Asus RT-N56U (včetně odkazů na aktuální firmware)

Odpovědět
Uživatelský avatar
x-rated
Administrátor
Příspěvky: 1310
Registrován: 10.01.2012, 10:13
CenTrio internet: 1000/500 Mb/s
CenTrio televize: mám
CenTrio telefon: mám
Bydliště: Praha 8 Kobylisy
Kontaktovat uživatele:

Asus RT-N56U (včetně odkazů na aktuální firmware)

04.02.2012, 08:36

Aktuální firmware ke stažení
Asus ukončil podporu RT-N56U v roce 2015, takže aktualizace řeší už jenom andy padavan, jeho fw je ke stažení tady :)
x-rated
CentrioZone.cz admin
admin@centriozone.cz
Obrázek
tak přesně takhle už centrio internet nejede :(

no avatar
AvOvA
Příspěvky: 20
Registrován: 17.05.2012, 00:09
CenTrio internet: nemám
CenTrio televize: nemám
CenTrio telefon: nemám

Re: Asus RT-N56U

17.05.2012, 00:35

Oficiální firmware od Asusu mě nechytl (s tímhle není možný změnit ani login , huh), tak se tam nahodil software od andyho nainstaloval CRON, logrotate a před chvilkou webovej server lighttpd s podporou php a perlu. Všechno sviští, jak má.

Koukal jsem taky na OpenWrt, kde se píše, že pro RT-N56U je fw teprve ve stádiu vývoje. Škoda.

@x-rated - Na asus.ru jsem se snažil zjistit, o jakej firmware (3.0.0.3.116 ) se to jedná, ale jejich fórum je jen v azbuce a na tom sem se zasekl. Máš nějaký podrobnější informace, v čem se liší tenhle oproti fw od andyho? Našel jsem i jinou verzi, ale nic bližšího.

PS: 10 znaků na heslo pro fórum je smrt
Naposledy upravil(a) AvOvA dne 10.06.2012, 18:09, celkem upraveno 1 x.
Asus RT-N56U

Uživatelský avatar
x-rated
Administrátor
Příspěvky: 1310
Registrován: 10.01.2012, 10:13
CenTrio internet: 1000/500 Mb/s
CenTrio televize: mám
CenTrio telefon: mám
Bydliště: Praha 8 Kobylisy
Kontaktovat uživatele:

Re: Asus RT-N56U

17.05.2012, 00:49

ten firmware podporuje IPv6 :) v čem se liší řada číslovaná sedmičkou, to nevim :?
heslo nastavim na 8 znaků teda :D
x-rated
CentrioZone.cz admin
admin@centriozone.cz
Obrázek
tak přesně takhle už centrio internet nejede :(

no avatar
AvOvA
Příspěvky: 20
Registrován: 17.05.2012, 00:09
CenTrio internet: nemám
CenTrio televize: nemám
CenTrio telefon: nemám

Re: Asus RT-N56U

17.05.2012, 00:55

Já teda pořád počítám s tím, že tam andy časem podporu IPv6 přidá. Minimálně na dědkovi WL-500gx ji olegův fw podporoval. Žádný jiný výraznější rozdíly? Tedy předpokládám, že si tu 3.0.0.3.xxx verzi měl instalovanou.
Asus RT-N56U

Uživatelský avatar
x-rated
Administrátor
Příspěvky: 1310
Registrován: 10.01.2012, 10:13
CenTrio internet: 1000/500 Mb/s
CenTrio televize: mám
CenTrio telefon: mám
Bydliště: Praha 8 Kobylisy
Kontaktovat uživatele:

Re: Asus RT-N56U

17.05.2012, 01:01

a vpn asi taky neni v těch předchozích verzích :) jinak je to standardní asus firmware a nijak se kromě úplně novýho vzhledu neliší :)
x-rated
CentrioZone.cz admin
admin@centriozone.cz
Obrázek
tak přesně takhle už centrio internet nejede :(

no avatar
AvOvA
Příspěvky: 20
Registrován: 17.05.2012, 00:09
CenTrio internet: nemám
CenTrio televize: nemám
CenTrio telefon: nemám

Re: Asus RT-N56U

17.05.2012, 01:12

Hm, tak to andy naopak na fw zapracoval slušně. Jen je škoda, že to nemá pořádně zdokumentovaný. Na wiki má jen několik základních informací a nebejt předchozí zkušenosti s olegovým fw, dost by člověk tápal - tím mám na mysli konfigurace jednotlivých ipkg.

