Ubiquiti EdgeRouter X

Odpovědět
no avatar
fischlk
Příspěvky: 185
Registrován: 31.03.2012, 12:35
Centrio internet: nemám
Centrio televize: nemám
Centrio telefon: nemám
Bydliště: Petrovice

Ubiquiti EdgeRouter X

24.04.2016, 20:29

Zdravim,

poridil jsem si EdgeRouter od Ubiquiti a resim s nim zajimavy problem. Kdyz ho "rebootnu", tak asi posle spatneho neco do site, tak ze se mi na par minut "odpoji port" na switchi co jde "ze zdi".

Proste vypadne i televize vse (na switchi co mam od Centria proste v tu chvili zhasne ledka dratu co jde z baraku). Za 2-3 min to nabehne - pak jen pockam az projde znova DHCP a vse jede ok... jen me to stve ;)

Nesetkali jste se s tim nekdo nekde?

K.

no avatar
x-rated
Administrátor
Příspěvky: 1419
Registrován: 10.01.2012, 10:13
Centrio internet: mám
Centrio televize: mám
Centrio telefon: mám
Bydliště: Praha 8 Kobylisy
Kontaktovat uživatele:

Re: Ubiquiti EdgeRouter X

24.04.2016, 20:32

možná nějaká chyba ve fw, to by asi normálně dělat nemělo :? a snad to odpojuje jenom přívod do tvýho switche a ne celej vchod :D
x-rated
CentrioZone.cz admin
admin@centriozone.cz
https://www.slamb.eu
nejsem zaměstnanec společnosti CentroNet

no avatar
tokrcomp
Příspěvky: 15
Registrován: 14.04.2016, 11:46
Centrio internet: nemám
Centrio televize: nemám
Centrio telefon: nemám

Re: Ubiquiti EdgeRouter X

29.04.2016, 13:16

zkusil bych pořádně nastavit router, hlavně co se týče bezpečnosti :-)

no avatar
fischlk
Příspěvky: 185
Registrován: 31.03.2012, 12:35
Centrio internet: nemám
Centrio televize: nemám
Centrio telefon: nemám
Bydliště: Petrovice

Re: Ubiquiti EdgeRouter X

29.04.2016, 13:20

hezky popis - co si predstavujes pod pojmem poradne?

ono to odpojeni nastane jeste nez LAN strana zacne reagovat - je to opravdu nekde v early boot phase... Mam podezreni, ze to nastane prave nez pravidla firewallu se aplikuji... ale to mi prijde desive ze by nez to nabootouje treba to cele fungovalo jako switch nebo tak nejak.

no avatar
tokrcomp
Příspěvky: 15
Registrován: 14.04.2016, 11:46
Centrio internet: nemám
Centrio televize: nemám
Centrio telefon: nemám

Re: Ubiquiti EdgeRouter X

29.04.2016, 15:18

Osobně bych vyzkoušel Wareshark směrem k WAN a po rebootu uvidíš co ti tam chodí. Podle toho, by se snad s tím dalo něco udělat na routeru.

no avatar
fischlk
Příspěvky: 185
Registrován: 31.03.2012, 12:35
Centrio internet: nemám
Centrio televize: nemám
Centrio telefon: nemám
Bydliště: Petrovice

Re: Ubiquiti EdgeRouter X

20.05.2016, 10:53

vyreseno: protoze jsem menil router tak jsem u edge nastavoval jinou MAC. A zda se ze router pri bootu posila starou MAC a az kdyz nabootuje tak se to zmeni na tu novou. No a to dole switch nerozdejcha a vypne to.

Po te co jsem preregistroval MAC v Centriu na tu co ma toto zarizeni nativni uz port pri bootu se neodpojuje.

no avatar
x-rated
Administrátor
Příspěvky: 1419
Registrován: 10.01.2012, 10:13
Centrio internet: mám
Centrio televize: mám
Centrio telefon: mám
Bydliště: Praha 8 Kobylisy
Kontaktovat uživatele:

Re: Ubiquiti EdgeRouter X

20.05.2016, 10:55

takže bug ve fw :) když se jenom restartuje, tak by si měl nastavenou mac celou dobu pamatovat
x-rated
CentrioZone.cz admin
admin@centriozone.cz
https://www.slamb.eu
nejsem zaměstnanec společnosti CentroNet

no avatar
fischlk
Příspěvky: 185
Registrován: 31.03.2012, 12:35
Centrio internet: nemám
Centrio televize: nemám
Centrio telefon: nemám
Bydliště: Petrovice

Re: Ubiquiti EdgeRouter X

20.05.2016, 10:58

jo, ale stejne - pokud si pamatuji tak 3 devajsy muzem pripojit... takze nechapu pokud poslu dhcp s jinou mac proc me to blokne :-)

ale co - nebudem patrat... zivout pak bude jednodusi.... (hlaven ze to funguje)

Odpovědět