logo

Torrent, Router, Centrio

Problémy a pomoc s jejich řešením
jiri111
Příspěvky: 23
Registrován: 19.12.2013, 19:11
CenTrio internet: nemám
CenTrio televize: nemám
CenTrio telefon: nemám

Torrent, Router, Centrio

Příspěvekod jiri111 » 21.01.2016, 22:07

Řeším problém s Centriem. Koncem roku technici při řešení problému se sekáním TV (který úšpěsně vyřešili výměnou STB) mi řekli, že můj PC jim zatěžuje síť vysíláním broadcastů, multicastů a že MUSÍM mít místo switche router. Ok. Ale neřekli mi už, že mi dají router, do kterého nebudu mít přístup. Využívám torrenty, kvůli tomu jsem si zřidíl také veřejnou IP adresu, abych mohl být tzv. „aktiv“. Po výměně switche za router bez dalšího nastavení routeru se stala pochopitelná věc: stal jsem se „pasiv“ a torrenty mi jedou mizerně. Kromě toho se i načítání web stránek stalo drobrodružným. V nepravidelných intervalech mi buď dlouho trvá načetní stránek (třeba několik desítek sekund) anebo se nenačtou vůbec s hlášením o překročení času. Zkátka opruz…

Prý nebude problém s techniky se domluvit na otevření portů v routeru. Zpočátku to tak vypadalo. Po sdělení které porty a pro který protokol potřebuji otevřít se tak prý stalo a mám to překontrolovat…

Jenže se nic nezměnilo, jsem stále jen pasiv, v programu cports jsem zjistil, že porty na uvedenou vnitřní IP adresou, na kterou jsem měl být přesměrován, přesměrovány nejsou. Poslal jsem technikům screen z tohoto programu a od té chvíle se mnou i přes několik mailů přestali zcela komunikovat.

Protože mi v brzké době skončí 27 měsíční úvazek u Centria, začal jsem komunïkovat s obchodním zástupcem o eventuálním prodloužení smlouvy a za jakých podmínek. Při té příležitosti jsem se také umínil o problémech, které v současné době řeším. Přislíbil popohnat techniky a dnes jsem od něj ke svému překvapení dostal zprávu, ve které mi píše, že technici říkají, že mám problémy se softwarem a že nemohou mému požadavku vyhovět….

No tedy zírám… Já něco řeším s techniky a po týdnu jejich nekomunikace a mých několika mailech se mi dostane „odpověď“ od někoho třetího, který mi tlumočí prý jejich vyjádření. Nota bene, takovouto odpověď považuji za neodpověď, protože to považuji jen za blábolení. Mám odzkoušeno (a asi i miliony lidí se mnou J), jak se takovéto situace řeší, já např. v minulosti u UPC, od kterého jsem odešel k Centriu a které nejspíše opět s nimi budu řešit. Takovéto jednání považuji za krajně nekorektní.

Mám tedy na vás pár otázek?


1. Jak jste řešili situaci, ve které jste dostali router, neměli do něj přístup a přitom pro korektní funkci např. torrentů jste potřebovali mít přístup?
2. Netušíte v čem má Centrio problém, že takto se mnou hraje „mrtvého brouka“? Mimochodem provoz torrentů jsem oproti minulosti výrazně omezil pokud by někoho napadlo, že mám vysoký traffic
3. nemáte někdo mailový kontakt na nadřízeného techniků? Anebo ještě někoho výše?
4. uvítám i jakékoli další komentáře

děkuji

Uživatelský avatar
x-rated
Administrátor
Příspěvky: 1288
Registrován: 10.01.2012, 10:13
CenTrio internet: 1000/500 Mb/s
CenTrio televize: mám
CenTrio telefon: mám
Bydliště: Praha 8 Kobylisy
Kontaktovat uživatele:

Re: Torrent, Router, Centrio

Příspěvekod x-rated » 22.01.2016, 00:24

jakej máš router? centrio nabízí jenom WR 741ND, zkoušels tenhle login?
Jméno: centrioadmin
Heslo: ConfZarWifi199
jinak to se mi celkem nezdá, že bys musel mít router MÍSTO switche :D pokud máš i televizi, tak bys měl mít nejdřív switch a za nim až set-top boxy a router
x-rated
CenTrioZone.cz admin
admin@centriozone.cz
Obrázek
tak přesně takhle už centrio internet nejede :(

jiri111
Příspěvky: 23
Registrován: 19.12.2013, 19:11
CenTrio internet: nemám
CenTrio televize: nemám
CenTrio telefon: nemám