Díky za info.
Asus RT-N56U

no avatar
AvOvA
Příspěvky: 20
Registrován: 17.05.2012, 00:09
CenTrio internet: nemám
CenTrio televize: nemám
CenTrio telefon: nemám

Re: Asus RT-N56U

19.05.2012, 02:11

@x-rated: Po delší době jsem připojil notebook přes wifi 2,4Ghz (intel wifi link 5100 agn) a dost mě překvapila naměřená rychlost. Průměrně se na přímou viditelnost dostávám na hodnoty 28/36 a to mám lajnu 50/50. U 5Ghz je to o něco veselejší, ale i tady je download výrazně pomalejší než upload 36/47. Povypínal jsem vše co šlo, pohrál si s nastavením a rychlost je pořád nízká. Můžu tě poprosit, můžeš na nějakém svém ntb s wifi otestovat down/up? Verzi fw mám: Fw: 1.1.1.8f-b6 (andy)

Díky
Asus RT-N56U

Uživatelský avatar
x-rated
Administrátor
Příspěvky: 1310
Registrován: 10.01.2012, 10:13
CenTrio internet: 1000/500 Mb/s
CenTrio televize: mám
CenTrio telefon: mám
Bydliště: Praha 8 Kobylisy
Kontaktovat uživatele:

Re: Asus RT-N56U

19.05.2012, 02:20

vyzkoušim přes den, ntb je teď někde v ložnici a tam se spí :) kdybych zapomněl, tak mi to připomeň :D
x-rated
CentrioZone.cz admin
admin@centriozone.cz
Obrázek
tak přesně takhle už centrio internet nejede :(

Uživatelský avatar
x-rated
Administrátor
Příspěvky: 1310
Registrován: 10.01.2012, 10:13
CenTrio internet: 1000/500 Mb/s
CenTrio televize: mám
CenTrio telefon: mám
Bydliště: Praha 8 Kobylisy
Kontaktovat uživatele:

Re: Asus RT-N56U

19.05.2012, 07:39

tak tady to máš, je to hned z vedlejšího pokoje, 2,4 GHz, kanály sou volný, firmware 3.0.0.3.116, prohlížeč Chrome :)

Obrázek
x-rated
CentrioZone.cz admin
admin@centriozone.cz
Obrázek
tak přesně takhle už centrio internet nejede :(

no avatar
AvOvA
Příspěvky: 20
Registrován: 17.05.2012, 00:09
CenTrio internet: nemám
CenTrio televize: nemám
CenTrio telefon: nemám

Re: Asus RT-N56U

19.05.2012, 12:27

Zajímavý. Co máš v ntb za adaptér?
Asus RT-N56U

Uživatelský avatar
x-rated
Administrátor
Příspěvky: 1310
Registrován: 10.01.2012, 10:13
CenTrio internet: 1000/500 Mb/s
CenTrio televize: mám
CenTrio telefon: mám
Bydliště: Praha 8 Kobylisy
Kontaktovat uživatele:

Re: Asus RT-N56U

19.05.2012, 12:41

nějakej Atheros, teď nejsem doma :)
x-rated
CentrioZone.cz admin
admin@centriozone.cz
Obrázek
tak přesně takhle už centrio internet nejede :(

no avatar
AvOvA
Příspěvky: 20
Registrován: 17.05.2012, 00:09
CenTrio internet: nemám
CenTrio televize: nemám
CenTrio telefon: nemám

Re: Asus RT-N56U

19.05.2012, 12:52

Ok, díky. Budu si s tím muset ještě pohrát.
Asus RT-N56U

no avatar
AvOvA
Příspěvky: 20
Registrován: 17.05.2012, 00:09
CenTrio internet: nemám
CenTrio televize: nemám
CenTrio telefon: nemám

Re: Asus RT-N56U

05.06.2012, 01:31

RT-N56U_1.1.1.8f-b7 firmware by Padavan
Asus RT-N56U

no avatar
AvOvA
Příspěvky: 20
Registrován: 17.05.2012, 00:09
CenTrio internet: nemám
CenTrio televize: nemám
CenTrio telefon: nemám

