IP adresy TV stanic

Odpovědět
Uživatelský avatar
x-rated
Administrátor
Příspěvky: 1495
Registrován: 10.01.2012, 10:13
Nej internet: mám
Nej televize: mám
Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:

Re: IP adresy TV stanic

10.03.2012, 17:03

dík za funkční odkaz :) editace opravená - ono sice upravovat šlo, ale jenom do 5 minut od odeslání příspěvku, teď je nastaveno bez omezení :)
9900K / G.Skill 32GB@4 GHz / MXI Formula / RTX 2080 Ti / Sabrent 4 TB NVMe / X-Fi THD / HD660S / G403 / G815 / UP2715K 5K IPS / HX1000i / Define R6 / EKWB full

no avatar
blackwire
Příspěvky: 104
Registrován: 01.03.2012, 16:38
Nej internet: nemám
Nej televize: mám
Bydliště: Jižní město - Horní Roztyly / Chodov

Re: IP adresy TV stanic

11.03.2012, 19:14

Zkoušel jsem ty tvoje kanály, ale frčí jenom HBO HD, což je super, ale ostatní se ani nechytnou.Vypadá to, že to závisí na balíčku.Jakej máš balíček služeb?

IMHO pokud bys od někoho získal IP adresy vyššího tarifu, asi by stejně nešly :(
IIIRazor píše:frčí, až na ty co budou asi kodovany, ale HBO HD jede bez problemu ...

no avatar
IIIRazor
Příspěvky: 23
Registrován: 10.03.2012, 03:41
Nej internet: nemám
Nej televize: nemám

Re: IP adresy TV stanic

11.03.2012, 21:59

blackwire: škoda, ano mám HD balíček.

Uživatelský avatar
mibur
Příspěvky: 12
Registrován: 02.02.2012, 12:07
Nej internet: nemám
Nej televize: nemám

Re: IP adresy TV stanic

13.03.2012, 07:59

Tak už jsem to konečně rozchodil a běží mi pouze ten program který je zrovna na STB.
Nebo je ještě jiná možnost jak spustit programy aniž by běžel STB???
A ještě řeším jeden problém jak byt zároveň na mé vlastní síti (Router) a zároveň na síti (switch) od centria (abych mohl koukat na TV na PC)…… asi jedině dvě síťovky…..
Obrázek Obrázek

no avatar
blackwire
Příspěvky: 104
Registrován: 01.03.2012, 16:38
Nej internet: nemám
Nej televize: mám
Bydliště: Jižní město - Horní Roztyly / Chodov

Re: IP adresy TV stanic

13.03.2012, 08:43

Naklonuj si Mac Adresu (nastav stejnou jako má STB), pak se můžeš koukat i při vypnutém STB.

No vím o dvou možnostech.
1) Mít dvě síťovky - dnes už to není problém, každá základní deska má 2 síťovky v základu.Problém je samozřejmě s notebookem ;) Ale tam to jde řešit wifinou :geek:
2) Forwardovat si IGMP stream do své vlastní sítě - na netu se dají najít návody jak to zprovoznit, jeden mám rozepsaný.Chce to ale trošku lepší router, který umí routovat na jednotlivé porty.Přesněji řečeno dobrý firmware (např. DD-WRT).

Prozatím používám první možnost a funguje to parádně.Pokud chci do mé vnitřní sítě, zapnu příslušnou síťovku.

Uživatelský avatar
x-rated
Administrátor
Příspěvky: 1495
Registrován: 10.01.2012, 10:13
Nej internet: mám
Nej televize: mám
Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:

Re: IP adresy TV stanic

13.03.2012, 17:42

tak sem natáhnul kábl ze switche do druhý síťovky v kompu, změnil mac podle prvního stb a stejně nic :cry: ip adresu mám přidělenou, všechno se tváří dobře, ale ani po přetažení playlistu do okna vlc se nic neděje :cry: takhle vypadá nastavení...
vyzkoušel sem přes můj novej televizní kabel (ze switche) net a funguje, i když jenom 0,5/0,5 :D
Obrázek

tak sem zjistil, že když si otevřu např. čt1, mám datovej přenos kolem 6 Mb/s, ale vidim úplně kulový :? když přehravač zavřu, klesne to na 0... zkusil sem nainstalovat k-lite codec pack a stejně nic :?
Obrázek
9900K / G.Skill 32GB@4 GHz / MXI Formula / RTX 2080 Ti / Sabrent 4 TB NVMe / X-Fi THD / HD660S / G403 / G815 / UP2715K 5K IPS / HX1000i / Define R6 / EKWB full

no avatar
blackwire
Příspěvky: 104
Registrován: 01.03.2012, 16:38
Nej internet: nemám
Nej televize: mám
Bydliště: Jižní město - Horní Roztyly / Chodov

Re: IP adresy TV stanic

13.03.2012, 19:32

Zkus si tu druhou síťovku disablovat, mě to taky nejde když mám obě povolené.

Uživatelský avatar
x-rated
Administrátor
Příspěvky: 1495
Registrován: 10.01.2012, 10:13
Nej internet: mám
Nej televize: mám
Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:

Re: IP adresy TV stanic

13.03.2012, 20:04

už to jedeeeeeeeeee!!!!!!!!!!!!!!! ježiš já mám radost :D díky moc za pomoc ;)
9900K / G.Skill 32GB@4 GHz / MXI Formula / RTX 2080 Ti / Sabrent 4 TB NVMe / X-Fi THD / HD660S / G403 / G815 / UP2715K 5K IPS / HX1000i / Define R6 / EKWB full

no avatar
blackwire
Příspěvky: 104
Registrován: 01.03.2012, 16:38
Nej internet: nemám
Nej televize: mám
Bydliště: Jižní město - Horní Roztyly / Chodov

Re: IP adresy TV stanic

13.03.2012, 20:12

Super, :D mám taky radost, že ti to frčí ;)

no avatar
fischlk
Příspěvky: 185
Registrován: 31.03.2012, 12:35
Nej internet: nemám
Nej televize: nemám
Bydliště: Petrovice

Re: IP adresy TV stanic

01.04.2012, 16:54

zkouseli jste z toho taky nahravat bez aktualniho sledivani? co pripadne nahravat vice kanalu soucasne?

ja jsem to zatim zkousel jen ve virtualnu takze "performance" nic moc, tak nez zacnu pripravovat poradny HW tak bych rad vedel zda s tim nekdo ma pozitivni zkusenost.

Odpovědět