NAT

Odpovědět
no avatar
fischlk
Příspěvky: 185
Registrován: 31.03.2012, 12:35
Nej internet: nemám
Nej televize: nemám
Bydliště: Petrovice

NAT

06.04.2012, 10:42

Centrio v tichosti zavedlo NAT. Na infolince arogantne sdeliji ze negarantuji vubec nic a ze i s NAT se jedna o plnohodnotny internet :-)

O tom zda dostanete NAT nebo verejnou adresu rozhoduje pry nahoda - v mem pripade hodne "nestastna" protoze NAT (10....) je stale.

Uživatelský avatar
x-rated
Administrátor
Příspěvky: 1500
Registrován: 10.01.2012, 10:13
Nej internet: mám
Nej televize: mám
Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:

Re: NAT

06.04.2012, 11:38

to se mi nezdá, překlad adres se používá jenom ve vnitřní síti v rámci bytu nebo firmy... spíš je zajímavý, že u svýho příspěvku máš v administraci IPv6 adresu, možná že s tim něco dělají za pokusy, už je docela na čase :)
9900K / G.Skill 32GB@4 GHz / MXI Formula / RTX 2080 Ti / Sabrent 4 TB NVMe / X-Fi THD / HD660S / G403 / G815 / UP2715K 5K IPS / HX1000i / Define R6 / EKWB full

no avatar
fischlk
Příspěvky: 185
Registrován: 31.03.2012, 12:35
Nej internet: nemám
Nej televize: nemám
Bydliště: Petrovice

Re: NAT

06.04.2012, 12:24

uvedu na pravou miru.

1) IPv6 je Huricane Electric - neni to Centrio
2) Muj router ma "stale" jeste IPv4 externi. Jen jsem na moment pripojil notebook primo do switche a dostal jsem 10.x.x.x.

Tak jsem volal na infolinku a tam mi frajer suse oznamil ze je to internet pro domacnosti, ze nic negarantujou a ze maj malo IP adress tak davaj NAT. A ze si mam koupit pevnou za 99.

Predpokladam ze to souvisi "se zmenou" providera coz nam povidali jako oduvodneni tech velkych vypadku v posledni dobe.

Uživatelský avatar
x-rated
Administrátor
Příspěvky: 1500
Registrován: 10.01.2012, 10:13
Nej internet: mám
Nej televize: mám
Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:

Re: NAT

06.04.2012, 12:30

fischlk píše:Predpokladam ze to souvisi "se zmenou" providera coz nam povidali jako oduvodneni tech velkych vypadku v posledni dobe.
jakou změnou providera? :o
9900K / G.Skill 32GB@4 GHz / MXI Formula / RTX 2080 Ti / Sabrent 4 TB NVMe / X-Fi THD / HD660S / G403 / G815 / UP2715K 5K IPS / HX1000i / Define R6 / EKWB full

no avatar
fischlk
Příspěvky: 185
Registrován: 31.03.2012, 12:35
Nej internet: nemám
Nej televize: nemám
Bydliště: Petrovice

Re: NAT

06.04.2012, 12:45

nejake obchodni reditel tvrdil ze menili neco s "hlavnim" pripojenim k netu + navysovali paterni linky. (nevim zda nekecal - rikal to sousedovy kterej se v souvislsti s vypadkem "prohadal" az na osobni schuzku s nim.

Uživatelský avatar
x-rated
Administrátor
Příspěvky: 1500
Registrován: 10.01.2012, 10:13
Nej internet: mám
Nej televize: mám
Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:

Re: NAT

06.04.2012, 12:49

nějaký navyšování probíhat mělo, no... hlavně aby už začli něco dělat s těma IPv6 adresama, by mě zajímalo, jak ten přechod bude fungovat, jednou za čas se mluví o tom, že IPv4 adresy už došly, ale pořád se nic neděje...
9900K / G.Skill 32GB@4 GHz / MXI Formula / RTX 2080 Ti / Sabrent 4 TB NVMe / X-Fi THD / HD660S / G403 / G815 / UP2715K 5K IPS / HX1000i / Define R6 / EKWB full

no avatar
blackwire
Příspěvky: 104
Registrován: 01.03.2012, 16:38
Nej internet: nemám
Nej televize: mám
Bydliště: Jižní město - Horní Roztyly / Chodov

Re: NAT

11.04.2012, 10:56

To se mě taky moc nezdá, ale možný je všechno :mrgreen: Jenom podotýkám, u IPv6 žádnej NAT neexistuje (pouze experimentální), je to zlo to segmentovat a nastavovat firewall pravidla :evil:

Odpovědět