Re: Asus RT-N56U

10.06.2012, 18:07

RT-N56U_1.1.1.8f-b8-2 firmware by Padavan
Asus RT-N56U

Uživatelský avatar
x-rated
Administrátor
Příspěvky: 1310
Registrován: 10.01.2012, 10:13
CenTrio internet: 1000/500 Mb/s
CenTrio televize: mám
CenTrio telefon: mám
Bydliště: Praha 8 Kobylisy
Kontaktovat uživatele:

Re: Asus RT-N56U

10.06.2012, 18:23

hlavně aby upravil AsusWRT než pořád tu starou sérii :?
x-rated
CentrioZone.cz admin
admin@centriozone.cz
Obrázek
tak přesně takhle už centrio internet nejede :(

Uživatelský avatar
x-rated
Administrátor
Příspěvky: 1310
Registrován: 10.01.2012, 10:13
CenTrio internet: 1000/500 Mb/s
CenTrio televize: mám
CenTrio telefon: mám
Bydliště: Praha 8 Kobylisy
Kontaktovat uživatele:

Re: Asus RT-N56U (včetně odkazů na aktuální firmware)

16.06.2012, 16:52

x-rated
CentrioZone.cz admin
admin@centriozone.cz
Obrázek
tak přesně takhle už centrio internet nejede :(

no avatar
AvOvA
Příspěvky: 20
Registrován: 17.05.2012, 00:09
CenTrio internet: nemám
CenTrio televize: nemám
CenTrio telefon: nemám

Re: Asus RT-N56U (včetně odkazů na aktuální firmware)

06.07.2012, 02:27

RT-N56U_1.1.2.0 firmware by Padavan
RT-N56U_1.1.2.0 (old gui) je stejná verze s původním vzhledem.
Máš k tomu fw nějaký changelog nebo to instaluješ naslepo?
Asus RT-N56U

Uživatelský avatar
x-rated
Administrátor
Příspěvky: 1310
Registrován: 10.01.2012, 10:13
CenTrio internet: 1000/500 Mb/s
CenTrio televize: mám
CenTrio telefon: mám
Bydliště: Praha 8 Kobylisy
Kontaktovat uživatele:

Re: Asus RT-N56U (včetně odkazů na aktuální firmware)

06.07.2012, 17:14

jedinej, kdo u rt-n56u dělá nějakej changelog, je padavan :D holt musí se vyzkoušet, ale funguje bez problémů :)
x-rated
CentrioZone.cz admin
admin@centriozone.cz
Obrázek
tak přesně takhle už centrio internet nejede :(

no avatar
AvOvA
Příspěvky: 20
Registrován: 17.05.2012, 00:09
CenTrio internet: nemám
CenTrio televize: nemám
CenTrio telefon: nemám

Re: Asus RT-N56U (včetně odkazů na aktuální firmware)

07.07.2012, 00:48

Takže naslepo... To si hrdina. Má k tomu aspoň nějakou stránku k optware, která není v azbuce? Pokud vůbec taková stránka je...
Asus RT-N56U

Uživatelský avatar
x-rated
Administrátor
Příspěvky: 1310
Registrován: 10.01.2012, 10:13
CenTrio internet: 1000/500 Mb/s
CenTrio televize: mám
CenTrio telefon: mám
Bydliště: Praha 8 Kobylisy
Kontaktovat uživatele:

Re: Asus RT-N56U (včetně odkazů na aktuální firmware)

07.07.2012, 00:58

proč hrdina? :) i kdybych si přečet nějakej changelog, nic to nezmění na tom, že to tam narvu, protože zatim spokojenost :)
x-rated
CentrioZone.cz admin
admin@centriozone.cz
Obrázek
tak přesně takhle už centrio internet nejede :(

Uživatelský avatar
x-rated
Administrátor
Příspěvky: 1310
Registrován: 10.01.2012, 10:13
CenTrio internet: 1000/500 Mb/s
CenTrio televize: mám
CenTrio telefon: mám
Bydliště: Praha 8 Kobylisy
Kontaktovat uživatele:

Re: Asus RT-N56U (včetně odkazů na aktuální firmware)

26.07.2012, 00:54

v prvním příspěvku sem aktualizoval odkaz na firmware od padavana i asuswrt :)
changelog k asuswrt by měl bejt následující:

