logo

Amforová 1901

Problémy a pomoc s jejich řešením
DonVito
Příspěvky: 17
Registrován: 27.12.2014, 09:34
CenTrio internet: nemám
CenTrio televize: nemám
CenTrio telefon: nemám

Amforová 1901

Příspěvekod DonVito » 27.12.2014, 09:55

problémy od 25.12. večer, prý odpojen automatickým botem, po telefonátu 26.12. v 10:00 vše napraveno... ovšem od 16:00 (kdy už opět nebylo kam se dovolat) začala ta správná sranda. Každých 30-90 minut zamrzne switch i settopbox, pomůže jen restart všech zařízení. Ovšem jen na dalších 30-90 minut. Do switche je připojen telefon, notebook a jeden ze dvou settopboxů (zkoušel jsem, jestli se něco nezmění když bude připojen jen jeden a ne oba), přitom smlouva byla uzavírána s možností připojit až 5 zařízení k internetu, dostal jsem od Centria switch jen pro 4 zařízení a i když mám připojena jen 3 zařízení, tak mě váš bezpečnostní bot zkouší odpojit? Kdybych věděl, jak příjemné budou ty dny po vánocích bez možnosti vidět vcelku jakýkoli TV pořad a bez možnosti pořádně využít prémiových účtů na herním serveru (těch 20 euro už mi sotva někdo vrátí, to také velmi potěší), už bych se na milé Centrio dávno vykašlal a nechal se připojit někým spolehlivějším!

Uživatelský avatar
x-rated
Administrátor
Příspěvky: 1287
Registrován: 10.01.2012, 10:13
CenTrio internet: 1000/500 Mb/s
CenTrio televize: mám
CenTrio telefon: mám
Bydliště: Praha 8 Kobylisy
Kontaktovat uživatele:

Re: Amforová 1901

Příspěvekod x-rated » 27.12.2014, 13:08

možná to bude nějak souviset s tim výpadkem elektřiny, co byl o pár vchodů vedle :) http://www.centriozone.cz/viewtopic.php?f=7&t=269
zajímavý ale je, že od výpadku v dodávce elektřiny i mně tady v kobylisích odešel switch http://www.centriozone.cz/viewtopic.php?f=11&t=258
teda jestli i tobě skutečně odešel :D nebo možná jenom napájecí adaptér, těžko říct, každopádně pravidelně každý dva dny to zamrzalo, od výměny za jinej je zase všechno v pořádku...
jinak ve switchi máš notebook, dva stb a telefon, to sou 4 zařízení, takže ten současnej switch snad stačí, ne? :) a hlavně ten switch slouží v první řadě k připojení centriáckejch zařízení - až 5 stb, telefonní brána a zařízení pro příjem internetu, což je v ideálním případě router, určitě do něj nejde nastrkat např. 5 počítačů, protože tolik ip adres nedostaneš...
x-rated
CenTrioZone.cz admin
admin@centriozone.cz
Obrázek
tak přesně takhle už centrio internet nejede :(

DonVito
Příspěvky: 17
Registrován: 27.12.2014, 09:34
CenTrio internet: nemám
CenTrio televize: nemám
CenTrio telefon: nemám

Re: Amforová 1901

Příspěvekod DonVito » 27.12.2014, 14:41

To jsem četl, je to přímo naproti přes ulici, jenže vzhledem k řešení inž. sítí tady v lokalitě s tím domem máme spojení jenom takové, že to je o jednu přípojku z kolektoru vedle. Takže každý objekt má svou krabici někde ve sklepě a my jsme Amforová 1900-1906. Každopádně 25.12. ve 23:00 se přihodilo to, že jsem byl odpojen automatem prý kvůli připojení více zařízení, což je nesmysl - stále tu jsou 2 stb 1 ntb a voip a několik měsíců se nic nepřepojovalo. To bylo vyřešeno 26.12. po 10:00 telefonem na Cetrio, ovšem kolem 16:00 zamrzl tv signál a posléze i switch, po restartu switche a stb signál obnoven, jenže jen na 30 min a situace se začala opakovat v různých intervalech po 30-90 minutách a kolem 23:00 tv signál není ani po restartech, ale stb ukazuje program, čas, co se vysílá, co se bude vysílat, ale obraz nikde. Internet se tváří funkčně, ale třeba jednou za hodinu na půl minuty se zobrazí "Síť je omezena" v podrobnostech je "nepřidělena IP adresa" a během pár okamžiků je internet opět plně funkční bez jakéhokoliv zásahu.

