Maximální počet připojitelných zařízení, zavedení NAT

no avatar
blackwire
Příspěvky: 104
Registrován: 01.03.2012, 16:38
Nej internet: nemám
Nej televize: mám
Bydliště: Jižní město - Horní Roztyly / Chodov

Maximální počet připojitelných zařízení, zavedení NAT

23.10.2012, 14:59

Tak tohle mě právě přišlo :D Amatéři, co k tomu více dodat !

Kód: Vybrat vše

Vazeny zakazniku,

radi bychom Vas preventivne upozornili, ze k siti CentTrio je mozne pripojit pouze 3 kusy libovolneho kompatibilniho* zarizeni najendou**. Do tohoto poctu se samozrejme pocitaji jakekoliv typy stolnich ci prenosnych pocitacu, ale stejne tak i routery, IP telefony, televize i dalsi zarizeni podporujici pripojeni k internetu a to vcetne zarizeni virtualnich (tj. softwarove emulovanych). Nepocitaji se pouze zarizeni bezne dodavana nasi spolecnosti. Prekroceni tohoto limitu je brano jako naruseni sitove bezpecnosti a muze vest k docasnemu odpojeni sluzeb z duvodu ochrany site a ostatnich uzivatelu.

V pripade, ze potrebujete pripojit vetsi mnozstvi zarizeni***, pouzijte k tomu prosim ethernetovy router nastaveny v rezimu NAT, za nimz toto omezeni neplati. Router samotny se pak (bez ohledu na pocet zarizeni zapojenych nim) pocita pouze jako jedno zarizeni. Tato moznost ovsem plati pouze pokud je router spravne zapojen, nakonfigurovan a zabezpecen. Tato moznost nefunguje korektne s routery znacek Tenda a Belkin, jejichz koupi ci pouzivani durazne nedoporucujeme.


Dekujeme za pochopeni
S uctivym pozdravem

Vase CenTrio

*Zarizeni kompatibilni se standardem ethernet. Napriklad routery typu (A)DSL nejsou povoleny.
**Zarizeni se bere jako pritomne jeste cca 5 minut po fyzickem odpojeni. Pouhe vypnuti nemusi byt dostacujici.
***Doporucujeme i v pripadech, kdy k teto situaci dochazi jen jednou za cas, nikoliv trvale.

Uživatelský avatar
x-rated
Administrátor
Příspěvky: 1481
Registrován: 10.01.2012, 10:13
Nej internet: mám
Nej televize: mám
Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:

Re: Maximální počet připojitelných zařízení

23.10.2012, 18:49

by mě zajímalo, jak se řešej zákazníci, co mají víc set-top boxů :?
9900K / G.Skill 32GB@4 GHz / MXI Formula / RTX 2080 Ti / Sabrent 4 TB NVMe / X-Fi THD / HD660S / G403 / G815 / UP2715K 5K IPS / HX1000i / Define R6 / EKWB full

no avatar
blackwire
Příspěvky: 104
Registrován: 01.03.2012, 16:38
Nej internet: nemám
Nej televize: mám
Bydliště: Jižní město - Horní Roztyly / Chodov

Re: Maximální počet připojitelných zařízení

24.10.2012, 19:52

No pisou tam,ze jejich zarizeni se do toho limitu nepocitaji,coz je asi vcelku logicke.

Uživatelský avatar
x-rated
Administrátor
Příspěvky: 1481
Registrován: 10.01.2012, 10:13
Nej internet: mám
Nej televize: mám
Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:

Re: Maximální počet připojitelných zařízení

24.10.2012, 21:36

tak to řeší vlastní router a neni problém 8-)
9900K / G.Skill 32GB@4 GHz / MXI Formula / RTX 2080 Ti / Sabrent 4 TB NVMe / X-Fi THD / HD660S / G403 / G815 / UP2715K 5K IPS / HX1000i / Define R6 / EKWB full

no avatar
karelk
Příspěvky: 1
Registrován: 25.10.2012, 16:04
Nej internet: nemám
Nej televize: nemám