Kód: Vybrat vše

Fix bugs:
1. UI related bugs
2. Network map cannot show device name.
3. QoS control for wired connected devices.
4. Special character name/password issue in VPN server.
5. Download master installing issue in AP mode.
6. PPPoE compatibility issue.
7. L2TP compatibility issue.
8. Sonos audio system and network map compatibility issue. Special thanks to Merlin for his contribution.
9. IPv6 6in4 memory leak
10.IPTV multicast related issues
11.FTP/Samba account change issue

Modified
1. Temporarily removed enable AiCloud option, as the service will officially launch late August.
2. Enable cross night setting in wireless radio on/off setting page.
3. Adjust WDS connection rule
4. Enable Beceem Wimax support.
5. Change default wireless security to WPA-AES in QIS.
6. Add Spanish language.
7. Modify VPN server UI.
8. HTTPS authentication
9. Tune IPv6 connection for ComCast
10.Download master BT cache size changed to 256KB
11.Download master supports crosse night schedule setting
12.Download master shows amulle server connection status
x-rated
CentrioZone.cz admin
admin@centriozone.cz
Obrázek
tak přesně takhle už centrio internet nejede :(

no avatar
KamilZ
Příspěvky: 10
Registrován: 27.07.2012, 12:54
CenTrio internet: nemám
CenTrio televize: nemám
CenTrio telefon: nemám

Re: Asus RT-N56U (včetně odkazů na aktuální firmware)

27.07.2012, 13:07

Zkoušel jsem 3.0.0.4.154 i 1.0.1.8g ale bohužel jsem nepřišel na to, jak u "Port forwarding" nastavit omezení vnější IP, ze které může přijít požadavek. Nemáte prosím někdo tip, jak to udělat? Zkoušel jsem si přímo přes telnet hrát i s IPTables, ale nebyl jsem bohužel úspěšný (což je předpokládám rukama :-) ), nastavení ale stejně nepřežilo reboot.

Uživatelský avatar
x-rated
Administrátor
Příspěvky: 1310
Registrován: 10.01.2012, 10:13
CenTrio internet: 1000/500 Mb/s
CenTrio televize: mám
CenTrio telefon: mám
Bydliště: Praha 8 Kobylisy
Kontaktovat uživatele:

Re: Asus RT-N56U (včetně odkazů na aktuální firmware)

27.07.2012, 14:46

jestli nastavení nepřežilo reboot, taks ho asi jenom neuložil, ne? :) tuhle funkci sem nikdy nevyužíval a tudíž ani nenastavoval :) horší je, že tenhle router máme asi jenom 3 lidi odsud (což se dá stejně považovat za úspěch vzhledem k jeho ceně :D), když tak se zkus poptat na vip.asus.com nebo smallnetbuilder.com, tam sou přímo témata založený k poslední verzi firmwaru pro RT-N56U ;)
x-rated
CentrioZone.cz admin
admin@centriozone.cz
Obrázek
tak přesně takhle už centrio internet nejede :(

no avatar
KamilZ
Příspěvky: 10
Registrován: 27.07.2012, 12:54
CenTrio internet: nemám
CenTrio televize: nemám
CenTrio telefon: nemám

Re: Asus RT-N56U (včetně odkazů na aktuální firmware)

27.07.2012, 15:42

Neuložil, protože jsem nepřišel na to jak :-(

Díky za tipy, zkusím prohledat. Nechápu, proč tam takovouto podle mě základní funkčnost nedali, resp. proč nevytáhli do www rozhraní ovládání iptables. Router je to špičkový a tohle ho degraduje.

Uživatelský avatar
x-rated
Administrátor
Příspěvky: 1310
Registrován: 10.01.2012, 10:13
CenTrio internet: 1000/500 Mb/s
CenTrio televize: mám
CenTrio telefon: mám
Bydliště: Praha 8 Kobylisy
Kontaktovat uživatele:

Re: Asus RT-N56U (včetně odkazů na aktuální firmware)

27.07.2012, 15:44

dole je tlačítko použít, ne? :) a nahoře přepínač na povolení tý fuknkce... pokud je to ono :) jo a taky musíš cvaknout na to plusko úplně vpravo po přidání :D sou to takový blbiny, ale jak se na to zapomene, tak to nefunguje :)
x-rated
CentrioZone.cz admin
admin@centriozone.cz
Obrázek
tak přesně takhle už centrio internet nejede :(

no avatar
KamilZ
Příspěvky: 10
Registrován: 27.07.2012, 12:54
CenTrio internet: nemám
CenTrio televize: nemám
CenTrio telefon: nemám

Re: Asus RT-N56U (včetně odkazů na aktuální firmware)

27.07.2012, 15:46

Ne, tohle nejde ve www rozhraní naklikat (prostě tam ty trubky nedaly položku "Source IP"). Dělal jsem to v konzoli přes telnet a tam jsem nepřišel na to, jak do uložit do flash.