Uživatelský avatar
x-rated
Administrátor
Příspěvky: 1287
Registrován: 10.01.2012, 10:13
CenTrio internet: 1000/500 Mb/s
CenTrio televize: mám
CenTrio telefon: mám
Bydliště: Praha 8 Kobylisy
Kontaktovat uživatele:

Re: Amforová 1901

Příspěvekod x-rated » 27.12.2014, 15:06

to je teda zajímavý :|
jestli to neni tim, že když je ntb delší dobu vypnutej (24h+) a po zapnutí dostane jinou ip adresu, tak to vypadá jako další zařízení, a po postupnym vyčerpání tří ip adres se to blokne :o stejně by bylo lepší tam mít kvůli internetu router, kterej je zapnutej nonstop a drží si jednu ip adresu celou dobu
x-rated
CenTrioZone.cz admin
admin@centriozone.cz
Obrázek
tak přesně takhle už centrio internet nejede :(

DonVito
Příspěvky: 17
Registrován: 27.12.2014, 09:34
CenTrio internet: nemám
CenTrio televize: nemám
CenTrio telefon: nemám

Re: Amforová 1901

Příspěvekod DonVito » 27.12.2014, 15:18

ntb se vypíná tak max na 8h, jinak stará bedna s XPčkama běžela třeba měsíc bez restartu... Net už ale vypadá že drží, jenže mě štve ta TV - stb s harddiskem už se ani nenabootuje, druhej HD stb bez disku najede, ukazuje info o vysílání, ale obraz prostě není

Jinak když ten stb s diskem najíždí, tak v momentě, kdy normálně naběhne obraz, se vypne disk a začne najíždět znova. Jako by mu někdo poslal něco nedobrýho na chrupání...

Uživatelský avatar
x-rated
Administrátor
Příspěvky: 1287
Registrován: 10.01.2012, 10:13
CenTrio internet: 1000/500 Mb/s
CenTrio televize: mám
CenTrio telefon: mám
Bydliště: Praha 8 Kobylisy
Kontaktovat uživatele:

Re: Amforová 1901

Příspěvekod x-rated » 27.12.2014, 15:21

co je to vůbec za set-top boxy? :?
asi bych je zkusil vypnout vzadu vypínačem a ještě bych je pro jistotu vyndal ze switche, klidně na pár minut, pak znova do switche a zapnout, snad by mohly dostat novou konfiguraci
a disk pryč samozřejmě :D
x-rated
CenTrioZone.cz admin
admin@centriozone.cz
Obrázek
tak přesně takhle už centrio internet nejede :(

DonVito
Příspěvky: 17
Registrován: 27.12.2014, 09:34
CenTrio internet: nemám
CenTrio televize: nemám
CenTrio telefon: nemám

Re: Amforová 1901

Příspěvekod DonVito » 27.12.2014, 15:27

stb od centria, jeden obyč a jeden s vnitřním harddiskem na nahrávání. Jinak všechno tohle rozpojování jsem absolvoval, klidně na půl hodiny odpojeno a žádná změna.

Uživatelský avatar
x-rated
Administrátor
Příspěvky: 1287
Registrován: 10.01.2012, 10:13
CenTrio internet: 1000/500 Mb/s
CenTrio televize: mám
CenTrio telefon: mám
Bydliště: Praha 8 Kobylisy
Kontaktovat uživatele:

Re: Amforová 1901

Příspěvekod x-rated » 27.12.2014, 15:35

to je jasný, že od centria, ale je jich víc druhů :D
http://www.centrio.cz/typy-zarizeni-tv
každopádně jestli je to s vnitřním hdd, tak ten byl snad jedinej a to sweeden telecom :? to byly nejrychlejší stb na světě (odzadu) :evil: asi dozrál čas na výměnu za hybroad :)
x-rated
CenTrioZone.cz admin
admin@centriozone.cz
Obrázek
tak přesně takhle už centrio internet nejede :(

DonVito
Příspěvky: 17
Registrován: 27.12.2014, 09:34
CenTrio internet: nemám
CenTrio televize: nemám
CenTrio telefon: nemám

Re: Amforová 1901

Příspěvekod DonVito » 27.12.2014, 18:15

Takže po hodině, kdy byla síť komplet rozpojena a postupně po jednom spouštěno a zapojováno je to tak, že tlf má tón, net nehlásí žádnou chybu a na stb fungují všechny služby centria, jen žádný ze 140 kanálů nemá signál (obraz/zvuk). Je fajn, že se můžu podívat co kde dávají, EPG plně funkční, akorát nikde nic nevidím...

A stb mám bohužel Sweden Telecom, jeden HD (vyobrazen v těch zařízeních) a druhý HD+HDD a ten v tom seznamu ani není.

