Problémy s twitch.tv

Odpovědět
no avatar
lennycom
Příspěvky: 40
Registrován: 04.06.2016, 06:12
Nej internet: nemám
Nej televize: nemám

Problémy s twitch.tv

07.06.2016, 14:24

Dobrý den,

Vzhledem k tomu že streamuji na Twitchi tak jsem si pořizoval tento upload kvůli kvalitě svých videií. Má rychlost je 50/50 měřím 48/34
při této rychlosti ( i když beru v potaz 34 Mbit/s ) bych měl v klidu nastavit bitrate v programu OBS na 3500kbit/s. Bohužel, když tak učiním mám problém, videa se začínají Buffrovat , jako když mám nizký upload. Buffrování ( načítání do mezipameti, loading videa ) přestane až ve chvíli když snížim upload který odesílám ( bitrate ) na 1100Kb/s. Když to zjednoduším a shrnu tak zkrátka hodnota Uploadu kterou uvádíte v reálu jako kdyby pro twitch neexistovala a twitch jako kdyby videl upload 10Mbit/s . Ptám se čím to je. Mám pochybnost že to vzhledem k reakcim z klientského centra nebude fungovat už nikdy.

předpokladam že zde se nedozvim nic stejne tak jako z jejich zakaznické podpory. Beznaděj.

co je ale zvlastni ze vcera stream zacal bezet tak jak ma. Už jsem si řikal ze jsou fakt borci ale po dvou hodinách streamu to zaclo zase buffrovat. Ale přilo mi jako kdyby s tim neco začli dělat jinak si ten zázrak funkčnosti na dve hodky nedovedu vysvetlit.

Uživatelský avatar
x-rated
Administrátor
Příspěvky: 1501
Registrován: 10.01.2012, 10:13
Nej internet: mám
Nej televize: mám
Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:

Re: Problémy s twitch.tv

07.06.2016, 15:00

ptal sem se vedle, jestli twitch nemá nějakej speedtest, kde by se dala ověřit rychlost přímo na jeho servery
takže sem zagooglil místo tebe a zjistil sem, že asi žádnej nemají
když dám tracert twitch.tv, tak mi to ukazuje jenom samý hvězdičky, z toho taky nic nezjistíme
jedině teda zkusit tracert na server při puštěnym streamu a ve sledování prostředků zjistit ip adresu a na tu pak tracert, jestli to nejede přes celej svět
Přílohy
prostredky.png
prostredky.png (110.85 KiB) Zobrazeno 5307 x
9900K / G.Skill 32GB@4 GHz / MXI Formula / RTX 2080 Ti / Sabrent 4 TB NVMe / X-Fi THD / HD660S / G403 / G815 / UP2715K 5K IPS / HX1000i / Define R6 / EKWB full

no avatar
lennycom
Příspěvky: 40
Registrován: 04.06.2016, 06:12
Nej internet: nemám
Nej televize: nemám

Re: Problémy s twitch.tv

07.06.2016, 15:08

aha dekuji moc za odpoved , jsem tu novy tak se ptam asi blbe ale ty jsi přimo od centronetu? Udajne muj pozadavek resi tak me napadlo jestli by si byl tak moc laskavy a zeptal se nebo vyzjistil co vlastne resi a jak to vypada. A k tomu co rikas, googlil jsem jak sem mohl ale stejny problem ktery mam ja. Nenapadlo me googlit tohle co radis protoze se v tomhle nepohybuji.

Uživatelský avatar
x-rated
Administrátor
Příspěvky: 1501
Registrován: 10.01.2012, 10:13
Nej internet: mám
Nej televize: mám
Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:

Re: Problémy s twitch.tv

07.06.2016, 15:11

já sem jenom první záchytná vlna :D když s tim nehneme, předám to dál, pokud se neobjeví lancer :P
no zkus tenhle postup - dej si nějakej testovací stream, ve sledování prostředků uvidíš, na jakej server ty data tečou (když tak si udělej screen) a zkus tracert na tu konkrétní ip adresu, na kterou se to odesílá
pokud by ta cesta byla nějak podezřele dlouhá, tak je možný, že se to brzdí až někde dál
9900K / G.Skill 32GB@4 GHz / MXI Formula / RTX 2080 Ti / Sabrent 4 TB NVMe / X-Fi THD / HD660S / G403 / G815 / UP2715K 5K IPS / HX1000i / Define R6 / EKWB full

no avatar
lennycom
Příspěvky: 40
Registrován: 04.06.2016, 06:12
Nej internet: nemám
Nej televize: nemám

Re: Problémy s twitch.tv

07.06.2016, 15:18

s tim tracerem je to pro mě novina takze si musim vygooglit jak se to vubec dela tusim asi pres přikazový řádek kde napisi tracer a ta IP kterou chci zjistit? A kdyby to jelo pres cely svet a seklo se to nekde tak by mi tato informace byla k tomu ze to neni centriem, jestli to chapu spravne? to by se teoreticky dalo vyresit ze se propojim na jiny server ne? A to jsem zkoušel a děla mi to na každém serveru na ktery se připojím