Uživatelský avatar
x-rated
Administrátor
Příspěvky: 1310
Registrován: 10.01.2012, 10:13
CenTrio internet: 1000/500 Mb/s
CenTrio televize: mám
CenTrio telefon: mám
Bydliště: Praha 8 Kobylisy
Kontaktovat uživatele:

Re: Asus RT-N56U (včetně odkazů na aktuální firmware)

27.07.2012, 15:47

jo až tak :shock: no to nevim :?
možná bys moh zkusit ten firmware od padavana, ten je takovej našlapanější na různý pokročilý nastavování, ukazuje i vytížení cpu apod...
teď sem přidal odkaz na nejaktuálnější verzi :)
x-rated
CentrioZone.cz admin
admin@centriozone.cz
Obrázek
tak přesně takhle už centrio internet nejede :(

no avatar
KamilZ
Příspěvky: 10
Registrován: 27.07.2012, 12:54
CenTrio internet: nemám
CenTrio televize: nemám
CenTrio telefon: nemám

Re: Asus RT-N56U (včetně odkazů na aktuální firmware)

27.07.2012, 18:44

Tak bohužel ani padavan tohle neumí.

no avatar
KamilZ
Příspěvky: 10
Registrován: 27.07.2012, 12:54
CenTrio internet: nemám
CenTrio televize: nemám
CenTrio telefon: nemám

Re: Asus RT-N56U (včetně odkazů na aktuální firmware)

11.08.2012, 16:05

Případné zájemce varuji před 3.0.0.3.165, nějaká nepovedená verze. Při instalaci se kompletně smazalo nastavení, router pořádně nefungoval (1/2 stránek nešla zobrazit) a byl jsem rád, že jsem tam vrátil verzi 3.0.0.4.154 (která je přes vyšší číslo starší). Podle toho, co jsem četl na fórech jsem v tom nebyl sám. Pokud to budete chtít někdo přesto zkusit instalovat, tak si pro jistotu předem stáhněte starší verzi firmware a AsusUtil, pokud je router jediná možnost pro připojení na inet.

Uživatelský avatar
x-rated
Administrátor
Příspěvky: 1310
Registrován: 10.01.2012, 10:13
CenTrio internet: 1000/500 Mb/s
CenTrio televize: mám
CenTrio telefon: mám
Bydliště: Praha 8 Kobylisy
Kontaktovat uživatele:

Re: Asus RT-N56U (včetně odkazů na aktuální firmware)

11.08.2012, 16:09

u mě proběhla aktualizace bez potíží :)
x-rated
CentrioZone.cz admin
admin@centriozone.cz
Obrázek
tak přesně takhle už centrio internet nejede :(

no avatar
KamilZ
Příspěvky: 10
Registrován: 27.07.2012, 12:54
CenTrio internet: nemám
CenTrio televize: nemám
CenTrio telefon: nemám

Re: Asus RT-N56U (včetně odkazů na aktuální firmware)

11.08.2012, 17:01

Tak to možná zkusím ještě jednou. Můžeš se prosím podívat, jestli náhodou do port forwarding nepřidali položku typu "Source IP"? Zatím jsem to ne moc ideálně vyřešil tak, že (vše scriptem) připojím přes telnet na Asus a nasázím do iptables požadované záznamy. Script spouštím z toho zařízení, na které přesměrovávám, takže si vlastně samo otevírá na Asusu cestu. Spouštím to z cronu každou hodinu, kdyby se Asus restartoval.