Uživatelský avatar
x-rated
Administrátor
Příspěvky: 1287
Registrován: 10.01.2012, 10:13
CenTrio internet: 1000/500 Mb/s
CenTrio televize: mám
CenTrio telefon: mám
Bydliště: Praha 8 Kobylisy
Kontaktovat uživatele:

Re: Amforová 1901

Příspěvekod x-rated » 27.12.2014, 19:09

nj, to je asi v háji :? tak jedině v pondělí zavolat a když to nezprovozněj ani po telefonu, tak snad dostaneš už ty nový, ty sou o dost rychlejší :) jenom to bude chtít nějakej externí disk nebo flashku
x-rated
CenTrioZone.cz admin
admin@centriozone.cz
Obrázek
tak přesně takhle už centrio internet nejede :(

DonVito
Příspěvky: 17
Registrován: 27.12.2014, 09:34
CenTrio internet: nemám
CenTrio televize: nemám
CenTrio telefon: nemám

Re: Amforová 1901

Příspěvekod DonVito » 29.12.2014, 09:37

Takže dnes po 13:00 mi přivezou nový switch, tak uvidíme... a v lednu by měly být Hybroady...

Uživatelský avatar
x-rated
Administrátor
Příspěvky: 1287
Registrován: 10.01.2012, 10:13
CenTrio internet: 1000/500 Mb/s
CenTrio televize: mám
CenTrio telefon: mám
Bydliště: Praha 8 Kobylisy
Kontaktovat uživatele:

Re: Amforová 1901

Příspěvekod x-rated » 29.12.2014, 12:47

hybroady nejsou? :o to je skoro na vyhlášení paniky
x-rated
CenTrioZone.cz admin
admin@centriozone.cz
Obrázek
tak přesně takhle už centrio internet nejede :(

DonVito
Příspěvky: 17
Registrován: 27.12.2014, 09:34
CenTrio internet: nemám
CenTrio televize: nemám
CenTrio telefon: nemám

Re: Amforová 1901

Příspěvekod DonVito » 29.12.2014, 16:07

Paráda, switch vyměněn, tv funguje... ale net pro změnu jede sotva na 0,5Mb/s
Co je zas tohle... :(

Uživatelský avatar
x-rated
Administrátor
Příspěvky: 1287
Registrován: 10.01.2012, 10:13
CenTrio internet: 1000/500 Mb/s
CenTrio televize: mám
CenTrio telefon: mám
Bydliště: Praha 8 Kobylisy
Kontaktovat uživatele:

Re: Amforová 1901

Příspěvekod x-rated » 29.12.2014, 16:27

0,5 Mb/s je rychlost internetu přes televizní rozvod - v mym případě když sem si pustil televizi v počítači, fungoval přes stejnej kabel i internet, ale byl omezenej právě na 0,5 Mb/s... jako by bylo někde něco špatně nastavenýho :o radši jim zavolej
x-rated
CenTrioZone.cz admin
admin@centriozone.cz
Obrázek
tak přesně takhle už centrio internet nejede :(

DonVito
Příspěvky: 17
Registrován: 27.12.2014, 09:34
CenTrio internet: nemám
CenTrio televize: nemám
CenTrio telefon: nemám

Re: Amforová 1901

Příspěvekod DonVito » 29.12.2014, 16:28

už jsem volal, nikde žádná chyba... najednou po 26 minutách zase 50Mb/s up/down funguje naplno

Uživatelský avatar
x-rated
Administrátor
Příspěvky: 1287
Registrován: 10.01.2012, 10:13
CenTrio internet: 1000/500 Mb/s
CenTrio televize: mám
CenTrio telefon: mám
Bydliště: Praha 8 Kobylisy
Kontaktovat uživatele:

Re: Amforová 1901

Příspěvekod x-rated » 29.12.2014, 16:32

tak asi ještě nebylo všechno nastavení kompletní :)
x-rated
CenTrioZone.cz admin
admin@centriozone.cz
Obrázek
tak přesně takhle už centrio internet nejede :(

DonVito
Příspěvky: 17
Registrován: 27.12.2014, 09:34
CenTrio internet: nemám
CenTrio televize: nemám
CenTrio telefon: nemám

Re: Amforová 1901

Příspěvekod DonVito » 29.12.2014, 16:36

no u mě ale asi ne, když jsem všechno několikrát restartoval a stejně tak náhle jak ta pomalost přišla, tak zas odešla :D

Uživatelský avatar
x-rated
Administrátor
Příspěvky: 1287
Registrován: 10.01.2012, 10:13
CenTrio internet: 1000/500 Mb/s
CenTrio televize: mám
CenTrio telefon: mám
Bydliště: Praha 8 Kobylisy
Kontaktovat uživatele:

Re: Amforová 1901

Příspěvekod x-rated » 29.12.2014, 16:42

to bylo určitě něco u centria, tam to řídí nějaký síťový zařízení co kam pude za rychlost :)
x-rated
CenTrioZone.cz admin
admin@centriozone.cz
Obrázek
tak přesně takhle už centrio internet nejede :(


Zpět na „Technická podpora“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 host

cron
Máte dotazy nebo připomínky? Rádi Vám poradíme.
Zdarma se přihlásit