Re: Maximální počet připojitelných zařízení

25.10.2012, 16:07

Tak oni tam píšou, že i možnost zařízení za routerem je pro výjimečné případy(což je pro mě vcelku problém :D )

no avatar
fischlk
Příspěvky: 185
Registrován: 31.03.2012, 12:35
Nej internet: nemám
Nej televize: nemám
Bydliště: Petrovice

Re: Maximální počet připojitelných zařízení

28.10.2012, 19:06

karelk: kde to pisou? Pisou ze pokud obcas prijde navsteva pichne to rovnou do routeru tak to muze byt problem (pokud ti prijde 10 lidi)
Jinak router tam pisou jako idealni reseni - ale davaj to upozorneni ze se musi jednat o NAT. A hlavne ze by to zarizeni nemelo menit MAC - to uz nepisou.

Proste rikaji ze nam daj maximalne 3 IP adresy. UPC davalo jednu :-)

Spis me mrzi ze tohoto limi jsem si nevsiml a kdyz jsem se na nej EXPLICITNE plat obchodika pred pulrokem tak o NICEM nevedel!!!!

Uživatelský avatar
x-rated
Administrátor
Příspěvky: 1481
Registrován: 10.01.2012, 10:13
Nej internet: mám
Nej televize: mám
Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:

Re: Maximální počet připojitelných zařízení

28.10.2012, 19:17

upc dřív dávalo taky tři, ale teď už jenom jednu 8-) snad se brzo dočkáme IPv6 :?
9900K / G.Skill 32GB@4 GHz / MXI Formula / RTX 2080 Ti / Sabrent 4 TB NVMe / X-Fi THD / HD660S / G403 / G815 / UP2715K 5K IPS / HX1000i / Define R6 / EKWB full

no avatar
fischlk
Příspěvky: 185
Registrován: 31.03.2012, 12:35
Nej internet: nemám
Nej televize: nemám
Bydliště: Petrovice

Re: Maximální počet připojitelných zařízení

28.10.2012, 19:27

tady davaj 3 - vnitrni IP, tj. zjistili ze NATovani jim routery asi neutahnou.

No, ja beru Centrio jako "lepsi" garazovku - minimalne podle kvality technicke podpory a vubec... i sluzeb.

UPC je moloch. Na moloch plati nejaka pravidla - stejna jako O2 - staci vyhrozovat a bude lepsi cena.

Dokazal tady nekdo ukecat lepsi cenu po skonceni prvotni cenove akce?

Uživatelský avatar
x-rated
Administrátor
Příspěvky: 1481
Registrován: 10.01.2012, 10:13
Nej internet: mám
Nej televize: mám
Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:

Re: Maximální počet připojitelných zařízení

28.10.2012, 19:54

ip potřebuju jednu veřejnou pro router, ostatní je zbytečný plejtvání :D počítačům v domácnosti stačí jedna společná veřejná ip adresa, ale jedna veřejná pro víc zákazníků je blbost... na set-top boxy a telefony - proč ne :)
9900K / G.Skill 32GB@4 GHz / MXI Formula / RTX 2080 Ti / Sabrent 4 TB NVMe / X-Fi THD / HD660S / G403 / G815 / UP2715K 5K IPS / HX1000i / Define R6 / EKWB full

no avatar
fischlk
Příspěvky: 185
Registrován: 31.03.2012, 12:35
Nej internet: nemám
Nej televize: nemám
Bydliště: Petrovice

Re: Maximální počet připojitelných zařízení

29.10.2012, 12:02

ten mail imho dokazuje ze nedokazou online zjistit ze na dane pripojce je jiz nejake zarizeni prihlasene ( a ne jejich ) a pak dalsimu IP uz nedaj...

UPC dalo jednu IP pro male tarify a drive 3 pro vetsi... a vic nic... tady to drive rozdavalo IP jak na bezicim pasu (verejne). Pak se dostali do .... a zaveedli NAT a verejnou nedavaj vubec.
Takze si ji musim platit. Jinak takoveto rychlosit netu bez verejne IP nechapu :-D

Odpovědět