logo

Tip na router

Problémy a pomoc s jejich řešením
doubleclutcher
Příspěvky: 19
Registrován: 20.03.2013, 14:26
CenTrio internet: nemám
CenTrio televize: nemám
CenTrio telefon: nemám

Tip na router

Příspěvekod doubleclutcher » 11.11.2013, 12:02

Dobrý den,
chtěl bych se poradit ohledně routeru. Je možné namísto switche od Centria použít nějaký router, za kterým by byly počítače přihlášené pomocí IP adres vnitřní sítě (např. 192.168.1.x) , a zároveň by do toho routeru byly připojené set-top-boxy? Respektive, je možné, aby set top box fungoval za NATem? Pokud to jde, máte tip na nějaký router?

informer
Příspěvky: 56
Registrován: 11.12.2012, 10:04
CenTrio internet: nemám
CenTrio televize: nemám
CenTrio telefon: nemám

Re: Tip na router

Příspěvekod informer » 11.11.2013, 15:29

To bohužel není možné, leda by byl router, který umí některé porty switchovat a některé routovat.
STB Centria totiž berou IP adresu z jejich DHCP a na jinou adresu nereagují. Krom toho by musel umět ten router přenášet multicasty.

žádný takový router jsem prozatím nenašel.

Uživatelský avatar
x-rated
Administrátor
Příspěvky: 1287
Registrován: 10.01.2012, 10:13
CenTrio internet: 1000/500 Mb/s
CenTrio televize: mám
CenTrio telefon: mám
Bydliště: Praha 8 Kobylisy
Kontaktovat uživatele:

Re: Tip na router

Příspěvekod x-rated » 11.11.2013, 16:43

a tohle u asusu by nestačilo?
x-rated
CenTrioZone.cz admin
admin@centriozone.cz
Obrázek
tak přesně takhle už centrio internet nejede :(

fischlk
Příspěvky: 184
Registrován: 31.03.2012, 12:35
CenTrio internet: nemám
CenTrio televize: nemám
CenTrio telefon: nemám
Bydliště: Petrovice

Re: Tip na router

Příspěvekod fischlk » 11.11.2013, 21:59

no pokud chces eliminovat switch kvuli energii tak nez "spalis" to co stoji ten asus tak to bude trvat :-)

ale router vypada pekne.., ale priznam se ze za ty prachy bych chtel externi anteny. Precejen 5ghz jet na integrovane to nebude to prave orechove.

mam dir-825 a jsem rad za externi.... (edit: ten forward pro iptv neumi, stejne na tom mam DD-WRT a toto jsem neresil)

doubleclutcher
Příspěvky: 19
Registrován: 20.03.2013, 14:26
CenTrio internet: nemám
CenTrio televize: nemám
CenTrio telefon: nemám

Re: Tip na router

Příspěvekod doubleclutcher » 01.10.2014, 14:12

Můžu se zeptat, jestli někdo v praxi opravdu u toho routeru ASUS RT-N56U zprovoznil set-top-box za NATem? Jde mi o to, že do jedné místnosti mi jde přes celý byt k routeru jeden kabel, chtěl bych připojit v té místnosti druhý set-top-box a nechci kvůli vedení druhého kabelu vrtat několik zdí. Ten router bych případně koupil, kdybych měl jistotu, že k němu připojím bez potíží jak počítač, tak ten set top box.

Uživatelský avatar
x-rated
Administrátor
Příspěvky: 1287
Registrován: 10.01.2012, 10:13
CenTrio internet: 1000/500 Mb/s
CenTrio televize: mám
CenTrio telefon: mám
Bydliště: Praha 8 Kobylisy
Kontaktovat uživatele:

Re: Tip na router

Příspěvekod x-rated » 01.10.2014, 14:22

nejlíp uděláš, když si to sám vyzkoušíš, máš na to ze zákona dva tejdny :) alze to určitě vadit nebude 8-) http://www.alza.cz/asus-rt-n56u-d201999.htm
jinak já mám samostatnej kabel na net a televizi, takže bych to souběžně neměl jak vyzkoušet, a taky už vůbec nejedu přes NAT...
x-rated
CenTrioZone.cz admin
admin@centriozone.cz
Obrázek
tak přesně takhle už centrio internet nejede :(

informer
Příspěvky: 56
Registrován: 11.12.2012, 10:04
CenTrio internet: nemám
CenTrio televize: nemám
CenTrio telefon: nemám

Re: Tip na router

Příspěvekod informer » 01.10.2014, 15:56

doubleclutcher píše:Můžu se zeptat, jestli někdo v praxi opravdu u toho routeru ASUS RT-N56U zprovoznil set-top-box za NATem? Jde mi o to, že do jedné místnosti mi jde přes celý byt k routeru jeden kabel, chtěl bych připojit v té místnosti druhý set-top-box a nechci kvůli vedení druhého kabelu vrtat několik zdí. Ten router bych případně koupil, kdybych měl jistotu, že k němu připojím bez potíží jak počítač, tak ten set top box.
ztráta času. Za NATem Ti STB fungovat nebude. Dostává IP adresu z DHCP, kterou dostává na základě MAC. Musí mít přímé připojení do jejich serveru. Jinými slovy. STB musí jít přes L2, na L3 to nerozchodíš.(Ne jednoduše, pokud vůbec)

doubleclutcher
Příspěvky: 19
Registrován: 20.03.2013, 14:26
CenTrio internet: nemám
CenTrio televize: nemám
CenTrio telefon: nemám

Re: Tip na router

Příspěvekod doubleclutcher » 04.11.2014, 23:17

Můžu se zeptat, jestli někdo v praxi opravdu u toho routeru ASUS RT-N56U zprovoznil set-top-box za NATem? Jde mi o to, že do jedné místnosti mi jde přes celý byt k routeru jeden kabel, chtěl bych připojit v té místnosti druhý set-top-box a nechci kvůli vedení druhého kabelu vrtat několik zdí. Ten router bych případně koupil, kdybych měl jistotu, že k němu připojím bez potíží jak počítač, tak ten set top box.
Vyzkoušeno s ASUSem RT-N65U / funguje to. V nastavení LAN jsem si u položky IPTV nastavil, že k portu LAN4 připojím set-top-box.

Uživatelský avatar
x-rated
Administrátor
Příspěvky: 1287
Registrován: 10.01.2012, 10:13
CenTrio internet: 1000/500 Mb/s
CenTrio televize: mám
CenTrio telefon: mám
Bydliště: Praha 8 Kobylisy
Kontaktovat uživatele:

Re: Tip na router

Příspěvekod x-rated » 05.11.2014, 00:21

tak přece se podařilo a magický nastavení zafungovalo :D
x-rated
CenTrioZone.cz admin
admin@centriozone.cz
Obrázek
tak přesně takhle už centrio internet nejede :(


Zpět na „Technická podpora“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 host

cron
Máte dotazy nebo připomínky? Rádi Vám poradíme.
Zdarma se přihlásit