logo

Telefonovaní přes android

Novinky, tarify, zkušenosti, různé další informace
Uživatelský avatar
Spirit
Příspěvky: 15
Registrován: 01.09.2012, 09:30
CenTrio internet: nemám
CenTrio televize: nemám
CenTrio telefon: nemám

Telefonovaní přes android

Příspěvekod Spirit » 01.09.2012, 18:15

Zdravím,
poradil by mi někdo jak využívat telefonování od centria přes chytrý telefon, zatím jsem to zkoušel pokus/omyl a nepovedlo se...
Naposledy upravil(a) Spirit dne 02.09.2012, 10:21, celkem upraveno 1 x.
Obrázek

Uživatelský avatar
x-rated
Administrátor
Příspěvky: 1287
Registrován: 10.01.2012, 10:13
CenTrio internet: 1000/500 Mb/s
CenTrio televize: mám
CenTrio telefon: mám
Bydliště: Praha 8 Kobylisy
Kontaktovat uživatele:

Re: Telefonovaní přes mobil

Příspěvekod x-rated » 02.09.2012, 00:14

jakou pevnou přes mobil? :shock:
to snad nejde, ne? mobil jede přes simku a ip od mobilního poskytovatele, pevná valí přes vnitřní ip z pevný sítě centria...
teda aspoň tohle je moje představa :)
x-rated
CenTrioZone.cz admin
admin@centriozone.cz
Obrázek
tak přesně takhle už centrio internet nejede :(

Uživatelský avatar
Spirit
Příspěvky: 15
Registrován: 01.09.2012, 09:30
CenTrio internet: nemám
CenTrio televize: nemám
CenTrio telefon: nemám

Re: Telefonovaní přes android

Příspěvekod Spirit » 02.09.2012, 10:28

No dobře myslel jsem, že to bude jasné :) (už jsem ten nadpis upravil)
Tedy to rozvinu, pokud se nepletu centrio využívá sip pro přenos signalizace a pro chytré telefony (android) existuje řada sip klientů...
A třeba se pletu, ale čistě teoreticky mi stačí přihlašovací jméno a heslo (to je ve smlouvě) a doména? a minimálně v rámci domácí sítě (wifi) by to mohlo fungovat ...
Obrázek

Uživatelský avatar
x-rated
Administrátor
Příspěvky: 1287
Registrován: 10.01.2012, 10:13
CenTrio internet: 1000/500 Mb/s
CenTrio televize: mám
CenTrio telefon: mám
Bydliště: Praha 8 Kobylisy
Kontaktovat uživatele:

Re: Telefonovaní přes android

Příspěvekod x-rated » 02.09.2012, 19:26

pokud je v popisu aplikace, že by tohle měla umět, pak by to nějak jít mělo, ale co přesně k tomu je potřeba, kdo ví :? možná to už někdo zkoušel, já teda ne :)
x-rated
CenTrioZone.cz admin
admin@centriozone.cz
Obrázek
tak přesně takhle už centrio internet nejede :(

Uživatelský avatar
Spirit
Příspěvky: 15
Registrován: 01.09.2012, 09:30
CenTrio internet: nemám
CenTrio televize: nemám
CenTrio telefon: nemám

Re: Telefonovaní přes android

Příspěvekod Spirit » 05.09.2012, 22:50

No tak po telefonu mi operátor řekne, že mě odkáže na technické oddělení, protože je to složitější, tak jsem jim napsal mail ... odpověď:

"Je mi líto, ale VoIP spojení není z PC a jiných zařízení podporováno. Za tímto účelem Vám byla poskytnuta telefonní brána, na které jsou služby VoIP podporovány.
Děkujeme za pochopení."