Re: Torrent, Router, Centrio

Příspěvekod jiri111 » 22.01.2016, 06:03

dali mi netis wf2411 a tenhle login nefunguje.
netuším, jestli musím mít router místo switche, ale prostě to tak udělali. switch mi technik odebral a dal mi tento router, ze kterého je to pichlý do pc a stb

Uživatelský avatar
x-rated
Administrátor
Příspěvky: 1288
Registrován: 10.01.2012, 10:13
CenTrio internet: 1000/500 Mb/s
CenTrio televize: mám
CenTrio telefon: mám
Bydliště: Praha 8 Kobylisy
Kontaktovat uživatele:

Re: Torrent, Router, Centrio

Příspěvekod x-rated » 22.01.2016, 06:06

tohle, jo? :shock: :shock: :shock: http://www.netis.cz/2411.html
takovej křáp za 300, nic lacinějšího sem snad ještě nikdy neviděl
http://access-pointy.heureka.cz/netis-wf-2411/#!o=2
no zkus ho vyresetovat do výchozího nastavení, pak tam bude při troše štěstí login admin / admin nebo možná netis / password
tak koukám, že defaultní login by měl bejt guest / guest
https://wikidevi.com/wiki/Netis_WF2411
x-rated
CenTrioZone.cz admin
admin@centriozone.cz
Obrázek
tak přesně takhle už centrio internet nejede :(

jiri111
Příspěvky: 23
Registrován: 19.12.2013, 19:11
CenTrio internet: nemám
CenTrio televize: nemám
CenTrio telefon: nemám

Re: Torrent, Router, Centrio

Příspěvekod jiri111 » 22.01.2016, 15:57

jo, přesně tenhle...

bohužel jsem to už zkoušel, taky mě to napadlo. tudy bohužel cesta nevede

Uživatelský avatar
x-rated
Administrátor
Příspěvky: 1288
Registrován: 10.01.2012, 10:13
CenTrio internet: 1000/500 Mb/s
CenTrio televize: mám
CenTrio telefon: mám
Bydliště: Praha 8 Kobylisy
Kontaktovat uživatele:

Re: Torrent, Router, Centrio

Příspěvekod x-rated » 22.01.2016, 16:02

to je divný :? tak jedině si říct o login na telefonu, ten zvednout musej :D
každopádně je ale divný, že když máš veřejnou adresu, že seš pasivní
já u svýho routeru nic nenastavoval, veřejnou adresu mám taky a nedávno sem dělal test a psalo mi to aktivní
http://www.centriozone.cz/viewtopic.php?p=2487#p2487
no zkus z nich vydolovat ten login
ale stejně se divim, že si odnesli ten switch :shock:
x-rated
CenTrioZone.cz admin
admin@centriozone.cz
Obrázek
tak přesně takhle už centrio internet nejede :(

jiri111
Příspěvky: 23
Registrován: 19.12.2013, 19:11
CenTrio internet: nemám
CenTrio televize: nemám
CenTrio telefon: nemám

Re: Torrent, Router, Centrio

Příspěvekod jiri111 » 22.01.2016, 17:03

tak login právě dát nechtějí :-( pro mě je novinkou, že bych mohl bejt aktiv i bez nastavení v routeru, jak píšeš. fakt nechápu v čem mají problém. asi je to jako o lidech, jako vždy. mluvil jsem s člověkem, co to u mě dělal a ten je naopak velmi ochotný. dokonce mi nabídl, jako že mi nějaký další zapůjčí - takový, do kterého se dostanu do nastavení, dá mi zase switch a když mi to pojede, že prý si mohu potom takový nějaký časem koupit sám. sice moc nechápu, proč je to tak složité a nedají mi nějaký blbý login, budou platit člověka za výjezd, no nicméně nějaké řešení mi nabízí... tak uvidíme za týden

Uživatelský avatar
x-rated
Administrátor
Příspěvky: 1288
Registrován: 10.01.2012, 10:13
CenTrio internet: 1000/500 Mb/s
CenTrio televize: mám
CenTrio telefon: mám
Bydliště: Praha 8 Kobylisy
Kontaktovat uživatele:

Re: Torrent, Router, Centrio

Příspěvekod x-rated » 22.01.2016, 17:09

tak snad se to povede vrátit do nějakýho použitelnýho stavu :D a router to chce určitě nějakej normální a ne tohle dílo :shock:
stejně už by to chtělo nějak vyřešit ty ipv6 adresy, to je hrozný s tim natem :roll:
x-rated
CenTrioZone.cz admin
admin@centriozone.cz
Obrázek
tak přesně takhle už centrio internet nejede :(

jiri111
Příspěvky: 23
Registrován: 19.12.2013, 19:11
CenTrio internet: nemám
CenTrio televize: nemám
CenTrio telefon: nemám

Re: Torrent, Router, Centrio

Příspěvekod jiri111 » 22.01.2016, 17:42

dík a co máš ty za router, notabene takovej, kterej ani nemusíš nastavovat pro torrenty?

Uživatelský avatar
x-rated
Administrátor
Příspěvky: 1288
Registrován: 10.01.2012, 10:13
CenTrio internet: 1000/500 Mb/s
CenTrio televize: mám
CenTrio telefon: mám
Bydliště: Praha 8 Kobylisy
Kontaktovat uživatele:

Re: Torrent, Router, Centrio

Příspěvekod x-rated » 23.01.2016, 06:00

já mám veterána rt-n56u od asusu, podpora mu skončila někdy před rokem, tak aktualizace fw dělá andy padavan :)
x-rated
CenTrioZone.cz admin
admin@centriozone.cz
Obrázek
tak přesně takhle už centrio internet nejede :(

jiri111
Příspěvky: 23
Registrován: 19.12.2013, 19:11
CenTrio internet: nemám
CenTrio televize: nemám
CenTrio telefon: nemám

Re: Torrent, Router, Centrio

Příspěvekod jiri111 » 24.01.2016, 12:59

jj, koukám, že občas ale ještě je k sehnání. tak uvidíme, jak mi to pojede s jejich zapůjčeným na zkoušku (snad ne šunkou za 300...)

margin
Příspěvky: 8
Registrován: 18.01.2016, 14:32
CenTrio internet: nemám
CenTrio televize: nemám
CenTrio telefon: nemám

Re: Torrent, Router, Centrio

Příspěvekod margin » 24.01.2016, 21:16

A proč ten router neresetuješ do továrního nastavení? Pak se do něj dostaneš snadno. Stejně tam standardně není co nastavovat ... všechno to přiřadí automaticky. O jakou lokalitu se jedná?

Uživatelský avatar
x-rated
Administrátor
Příspěvky: 1288
Registrován: 10.01.2012, 10:13
CenTrio internet: 1000/500 Mb/s
CenTrio televize: mám
CenTrio telefon: mám
Bydliště: Praha 8 Kobylisy
Kontaktovat uživatele:

Re: Torrent, Router, Centrio

Příspěvekod x-rated » 24.01.2016, 21:20

to prej nejde
jiri111 píše:bohužel jsem to už zkoušel, taky mě to napadlo. tudy bohužel cesta nevede
což je na jednu stranu divný, ale jak sem pozdějc dopisoval, mělo by se tam jít přihlásit jako guest / guest
stejně to chce ale nějakej normální router, co utáhne spoustu spojení na torrentech, tohle je plečka :?
x-rated
CenTrioZone.cz admin
admin@centriozone.cz
Obrázek
tak přesně takhle už centrio internet nejede :(

jiri111
Příspěvky: 23
Registrován: 19.12.2013, 19:11
CenTrio internet: nemám
CenTrio televize: nemám
CenTrio telefon: nemám

Re: Torrent, Router, Centrio

Příspěvekod jiri111 » 24.01.2016, 22:47

...nejspíš do toho mají nahraný nějaký svůj firmware, když reset nefunguje, aby to vzalo tenhle login a heslo

margin
Příspěvky: 8
Registrován: 18.01.2016, 14:32
CenTrio internet: nemám
CenTrio televize: nemám
CenTrio telefon: nemám

