Telefonovaní přes android

Uživatelský avatar
Spirit
Příspěvky: 18
Registrován: 01.09.2012, 09:30
Nej internet: nemám
Nej televize: nemám

Telefonovaní přes android

01.09.2012, 18:15

Zdravím,
poradil by mi někdo jak využívat telefonování od centria přes chytrý telefon, zatím jsem to zkoušel pokus/omyl a nepovedlo se...
Naposledy upravil(a) Spirit dne 02.09.2012, 10:21, celkem upraveno 1 x.

Uživatelský avatar
x-rated
Administrátor
Příspěvky: 1501
Registrován: 10.01.2012, 10:13
Nej internet: mám
Nej televize: mám
Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:

Re: Telefonovaní přes mobil

02.09.2012, 00:14

jakou pevnou přes mobil? :shock:
to snad nejde, ne? mobil jede přes simku a ip od mobilního poskytovatele, pevná valí přes vnitřní ip z pevný sítě centria...
teda aspoň tohle je moje představa :)
9900K / G.Skill 32GB@4 GHz / MXI Formula / RTX 2080 Ti / Sabrent 4 TB NVMe / X-Fi THD / HD660S / G403 / G815 / UP2715K 5K IPS / HX1000i / Define R6 / EKWB full

Uživatelský avatar
Spirit
Příspěvky: 18
Registrován: 01.09.2012, 09:30
Nej internet: nemám
Nej televize: nemám

Re: Telefonovaní přes android

02.09.2012, 10:28

No dobře myslel jsem, že to bude jasné :) (už jsem ten nadpis upravil)
Tedy to rozvinu, pokud se nepletu centrio využívá sip pro přenos signalizace a pro chytré telefony (android) existuje řada sip klientů...
A třeba se pletu, ale čistě teoreticky mi stačí přihlašovací jméno a heslo (to je ve smlouvě) a doména? a minimálně v rámci domácí sítě (wifi) by to mohlo fungovat ...

Uživatelský avatar
x-rated
Administrátor
Příspěvky: 1501
Registrován: 10.01.2012, 10:13
Nej internet: mám
Nej televize: mám
Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:

Re: Telefonovaní přes android

02.09.2012, 19:26

pokud je v popisu aplikace, že by tohle měla umět, pak by to nějak jít mělo, ale co přesně k tomu je potřeba, kdo ví :? možná to už někdo zkoušel, já teda ne :)
9900K / G.Skill 32GB@4 GHz / MXI Formula / RTX 2080 Ti / Sabrent 4 TB NVMe / X-Fi THD / HD660S / G403 / G815 / UP2715K 5K IPS / HX1000i / Define R6 / EKWB full

Uživatelský avatar
Spirit
Příspěvky: 18
Registrován: 01.09.2012, 09:30
Nej internet: nemám
Nej televize: nemám

Re: Telefonovaní přes android

05.09.2012, 22:50

No tak po telefonu mi operátor řekne, že mě odkáže na technické oddělení, protože je to složitější, tak jsem jim napsal mail ... odpověď:

"Je mi líto, ale VoIP spojení není z PC a jiných zařízení podporováno. Za tímto účelem Vám byla poskytnuta telefonní brána, na které jsou služby VoIP podporovány.
Děkujeme za pochopení."

Teda si budu muset poradit sám ...

Uživatelský avatar
x-rated
Administrátor
Příspěvky: 1501
Registrován: 10.01.2012, 10:13
Nej internet: mám
Nej televize: mám
Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:

Re: Telefonovaní přes android

05.09.2012, 23:26

jestli se ti to povede, napiš sem návod, ale moc tomu nevěřim :)
9900K / G.Skill 32GB@4 GHz / MXI Formula / RTX 2080 Ti / Sabrent 4 TB NVMe / X-Fi THD / HD660S / G403 / G815 / UP2715K 5K IPS / HX1000i / Define R6 / EKWB full

no avatar
fischlk
Příspěvky: 185
Registrován: 31.03.2012, 12:35
Nej internet: nemám
Nej televize: nemám
Bydliště: Petrovice

Re: Telefonovaní přes android

28.10.2012, 19:13

a dostanes se do administrace toho SIPu od Centria? Defakto potrebujes jen vedet IP adresu toho jejich Asterixu :-)

Btw nechci delat reklamu ale Mikrotech je cenove zajimavejsi a nemusi resit u jakeho operatora jsi.

no avatar
informer
Příspěvky: 56
Registrován: 11.12.2012, 10:04
Nej internet: nemám
Nej televize: nemám

Re: Telefonovaní přes android

20.12.2012, 15:03

Už jste to rozchodili?
já ano:) použil jsem csipsimple, použito přes wifi v připojenou do centria.
název účtu telefonní číslo
ID také přidělené centronetem.
server: sip.centronet.cz (jsem zkusil a ono to vyšlo)
heslo je pin na předávacím protokolu.

přeji hezké volání z androida:)

no avatar
JUrban
Příspěvky: 13
Registrován: 20.08.2012, 15:17
Nej internet: nemám
Nej televize: nemám

Re: Telefonovaní přes android

03.01.2013, 22:56

Dle uvedeného návodu se mi to bohužel nepodařilo rozchodit (zaregistrovat), byť vypadá logicky. Dle http://www.magic-net.info/dns-and-ip-to ... centrio.cz existují ještě sip servery sip2.centronet.cz a sip3.centronet.cz, ale ani v jednom případě jsem nebyl úspěšný. Škoda, pro telefonování za 1Kč na mobily by se mi to hodilo.

no avatar
informer
Příspěvky: 56
Registrován: 11.12.2012, 10:04
Nej internet: nemám
Nej televize: nemám

Re: Telefonovaní přes android

04.01.2013, 09:42

divné. rozchodil jsem to tak u více lidí. dáváš správně ten pin? je to ten pin vedle telefonního čísla, ne ten dole pro změnu služeb.(s tím to samo fungovat nemůže.) Ještě bych možná být tebou prověřil, zda ten pin nemáš aktuálně jiný, než na předávacím protokolu.
dáváš číslo 211xxxxxx? musí být v národním tvaru. mezinárodní tvar to nebere.
a ještě poznámka, funguje to jen doma, tedy s načtenou IP od centria, mimo síť centria to neregistruje.
Pravděpodobně tam jsou nějaké filtry.

Odpovědět