Teda si budu muset poradit sám ...
Obrázek

Uživatelský avatar
x-rated
Administrátor
Příspěvky: 1287
Registrován: 10.01.2012, 10:13
CenTrio internet: 1000/500 Mb/s
CenTrio televize: mám
CenTrio telefon: mám
Bydliště: Praha 8 Kobylisy
Kontaktovat uživatele:

Re: Telefonovaní přes android

Příspěvekod x-rated » 05.09.2012, 23:26

jestli se ti to povede, napiš sem návod, ale moc tomu nevěřim :)
x-rated
CenTrioZone.cz admin
admin@centriozone.cz
Obrázek
tak přesně takhle už centrio internet nejede :(

fischlk
Příspěvky: 184
Registrován: 31.03.2012, 12:35
CenTrio internet: nemám
CenTrio televize: nemám
CenTrio telefon: nemám
Bydliště: Petrovice

Re: Telefonovaní přes android

Příspěvekod fischlk » 28.10.2012, 19:13

a dostanes se do administrace toho SIPu od Centria? Defakto potrebujes jen vedet IP adresu toho jejich Asterixu :-)

Btw nechci delat reklamu ale Mikrotech je cenove zajimavejsi a nemusi resit u jakeho operatora jsi.

informer
Příspěvky: 56
Registrován: 11.12.2012, 10:04
CenTrio internet: nemám
CenTrio televize: nemám
CenTrio telefon: nemám

Re: Telefonovaní přes android

Příspěvekod informer » 20.12.2012, 15:03

Už jste to rozchodili?
já ano:) použil jsem csipsimple, použito přes wifi v připojenou do centria.
název účtu telefonní číslo
ID také přidělené centronetem.
server: sip.centronet.cz (jsem zkusil a ono to vyšlo)
heslo je pin na předávacím protokolu.

přeji hezké volání z androida:)

JUrban
Příspěvky: 13
Registrován: 20.08.2012, 15:17
CenTrio internet: nemám
CenTrio televize: nemám
CenTrio telefon: nemám

Re: Telefonovaní přes android

Příspěvekod JUrban » 03.01.2013, 22:56

Dle uvedeného návodu se mi to bohužel nepodařilo rozchodit (zaregistrovat), byť vypadá logicky. Dle http://www.magic-net.info/dns-and-ip-to ... centrio.cz existují ještě sip servery sip2.centronet.cz a sip3.centronet.cz, ale ani v jednom případě jsem nebyl úspěšný. Škoda, pro telefonování za 1Kč na mobily by se mi to hodilo.

informer
Příspěvky: 56
Registrován: 11.12.2012, 10:04
CenTrio internet: nemám
CenTrio televize: nemám
CenTrio telefon: nemám

Re: Telefonovaní přes android

Příspěvekod informer » 04.01.2013, 09:42

divné. rozchodil jsem to tak u více lidí. dáváš správně ten pin? je to ten pin vedle telefonního čísla, ne ten dole pro změnu služeb.(s tím to samo fungovat nemůže.) Ještě bych možná být tebou prověřil, zda ten pin nemáš aktuálně jiný, než na předávacím protokolu.
dáváš číslo 211xxxxxx? musí být v národním tvaru. mezinárodní tvar to nebere.
a ještě poznámka, funguje to jen doma, tedy s načtenou IP od centria, mimo síť centria to neregistruje.
Pravděpodobně tam jsou nějaké filtry.

JUrban
Příspěvky: 13
Registrován: 20.08.2012, 15:17
CenTrio internet: nemám
CenTrio televize: nemám
CenTrio telefon: nemám

Re: Telefonovaní přes android

Příspěvekod JUrban » 04.01.2013, 18:54

Díky za snahu pomoci.
Název účtu dávám: CenTrio (mám již více funkčních účtů)
ID: zadávám tel.č. 2111xxxxx,
server: sip.centronet.cz,
uživatelské jméno: tel.č. 2111xxxxx
ID autentizace Sip. nevyplněno
heslo: pin na předávacím protokolu vedle tel.č.
Používat TCP (ne UDP): nezaškrtnuto
Proxy: nevyplněno
skončí hlášením: Chyba při registraci - Request Timeout
používal jsem i Basic průvodce, ale k registraci také nedošlo

informer
Příspěvky: 56
Registrován: 11.12.2012, 10:04
CenTrio internet: nemám
CenTrio televize: nemám
CenTrio telefon: nemám