Re: Torrent, Router, Centrio

Příspěvekod margin » 25.01.2016, 10:41

Tak pak leda zkusit připojit jiný router. Ale podobné problémy mám taky s načítáním stránek, řešili jsme to http://www.centriozone.cz/viewtopic.php?f=7&t=63&p=2527, ale řešení to nemá. Původnímu tazateli, kterému jsem psal, problémy přestaly samy od sebe, ale chyba u něj nebyla. Stejně tak není u mě, síťařině rozumím velmi dobře.
Když zapojíš jiný router, tak bys měl zjistit víc. Nedovedu si představit, že bych byl rukojmím svého poskytovatele a neměl možnost si nakonfigurovat ani ň.

muaddib
Příspěvky: 10
Registrován: 16.12.2015, 20:28
CenTrio internet: nemám
CenTrio televize: nemám
CenTrio telefon: nemám

Re: Torrent, Router, Centrio

Příspěvekod muaddib » 25.01.2016, 15:36

Joooo router netis ... s tim me taky pred nedavnem prekvapili... Misto klasickeho switche (ten stribrnej zyxel) co davali si to technik prifaril s timto. Ma to podelanou antenu, 4 porty a jako bonus nemas sanci si to pripojit do sveho routeru do wanu ale musis do lanky a prenastavit router (tim padem ztracis jeden port na pripojeni periferie)... Nejsem nikterak narocnej uzivatel, ale toto je fakt prasarna.

Vypada to ze maji upraveny FW a defaultni konfig ma jine user/pass nez byl. Budiz.

margin: mas problem s nacitanim vsech stranek nebo jen nekterych (cesky/zahranicni)? Co tracert z konzole k problemovym strankam kdyz se ten problem projevuje? Pokud ti nepomuze zmena DNS na jiny (treba google) tak to asi nebude problem v DNS. Jedna z mala moznosti jak zjistit co se deje je sniffnout si provoz pres sitovku a treba to pomuze zjistit co se deje. Muzes pouzit treba Wireshark - ten ti pro spravnem nastaveni ukaze komplet provoz na sitovce na portu 80 a ke konkretnim webum.

margin
Příspěvky: 8
Registrován: 18.01.2016, 14:32
CenTrio internet: nemám
CenTrio televize: nemám
CenTrio telefon: nemám

Re: Torrent, Router, Centrio

Příspěvekod margin » 27.01.2016, 21:27

problém je u všech ... tracert projde jako nůž máslem až k cíli, ale ping ve stejnou dobu na ten samý server (např. seznam.cz) vyprší čas

jiri111
Příspěvky: 23
Registrován: 19.12.2013, 19:11
CenTrio internet: nemám
CenTrio televize: nemám
CenTrio telefon: nemám

Re: Torrent, Router, Centrio

Příspěvekod jiri111 » 31.01.2016, 14:41

Tak od pátku je problém snad vyřešen díky ochotnému panu Holovskému. Hanba „technikovi“ panu Wagnerovi, který mi po obchodním zástupci vzkázal, že problém „je s mým softwarem“ a přestal se mnou po mailech komunikovat.

Realita je taková, že tento týden už jsem to nevydržel a hodil kabel přímo do pc, aby mi net jel normálně. Při té příležitosti jsem zjistil, že moje běžná IP adresa 80…. se v netis routeru mění na 217…. To mi bylo divné. Takže jsem to ihned panu Holovskému řekl, co jsem zjistil a on to s techniky začal řešit. Bylo potřeba u Centria ještě něco nastavit…. Takže mi zprovoznili korektně, abych byl „aktiv“ pro torrenty i ten netis.

Nabídl mi: netis budu mít zapůjčený, nepojede wi-fi (zablokované), nedostanu se do routeru, bez switche. Anebo: switch a z něho na zakoupení router tp-link tl-wr841n za 899 a dostanu komplet přihlašovací údaje do routeru.

Netis je už od pohledu nepříliš důvěryhodný, nedostanu se do něj, tak jsem zvolil druhou variantu, třebaže mě to stálo vlastně dvojnásobek běžné ceny tohoto routeru.

Zatím testuju, včera ráno po zapnutí uspaného pc jsem byl „pasiv“, musel jsem restartovat klineta, poté už bylo vše ok, dnes ráno i uspaného pc mi vše ihned běželo, tak jak má.

