Dobrý den,
chtěl bych se poradit ohledně routeru. Je možné namísto switche od Centria použít nějaký router, za kterým by byly počítače přihlášené pomocí IP adres vnitřní sítě (např. 192.168.1.x) , a zároveň by do toho routeru byly připojené set-top-boxy? Respektive, je možné, aby set top box fungoval za NATem? Pokud to jde, máte tip na nějaký router?
Tip na router
- doubleclutcher
- Centrio internet: nemám
- Centrio televize: nemám
- Centrio telefon: nemám
- informer
Re: Tip na router
To bohužel není možné, leda by byl router, který umí některé porty switchovat a některé routovat.
STB Centria totiž berou IP adresu z jejich DHCP a na jinou adresu nereagují. Krom toho by musel umět ten router přenášet multicasty.
žádný takový router jsem prozatím nenašel.
STB Centria totiž berou IP adresu z jejich DHCP a na jinou adresu nereagují. Krom toho by musel umět ten router přenášet multicasty.
žádný takový router jsem prozatím nenašel.
- x-rated
- Administrátor
- Centrio internet: mám
- Centrio televize: mám
- Centrio telefon: mám
- Kontaktovat uživatele:
a tohle u asusu by nestačilo?
- fischlk
no pokud chces eliminovat switch kvuli energii tak nez "spalis" to co stoji ten asus tak to bude trvat 
ale router vypada pekne.., ale priznam se ze za ty prachy bych chtel externi anteny. Precejen 5ghz jet na integrovane to nebude to prave orechove.
mam dir-825 a jsem rad za externi.... (edit: ten forward pro iptv neumi, stejne na tom mam DD-WRT a toto jsem neresil)
ale router vypada pekne.., ale priznam se ze za ty prachy bych chtel externi anteny. Precejen 5ghz jet na integrovane to nebude to prave orechove.
mam dir-825 a jsem rad za externi.... (edit: ten forward pro iptv neumi, stejne na tom mam DD-WRT a toto jsem neresil)
- doubleclutcher
Můžu se zeptat, jestli někdo v praxi opravdu u toho routeru ASUS RT-N56U zprovoznil set-top-box za NATem? Jde mi o to, že do jedné místnosti mi jde přes celý byt k routeru jeden kabel, chtěl bych připojit v té místnosti druhý set-top-box a nechci kvůli vedení druhého kabelu vrtat několik zdí. Ten router bych případně koupil, kdybych měl jistotu, že k němu připojím bez potíží jak počítač, tak ten set top box.
- x-rated
- Administrátor
- Kontaktovat uživatele:
nejlíp uděláš, když si to sám vyzkoušíš, máš na to ze zákona dva tejdny
alze to určitě vadit nebude
http://www.alza.cz/asus-rt-n56u-d201999.htm
jinak já mám samostatnej kabel na net a televizi, takže bych to souběžně neměl jak vyzkoušet, a taky už vůbec nejedu přes NAT...
jinak já mám samostatnej kabel na net a televizi, takže bych to souběžně neměl jak vyzkoušet, a taky už vůbec nejedu přes NAT...
- informer
ztráta času. Za NATem Ti STB fungovat nebude. Dostává IP adresu z DHCP, kterou dostává na základě MAC. Musí mít přímé připojení do jejich serveru. Jinými slovy. STB musí jít přes L2, na L3 to nerozchodíš.(Ne jednoduše, pokud vůbec)doubleclutcher píše:Můžu se zeptat, jestli někdo v praxi opravdu u toho routeru ASUS RT-N56U zprovoznil set-top-box za NATem? Jde mi o to, že do jedné místnosti mi jde přes celý byt k routeru jeden kabel, chtěl bych připojit v té místnosti druhý set-top-box a nechci kvůli vedení druhého kabelu vrtat několik zdí. Ten router bych případně koupil, kdybych měl jistotu, že k němu připojím bez potíží jak počítač, tak ten set top box.
- doubleclutcher
Vyzkoušeno s ASUSem RT-N65U / funguje to. V nastavení LAN jsem si u položky IPTV nastavil, že k portu LAN4 připojím set-top-box.Můžu se zeptat, jestli někdo v praxi opravdu u toho routeru ASUS RT-N56U zprovoznil set-top-box za NATem? Jde mi o to, že do jedné místnosti mi jde přes celý byt k routeru jeden kabel, chtěl bych připojit v té místnosti druhý set-top-box a nechci kvůli vedení druhého kabelu vrtat několik zdí. Ten router bych případně koupil, kdybych měl jistotu, že k němu připojím bez potíží jak počítač, tak ten set top box.
- x-rated
- Administrátor
- Kontaktovat uživatele:
tak přece se podařilo a magický nastavení zafungovalo