Re: Telefonovaní přes android

Příspěvekod informer » 05.01.2013, 05:15

tak mě napadají jen 3 možnosti, proč by to nejelo:
1) když se registruješ, musíš mít odpojenou tu jejich telefonní bránu SPA2102. Ta je totiž registrovaná před tebou a ústředna už tě pak nepustí
2) máš jiný pin, než na předáváku
3) nemáš IP adresu na telefonu od centria

jinak už mě nic nenapadá - dej vědět, zda se povedlo.:)

doubleclutcher
Příspěvky: 19
Registrován: 20.03.2013, 14:26
CenTrio internet: nemám
CenTrio televize: nemám
CenTrio telefon: nemám

Re: Telefonovaní přes android

Příspěvekod doubleclutcher » 26.06.2013, 10:02

Tohle by mohla být pro mě poměrně užitečná diskuse; mám od Centria VoIP bránu Linksys a mám VoIP telefon Gigaset, který má také vstup pro klasickou pevnou linku; k tomu vstupu mám připojenou bránu Linksys. Mnohem jednodušší by pro mě samozřejmě bylo nakonfigurovat VoIP telefon Gigaset přímo na VoIP účet Centria; nemusela by mi zbytečně běžet ta brána Linksys; myslíte, že s výše zmíněnými údaji pro konfiguraci by to mělo fungovat?

informer
Příspěvky: 56
Registrován: 11.12.2012, 10:04
CenTrio internet: nemám
CenTrio televize: nemám
CenTrio telefon: nemám

Re: Telefonovaní přes android

Příspěvekod informer » 26.06.2013, 11:12

Věřím že ano. Jediný, možná drobný problém, může nastat. Pokud vím, tak Gigasety mají někde nějaký server v internetu, kam se registrují, aby fungovaly. ale nevím, zda to platí jen pro případ, kdy se používá provosioning, případně při prvním zapnutí po vybalení, nebo i v případě, že si to někdo nastaví ručně.
Každopádně za zkoušku to určitě stojí.

doubleclutcher
Příspěvky: 19
Registrován: 20.03.2013, 14:26
CenTrio internet: nemám
CenTrio televize: nemám
CenTrio telefon: nemám

Re: Telefonovaní přes android

Příspěvekod doubleclutcher » 09.07.2013, 00:12

Bohužel, IP telefon Gigaset jsem nakonfiguroval, ale telefon se nepřihlásil do sítě; když by měl někdo nějaký nápad pro konfiguraci VoIP telefonu se SIP účtem u Centronetu, dejte prosím vědět.

doubleclutcher
Příspěvky: 19
Registrován: 20.03.2013, 14:26
CenTrio internet: nemám
CenTrio televize: nemám
CenTrio telefon: nemám

Re: Telefonovaní přes android

Příspěvekod doubleclutcher » 14.11.2013, 16:25

Podařilo se ještě někdy někomu nakonfigurovat pro internetové volání vlastní zařízení? Nějaké tipy, rady, poznatky?