A co je ještě důležité: tento router zvládá i velmi mnoho torrentových připojení, aniž by mi to brzdilo net. A problém s nenačítanými stránkami (vypršení času) zcela vymizel :-)

Uživatelský avatar
x-rated
Administrátor
Příspěvky: 1288
Registrován: 10.01.2012, 10:13
CenTrio internet: 1000/500 Mb/s
CenTrio televize: mám
CenTrio telefon: mám
Bydliště: Praha 8 Kobylisy
Kontaktovat uživatele:

Re: Torrent, Router, Centrio

Příspěvekod x-rated » 31.01.2016, 14:45

ten router sis moh za normální cenu koupit i sám :D ale tak hlavně že to dobře dopadlo 8-)
x-rated
CenTrioZone.cz admin
admin@centriozone.cz
Obrázek
tak přesně takhle už centrio internet nejede :(

jiri111
Příspěvky: 23
Registrován: 19.12.2013, 19:11
CenTrio internet: nemám
CenTrio televize: nemám
CenTrio telefon: nemám

Re: Torrent, Router, Centrio

Příspěvekod jiri111 » 31.01.2016, 17:58

x-rated píše:ten router sis moh za normální cenu koupit i sám :D
tahle nabídka v těch dvou chyběla :-)

JUrban
Příspěvky: 13
Registrován: 20.08.2012, 15:17
CenTrio internet: nemám
CenTrio televize: nemám
CenTrio telefon: nemám

Re: Torrent, Router, Centrio

Příspěvekod JUrban » 09.03.2016, 08:40

Také jsem od Centria místo switche dostal wifi router, technik ho docela dlouho nastavoval, když odešel, zjistil jsem, že mi přes něj nefunguje VoIP, resp. je nepoužitelné. Při další návštěvě technik nebyl schopen router nastavit tak, aby VoIP fungovalo (je zajímavé, že pokud je VoIP telefon připojen až za dalším (mým) routerem funguje. Mám dojem, že Centrio se snaží vybudovat wifi síť na úkor zákazníků (něco podobného dělá i UPC). Náhrada vlastním routrem asi nebude ono (MAC se dá naklonovat), ale stejně Centrio uvidí v systému cizí zařízení a to se mu nemusí líbit.

Uživatelský avatar
x-rated
Administrátor
Příspěvky: 1288
Registrován: 10.01.2012, 10:13
CenTrio internet: 1000/500 Mb/s
CenTrio televize: mám
CenTrio telefon: mám
Bydliště: Praha 8 Kobylisy
Kontaktovat uživatele:

Re: Torrent, Router, Centrio

Příspěvekod x-rated » 09.03.2016, 08:48

jestli to je ten netis, tak ten bych nechtěl ani zadarmo :?
a centriácký wifree bych se nebál :D v praze máme lte internet na každym kroku a i tak by to pokrytí bylo úplně minimální :)
x-rated
CenTrioZone.cz admin
admin@centriozone.cz
Obrázek
tak přesně takhle už centrio internet nejede :(

JUrban
Příspěvky: 13
Registrován: 20.08.2012, 15:17
CenTrio internet: nemám
CenTrio televize: nemám
CenTrio telefon: nemám

Re: Torrent, Router, Centrio

Příspěvekod JUrban » 09.03.2016, 15:21

x-rated píše:jestli to je ten netis, tak ten bych nechtěl ani zadarmo :?
Když oni se mě neptali, jestli chci nebo ne. ;)

Uživatelský avatar
x-rated
Administrátor
Příspěvky: 1288
Registrován: 10.01.2012, 10:13
CenTrio internet: 1000/500 Mb/s
CenTrio televize: mám
CenTrio telefon: mám
Bydliště: Praha 8 Kobylisy
Kontaktovat uživatele:

Re: Torrent, Router, Centrio

Příspěvekod x-rated » 09.03.2016, 15:26

taks ho měl poslat do pryč a byl klid :o co tam vlastně dělal?
x-rated
CenTrioZone.cz admin
admin@centriozone.cz
Obrázek
tak přesně takhle už centrio internet nejede :(


Zpět na „Technická podpora“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Google [Bot], OpenLinkProfiler spbot [Bot] a 1 host

cron
Máte dotazy nebo připomínky? Rádi Vám poradíme.
Zdarma se přihlásit