Uživatelský avatar
x-rated
Administrátor
Příspěvky: 1310
Registrován: 10.01.2012, 10:13
CenTrio internet: 1000/500 Mb/s
CenTrio televize: mám
CenTrio telefon: mám
Bydliště: Praha 8 Kobylisy
Kontaktovat uživatele:

Re: Asus RT-N56U (včetně odkazů na aktuální firmware)

11.08.2012, 17:08

x-rated
CentrioZone.cz admin
admin@centriozone.cz
Obrázek
tak přesně takhle už centrio internet nejede :(

no avatar
KamilZ
Příspěvky: 10
Registrován: 27.07.2012, 12:54
CenTrio internet: nemám
CenTrio televize: nemám
CenTrio telefon: nemám

Re: Asus RT-N56U (včetně odkazů na aktuální firmware)

11.08.2012, 17:14

Díky, opět to tam nepřidali :-(

no avatar
KamilZ
Příspěvky: 10
Registrován: 27.07.2012, 12:54
CenTrio internet: nemám
CenTrio televize: nemám
CenTrio telefon: nemám

Re: Asus RT-N56U (včetně odkazů na aktuální firmware)

11.08.2012, 17:57

Pokud by se to někomu hodilo. Script na přidání přesměrování z IP 66.77.88.99 + 99.88.77.66 na WAN portu 8080 do LAN na 192.168.1.10 na port 80.

Kód: Vybrat vše

#seznam povolenych IP oddelenych LF
sourceIP='66.77.88.99\n99.88.77.66'

#cilova IP a port
destination='192.168.1.10:80'

#z iptables smazu vse co ukazuje na cil (aby se polozky zbytecne neduplikovaly pri opakovanem spusteni)
iptables -t nat -L VSERVER --line -v |grep $destination |sort -rg |awk '{system("iptables -t nat -D VSERVER " $1);}'

#a pridam znovu zaznamy
printf $sourceIP | awk -v dest=$destination '{system("iptables -t nat -A VSERVER -p tcp -s " $1 " --dport 8080 -j DNAT --to " dest);}'

Uživatelský avatar
x-rated
Administrátor
Příspěvky: 1310
Registrován: 10.01.2012, 10:13
CenTrio internet: 1000/500 Mb/s
CenTrio televize: mám
CenTrio telefon: mám
Bydliště: Praha 8 Kobylisy
Kontaktovat uživatele:

Re: Asus RT-N56U (včetně odkazů na aktuální firmware)

06.10.2012, 01:53

zkoušim aktuální firmware od padavana a na telefonu sem se dostal až na 40+/40+ Mb/s 8-)
x-rated
CentrioZone.cz admin
admin@centriozone.cz
Obrázek
tak přesně takhle už centrio internet nejede :(

no avatar
AvOvA
Příspěvky: 20
Registrován: 17.05.2012, 00:09
CenTrio internet: nemám
CenTrio televize: nemám
CenTrio telefon: nemám

Re: Asus RT-N56U (včetně odkazů na aktuální firmware)

10.11.2012, 02:23

Bomba, právě mi v routeru odešel druhej flashdisk a kompletní konfigurace v čudu. Já jsem snad prokletej nebo co... Minulej měsíc mi chcípnul extrní 4TB disk, na kterým jsem měl jejich zálohu. Takže až si na to udělám čas, pořídím si externí 2.5 HDD a začnu zase od píky. Používáte někdo na optware HDD? A pokud jo, jaký máte zkušenosti se spindownem? Neměl jsem čas studovat, jestli se už někam hlo OpenWrt pro tohle železo, máte někdo nějaký postřehy?
Asus RT-N56U

no avatar
AvOvA
Příspěvky: 20
Registrován: 17.05.2012, 00:09
CenTrio internet: nemám
CenTrio televize: nemám
CenTrio telefon: nemám

Re: Asus RT-N56U (včetně odkazů na aktuální firmware)

10.11.2012, 02:24

KamilZ píše:Zkoušel jsem 3.0.0.4.154 i 1.0.1.8g ale bohužel jsem nepřišel na to, jak u "Port forwarding" nastavit omezení vnější IP, ze které může přijít požadavek. Nemáte prosím někdo tip, jak to udělat? Zkoušel jsem si přímo přes telnet hrát i s IPTables, ale nebyl jsem bohužel úspěšný (což je předpokládám rukama :-) ), nastavení ale stejně nepřežilo reboot.
Já to řeším takhle např. u portu 443 (už jsem to popisovat na code.google.com: rt-n56u)

Kód: Vybrat vše

WAN_IF=`nvram get wan0_ifname`

# ssh: prerouting from specific IP xxx.xxx.xxx.xxx:443 to router 192.168.1.1:22
iptables -t nat -A PREROUTING -p tcp -s xxx.xxx.xxx.xxx --dport 443 -j DNAT --to 192.168.1.1:22
iptables -A INPUT -i ${WAN_IF} -p tcp --dport 443 -m state --state NEW,ESTABLISHED -j ACCEPT
iptables -A OUTPUT -o ${WAN_IF} -p tcp --sport 443 -m state --state ESTABLISHED -j ACCEPT
KamilZ píše:Ne, tohle nejde ve www rozhraní naklikat (prostě tam ty trubky nedaly položku "Source IP"). Dělal jsem to v konzoli přes telnet a tam jsem nepřišel na to, jak do uložit do flash.
Co potřebuješ ukládat do nvram? WebGui by se o to mělo postarat samo a u optWare ukládáš pravidla do S10iptables.

