Výpadek zahraničí?

no avatar
Fry98
Příspěvky: 2
Registrován: 12.05.2015, 19:06
Nej internet: nemám
Nej televize: nemám

Re: Výpadek zahraničí?

12.05.2015, 19:08

Jdu se zabít, bez netu to nedávam. :D

Uživatelský avatar
x-rated
Administrátor
Příspěvky: 1500
Registrován: 10.01.2012, 10:13
Nej internet: mám
Nej televize: mám
Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:

Re: Výpadek zahraničí?

12.05.2015, 19:18

jen tak pro zajímavost, k některejm webům nejde ani výpis cesty :o

Kód: Vybrat vše

Windows PowerShell
Copyright (C) 2014 Microsoft Corporation. All rights reserved.

PS C:\Windows\system32> tracert blesk.cz

Tracing route to blesk.cz [91.235.52.165]
over a maximum of 30 hops:

  1    <1 ms    <1 ms    <1 ms  router.asus.com [192.168.1.1]
  2     1 ms    <1 ms    <1 ms  10.6.254.94
  3  172.21.17.161  reports: Destination net unreachable.

Trace complete.
PS C:\Windows\system32>
a na webu přibylo doplnění: Za způsobené komplikace se velice omlouváme
takže někdo veřejně komunikovat může, ale víc prostě nekomunikuje :roll:
9900K / G.Skill 32GB@4 GHz / MXI Formula / RTX 2080 Ti / Sabrent 4 TB NVMe / X-Fi THD / HD660S / G403 / G815 / UP2715K 5K IPS / HX1000i / Define R6 / EKWB full

no avatar
y0k0zuna
Příspěvky: 3
Registrován: 12.05.2015, 18:29
Nej internet: nemám
Nej televize: nemám

Re: Výpadek zahraničí?

12.05.2015, 19:23

Ano, je problém s routingem a tipl bych, že je to u nějakého jejich partnera. Možností proč to tak je, může být celá řada. Nedovoluji si hádat...

Jinak nám změnili hlášku na úvodní stránce a jinou stejně říkající. Před osmou jim zase zavolám abych se dozvěděl jak to borci (ne)vidí.

Uživatelský avatar
x-rated
Administrátor
Příspěvky: 1500
Registrován: 10.01.2012, 10:13
Nej internet: mám
Nej televize: mám
Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:

Re: Výpadek zahraničí?

12.05.2015, 19:28

zatěžovat infolinku nemá cenu, tam vědí asi úplně nejmíň a (stejně jako my tady) můžou jedině čekat, až jim někdo prozradí nějaký detaily :) což asi stejně neprozradí, prostě je to rozbitý a nezbejvá než čekat a doufat, že se to povede vyřešit co nejdřív
9900K / G.Skill 32GB@4 GHz / MXI Formula / RTX 2080 Ti / Sabrent 4 TB NVMe / X-Fi THD / HD660S / G403 / G815 / UP2715K 5K IPS / HX1000i / Define R6 / EKWB full

no avatar
y0k0zuna
Příspěvky: 3
Registrován: 12.05.2015, 18:29
Nej internet: nemám
Nej televize: nemám

Re: Výpadek zahraničí?

12.05.2015, 19:36

Tak to jsem zmaten. Myslel jsem, že infolinka je součástí firmy, do které každý měsíc posílám peníze za internet. Taky má nějakého vedoucího, který komunikuje s technikama, kteří problém řeší a mají tedy představu, že tento problém bude vyžadovat nějakou dobu. Já jako zákazník, bych očekával, že dostanu alespoň základní informaci, když nemám funkční službu za kterou platím.
Jako první jdu na internet, nedozním se informaci, tak prostě zavolám. Na tom nevidím nic špatného.

Uživatelský avatar
x-rated
Administrátor
Příspěvky: 1500
Registrován: 10.01.2012, 10:13
Nej internet: mám
Nej televize: mám
Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:

Re: Výpadek zahraničí?

12.05.2015, 19:42

to máš sice pravdu, že tak nějak by to taky mohlo fungovat, ale já mám o tom dost pochybnosti, proto si myslim, že se nic novýho nedozvíš :) ale kdyby jo, dej vědět ;)
9900K / G.Skill 32GB@4 GHz / MXI Formula / RTX 2080 Ti / Sabrent 4 TB NVMe / X-Fi THD / HD660S / G403 / G815 / UP2715K 5K IPS / HX1000i / Define R6 / EKWB full

no avatar
The_P
Příspěvky: 16
Registrován: 24.09.2014, 18:24
Nej internet: nemám
Nej televize: nemám
Bydliště: Praha 17 Řepy

Re: Výpadek zahraničí?

12.05.2015, 19:42

Hmm a kdyz nevedi kde je problem (NEKDE se prekopla optika, NEKDE umrel switch/convertor, NEKDE sw chyba), idealne je problem nekde u zahranicniho partnera, ktery nekomunikuje, tak co se chcete dozvedet? 90% vaznych provoznich problemu at v IT ci na siti vyzaduje nemale usilia cas na diagnostiku - tehdy nejde rict *nic* o jakychkoliv odhadech.

Dulezita informace preci je ze na naprave pracuji - radeji budu kdyz budou pracovat nadale a vrhnou se na to vsichni, nez kdyz budou psat na net tweety co 5 minut a zvedat telefony. :roll:

Uživatelský avatar
x-rated
Administrátor
Příspěvky: 1500
Registrován: 10.01.2012, 10:13
Nej internet: mám
Nej televize: mám
Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:

Re: Výpadek zahraničí?

12.05.2015, 19:46

ono by stačilo pro ty náročnější třeba sem na fórum napsat "rozbila se nám konektivita s telia sonera" / "umřela nám část hlavního routeru, co zajišťuje konektivitu na určitý weby" apod., nebo aspoň "nedá se odhadovat, jak dlouho bude výpadek trvat" :)
9900K / G.Skill 32GB@4 GHz / MXI Formula / RTX 2080 Ti / Sabrent 4 TB NVMe / X-Fi THD / HD660S / G403 / G815 / UP2715K 5K IPS / HX1000i / Define R6 / EKWB full

no avatar
Blecha100
Příspěvky: 2
Registrován: 12.05.2015, 18:42
Nej internet: nemám
Nej televize: nemám

Re: Výpadek zahraničí?

12.05.2015, 19:50

x-rated píše:ono by stačilo pro ty náročnější třeba sem na fórum napsat "rozbila se nám konektivita s telia sonera" / "umřela nám část hlavního routeru, co zajišťuje konektivitu na určitý weby" apod., nebo aspoň "nedá se odhadovat, jak dlouho bude výpadek trvat" :)
Ta poslední věta by asi moc nepomohla v rozplynutí kolektivní nasranosti :DD

Uživatelský avatar
x-rated
Administrátor
Příspěvky: 1500
Registrován: 10.01.2012, 10:13
Nej internet: mám
Nej televize: mám
Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:

Re: Výpadek zahraničí?

12.05.2015, 19:53

tak pořád lepší než předpokládanej čas odstranění pořád posouvat po vzoru PRE :D
a ještě je tu možnost, že se zatim nepodařilo problém lokalizovat :shock: ale snad ne
9900K / G.Skill 32GB@4 GHz / MXI Formula / RTX 2080 Ti / Sabrent 4 TB NVMe / X-Fi THD / HD660S / G403 / G815 / UP2715K 5K IPS / HX1000i / Define R6 / EKWB full

Odpovědět