Uživatelský avatar
x-rated
Administrátor
Příspěvky: 1287
Registrován: 10.01.2012, 10:13
CenTrio internet: 1000/500 Mb/s
CenTrio televize: mám
CenTrio telefon: mám
Bydliště: Praha 8 Kobylisy
Kontaktovat uživatele:

Re: Telefonovaní přes android

Příspěvekod x-rated » 14.11.2013, 16:36

já to nezkoušel, já vůbec celkově volám naprosto minimálně :|
x-rated
CenTrioZone.cz admin
admin@centriozone.cz
Obrázek
tak přesně takhle už centrio internet nejede :(

doubleclutcher
Příspěvky: 19
Registrován: 20.03.2013, 14:26
CenTrio internet: nemám
CenTrio televize: nemám
CenTrio telefon: nemám

Re: Telefonovaní přes android

Příspěvekod doubleclutcher » 22.11.2013, 13:52

S tím nastavením je to celé nějaké zapeklité; včera jsem se dostal do hlasového menu té VoIP brány Linksys (podle návodu na http://techenvy.com/hardware/linksys-sp ... tone-codes. Zjistil jsem tak mj., že přístup do webového rozhraní brány je na portu 1080 (http://10.X.X.X:1080), dokonce se mi zobrazila přihlašovací obrazovka, pochopitelně ale neznám přístupové údaje pro administraci. Změnil jsem si na notebooku MAC adresu síťové karty na adresu, kterou má LINKSYS brána. Počítač dostal přidělenou IP adresu z rozsahu vnitřní sítě Centria ( http://10.X.X.X). Zkoušel jsem pak v notebooku nakonfigurovat softwarového SIP klienta Eyebeam pro SIP účet Centria dle návodů uvedených výše v tomto vlákně. Zkoušel jsem se přihlásit k SIP serverům sip.centronet.cz, sip1.centronet.cz, sip2.centronet.cz, sip3.centronet.cz, sip.centrio.cz, sip1.centrio.cz sip2.centrio.cz sip3.centrio.cz, 217.195.165.138. Nepodařilo se mi přihlásit. Když by měl někdo nějaký tip nebo nápad, co je potřeba k funkčnímu nastavení, dejte vědět.
Za případnou pomoc děkuji.

informer
Příspěvky: 56
Registrován: 11.12.2012, 10:04
CenTrio internet: nemám
CenTrio televize: nemám
CenTrio telefon: nemám

Re: Telefonovaní přes android

Příspěvekod informer » 25.11.2013, 09:48

a jaké jsi dával heslo? na PP je to pod názvem PIN hned vedle telefonního čísla. SIP server je sip.centrio.cz

doubleclutcher
Příspěvky: 19
Registrován: 20.03.2013, 14:26
CenTrio internet: nemám
CenTrio televize: nemám
CenTrio telefon: nemám

Re: Telefonovaní přes android

Příspěvekod doubleclutcher » 25.11.2013, 17:24

Dával jsem to heslo co je na P.P. pod názvem PIN hned vedle telefonního čísla a použil jsem standardní SIP port 5060; nebo snad fungují na jiném portu?

curlyboi
Příspěvky: 33
Registrován: 26.05.2013, 14:46
CenTrio internet: nemám
CenTrio televize: nemám
CenTrio telefon: nemám

Re: Telefonovaní přes android

Příspěvekod curlyboi » 20.01.2015, 15:14

Jen doplním, že volat se dá i mimo síť Centria.

Na routeru si nastavte Port Forward (pozor, musí být UDP, nikoliv TCP!) na port 5060 a nasměrujte na 217.195.165.138.

Následně VOIP klientovi nastavte SIP server na sip.centronet.cz, SIP proxy na *vnější* IP vašeho routeru a za to ;hide (tedy např. 1.2.3.4;hide), doménu centronet.cz a heslo jaké máte v předáváku.

Bude to fungovat odkudkoliv na světě, ale pozor! Kdokoliv, kdo bude znát Vaši IP adresu a vědět, že tam poslouchá SIP brána Centria
ji bude moci využít. Vy naopak budete mít možnost odposlouchávat na routeru všechny hovory a přihlašování, jelikož přenosy jsou nešifrované. Je dobré to mít na paměti.


Zpět na „Novinky a všeobecná diskuze“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 host

cron
Máte dotazy nebo připomínky? Rádi Vám poradíme.
Zdarma se přihlásit