Uživatelský avatar
x-rated
Administrátor
Příspěvky: 1501
Registrován: 10.01.2012, 10:13
Nej internet: mám
Nej televize: mám
Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:

Re: Problémy s twitch.tv

07.06.2016, 15:23

pustíš příkazovej řádek nebo powershell a napíšeš tracert x.x.x.x, kde x.x.x.x je ip adresa serveru, kam se odesílají streamovaný data
ip adresu zjistíš po cvaknutí ctrl+shift+esc -> pokud se zobrazí jednoduchý okno, tak dole "více informací" -> záložka výkon -> dole "spustit program sledování prostředků" -> v něm karta síť - bude to ta ip adresa, na kterou budeš v době streamování odesílat nejvíc dat (sloupec odesílání)
nevim, jestli twitch má nějaký nastavení serveru, kam se to dá posílat, pokud jo, tak zkus víc serverů, ale cesta může bejt podobná nebo stejná
pokud by se to brzdilo někde dál ve světě, tak to bude horší, no
9900K / G.Skill 32GB@4 GHz / MXI Formula / RTX 2080 Ti / Sabrent 4 TB NVMe / X-Fi THD / HD660S / G403 / G815 / UP2715K 5K IPS / HX1000i / Define R6 / EKWB full

no avatar
lennycom
Příspěvky: 40
Registrován: 04.06.2016, 06:12
Nej internet: nemám
Nej televize: nemám

Re: Problémy s twitch.tv

07.06.2016, 15:29

Zkusim a postnu to sem hned až přijdu z práce. A díky za radu

jen ještě přesně nevím jak z toho traceru pak poznám kde se to zasekává, vidím jen přes co to letí ale jak z toho poznam kde to děla ten bordel?

Uživatelský avatar
x-rated
Administrátor
Příspěvky: 1501
Registrován: 10.01.2012, 10:13
Nej internet: mám
Nej televize: mám
Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:

Re: Problémy s twitch.tv

07.06.2016, 15:33

přímo rychlost se poznat nedá, ale kdyby to šlo třeba přes severní ameriku a zase zpátky někam do evropy, bude tam dost velká odezva a pravděpodobnost, že je to někde zašpuntovaný, v takovym případě by to chtělo přeroutovat na kratší cestu :) ale to už by pak muselo nějak ošéfit centrio
9900K / G.Skill 32GB@4 GHz / MXI Formula / RTX 2080 Ti / Sabrent 4 TB NVMe / X-Fi THD / HD660S / G403 / G815 / UP2715K 5K IPS / HX1000i / Define R6 / EKWB full

no avatar
lennycom
Příspěvky: 40
Registrován: 04.06.2016, 06:12
Nej internet: nemám
Nej televize: nemám

Re: Problémy s twitch.tv

07.06.2016, 15:42

jee tak to je super . To jste ochotnej dekuju moc za vysvetleni. Všechno provedu jak jste řekl. Zeptam se, je možné je tam pak nějak popohnat aby to připadně přeroutovali pokud by bylo třeba?

je strašně divné že včera mi to v sedm poprve od doby co mam centrio začlo jít koukal jsem na to jak na zjevení Krista. Streamoval jsem na vysoky bitrate cele dve hodiny bez jedineho bufferu, po dvou hodinách začlo buffrovat pak to cele spadlo sekl se obraz.

Uživatelský avatar
x-rated
Administrátor
Příspěvky: 1501
Registrován: 10.01.2012, 10:13
Nej internet: mám
Nej televize: mám
Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:

Re: Problémy s twitch.tv

07.06.2016, 15:50

co s tim bude nebo nebude dělat centrio a jak rychle, to neovlivníme :) tyhle věci sou ale obvykle na dost dlouho :?
a hlavně neni jistý, jestli to vůbec bude v něčích silách :D nejdřív se musí zjistit, kde je závada
nedávno tady řešil fischlk problémy s netflixem a po větším pátrání se mi povedlo zjistit, že upc má problém stejnej - ale jenom na optický síti pro firmy, domácí uživatelé mají plnou rychlost
což by mohlo znamenat, že může bejt i nějakej problém v netflixu, přece když je to jedna firma, tak proč by jim to někde valilo naplno a někde se to plazilo :? těžko říct, tohle je nepříjemný :|
9900K / G.Skill 32GB@4 GHz / MXI Formula / RTX 2080 Ti / Sabrent 4 TB NVMe / X-Fi THD / HD660S / G403 / G815 / UP2715K 5K IPS / HX1000i / Define R6 / EKWB full

Odpovědět