Pro úplnost... ten příkaz je "nvram commit". Já osobně ukládám do nvram v jediném případě, resp. využívám vlastní proměnnou pro ukládání poslední IP adresy. Když se změní, odešle mi e-mail a ještě mi zapíše novou IP do DB na veřejným serveru. Napsal jsem si tenhle skript (moje vlastní proměnná je my_old_ip):

Kód: Vybrat vše

#!/bin/sh

############################################################
# send router WAN IP to a public webserver
#
# my_old_ip > a custom system variable for store old wan ip
############################################################

# get current and old wan ip from nvram
WAN_IP=`nvram get wan_ipaddr_t`
OLD_IP=`nvram get my_old_ip`

# mail setting
WAN_IP=`nvram get wan0_ipaddr`
FROM="info@domena.cz"
TO="muj.email@jina.domena.com"
SUBJECT="NOVÁ IP ASUS RT-N56U"
MESSAGE="Byla změněna IP adsera u routeru ASUS RT-N56U:\n\nNová IP: $WAN_IP\nStará IP: $OLD_IP"

if [ ${WAN_IP} != ${OLD_IP} ]; then

# save current IP to a custom variable 'set my_old_ip'
nvram set my_old_ip=${WAN_IP}
nvram commit

# write to log
#log "IP address changed FROM ${OLD_IP} TO ${WAN_IP} [`date`]"

# send new ip to a public server via a php script
# ... >>
# set url to call
URL='http://muj.verejnyserver.cz/save.php?save=1&ip='
URL=$URL$WAN_IP

# call php page via curl
RESULT=`/opt/bin/curl -s ${URL}'`

# result
if [ $RESULT == 1 ]; then
# ip was stored
echo "Je to OK, IP zaznamenana"
result=`echo -e "From: $FROM\nTO: $TO\nSubject: $SUBJECT\n\n$MESSAGE" | sendmail $TO`
else

# an error occured
echo "Chyba!"
fi

fi[/color]
Skript samozřejmě volám cronem co jeden den.
Asus RT-N56U

no avatar
KamilZ
Příspěvky: 10
Registrován: 27.07.2012, 12:54
CenTrio internet: nemám
CenTrio televize: nemám
CenTrio telefon: nemám

Re: Asus RT-N56U (včetně odkazů na aktuální firmware)

10.11.2012, 06:40

AvOvA píše:Co potřebuješ ukládat do nvram? WebGui by se o to mělo postarat samo a u optWare ukládáš pravidla do S10iptables.
Už jsem to také udělal (viz další má zpráva (resp. teď předchozí)), ale stále nevím, jak to uložit, aby to přežilo reboot routeru (ogirinální wirmware). I když přes telnet změním iptables a pak přes webgui udělám nějakou změnu (aby to tedy webgui uložilo, jak píšeš), tak to po rebootu není.
Naposledy upravil(a) KamilZ dne 11.11.2012, 20:53, celkem upraveno 1 x.

no avatar
AvOvA
Příspěvky: 20
Registrován: 17.05.2012, 00:09
CenTrio internet: nemám
CenTrio televize: nemám
CenTrio telefon: nemám

Re: Asus RT-N56U (včetně odkazů na aktuální firmware)

11.11.2012, 20:31

Hmm, uniklo mi, že používáš originální fw od Asusu. S tím nemám žádnou zkušenost, pro jeho minimalistické možnosti ho nepoužívám a raději jsem šel cestou rozřířené verze od Padavana. Tam je možnost instalovat OptWare na externí disk, kde jsou všechny konfigurační soubory a není nutné do nvram nic zapisovat.

Pokud ale chceš mocí mermo uložit aktuální konfiguraci do nvram, pak bys k tomu mohl použít příkaz nvram commit. Nejsem si jistej, jak je to u orig.fw, ale i ve WebGui bys měl mít možnost zobrazit stránku s konzolí, čímž nemusíš jít cestou telnetu. Zkus v url nahradit cíl tímto: Main_AdmStatus_Content.asp (nebo klepni na odkaz).
Asus RT-N56U

no avatar
KamilZ
Příspěvky: 10
Registrován: 27.07.2012, 12:54
CenTrio internet: nemám
CenTrio televize: nemám
CenTrio telefon: nemám

Re: Asus RT-N56U (včetně odkazů na aktuální firmware)

11.11.2012, 20:51

Ten právě nefunguje, protože on ukládá to, co má v předem nadefinovaných proměnných, kde na to v orig. firmware není bohužel místo (teď u toho nesedím, abych to specifikoval přesněji). Fakt nechápu, proč tam takovou důležitou věc (a přitom implementačně ptákovinu) nedali.

no avatar
AvOvA
Příspěvky: 20
Registrován: 17.05.2012, 00:09
CenTrio internet: nemám
CenTrio televize: nemám
CenTrio telefon: nemám

Re: Asus RT-N56U (včetně odkazů na aktuální firmware)

12.11.2012, 01:52

Chápu, IP tables by se mělo dát konfigurovat defaultně... Pokud si pamatuju, na starým Asusu se mi do proměnných taky ukládala jen základní pravidla z WebGui a tyd to asi nebude jinak. Jestli je tohle jedinej problém, kterej potřebuješ řešit, pak asi opravdu nezbude nic jinýho než po rebootu vložit iptables ze zálohy znovu (iptables-restore < rules_backup.txt). Nechci tě přesvědčovat, ale na původní fw bych se určitě vykašlal. Jen na ukázku... s OptWare pak vypadá dodatečná konfigurace iptables uložená na externím hdd nějak takhle:

Kód: Vybrat vše


#!/bin/sh

#########################################################################
### Custom user script for post-update iptables.
### This script is invoked when the internal firewall perform any action.
###
### First param can be:
### ------------------
### start (is called when Optware starts),
### stop (is called before Optware stops),
### update (is called when internal firewall restarts).
###
### Include your custom rules to iptables below:

case "$1" in
start|update)

# add iptables custom rules
echo "firewall started"

# allow access to a port from WAN
iptables -A INPUT -p tcp --dport 8081 -j ACCEPT

exit 0
;;
stop)

# delete iptables custom rules
echo "firewall stopped"

# disallow access to a port from WAN
iptables -D INPUT -p tcp --dport 8081 -j ACCEPT

exit 0
;;
*)
echo "Usage: $0 {start|stop|update}"
exit 1
;;
esac

exit 2
Sice to taky není tak jak bych si představoval, ale alespoň něco.
Asus RT-N56U

Uživatelský avatar
x-rated
Administrátor
Příspěvky: 1310
Registrován: 10.01.2012, 10:13
CenTrio internet: 1000/500 Mb/s
CenTrio televize: mám
CenTrio telefon: mám
Bydliště: Praha 8 Kobylisy
Kontaktovat uživatele:

Re: Asus RT-N56U (včetně odkazů na aktuální firmware)

12.11.2012, 03:01

v prvním příspěvku pořád aktualizuju odkazy na aktuální firmware 8-) za posledních pár dnů vyšel novej jak od asusu, tak od padavana :)
x-rated
CentrioZone.cz admin
admin@centriozone.cz
Obrázek
tak přesně takhle už centrio internet nejede :(

Uživatelský avatar
x-rated
Administrátor
Příspěvky: 1310
Registrován: 10.01.2012, 10:13
CenTrio internet: 1000/500 Mb/s
CenTrio televize: mám
CenTrio telefon: mám
Bydliště: Praha 8 Kobylisy
Kontaktovat uživatele:

Re: Asus RT-N56U (včetně odkazů na aktuální firmware)

28.08.2014, 12:33

kdyby někdo uvažoval nad timhle routerem nebo podobnym od asusu, tak gigabit dává bez problémů, viz test v mym podpisu 8-)
naopak mě zklamal turris od nic.cz, ještě čekám, co mi napíšou z technický podpory, ale protože sem v routeru nenastavoval žádný složitosti, tak pochybuju, že to bude nastavením :? turris dává kolem 500/350...
x-rated
CentrioZone.cz admin
admin@centriozone.cz
Obrázek
tak přesně takhle už centrio internet nejede :(

Odpovědět