IP adresy TV stanic

Uživatelský avatar
x-rated
Administrátor
Příspěvky: 1293
Registrován: 10.01.2012, 10:13
CenTrio internet: 1000/500 Mb/s
CenTrio televize: mám
CenTrio telefon: mám
Bydliště: Praha 8 Kobylisy
Kontaktovat uživatele:

Re: IP adresy TV stanic

10.03.2012, 17:03

dík za funkční odkaz :) editace opravená - ono sice upravovat šlo, ale jenom do 5 minut od odeslání příspěvku, teď je nastaveno bez omezení :)
x-rated
CentrioZone.cz admin
admin@centriozone.cz
Obrázek
tak přesně takhle už centrio internet nejede :(

no avatar
blackwire
Příspěvky: 102
Registrován: 01.03.2012, 16:38
CenTrio internet: nemám
CenTrio televize: nemám
CenTrio telefon: nemám
Bydliště: Jižní město - Horní Roztyly / Chodov

Re: IP adresy TV stanic

11.03.2012, 19:14

Zkoušel jsem ty tvoje kanály, ale frčí jenom HBO HD, což je super, ale ostatní se ani nechytnou.Vypadá to, že to závisí na balíčku.Jakej máš balíček služeb?

IMHO pokud bys od někoho získal IP adresy vyššího tarifu, asi by stejně nešly :(
IIIRazor píše:frčí, až na ty co budou asi kodovany, ale HBO HD jede bez problemu ...

no avatar
IIIRazor
Příspěvky: 23
Registrován: 10.03.2012, 03:41
CenTrio internet: nemám
CenTrio televize: nemám
CenTrio telefon: nemám

Re: IP adresy TV stanic

11.03.2012, 21:59

blackwire: škoda, ano mám HD balíček.

Uživatelský avatar
mibur
Příspěvky: 12
Registrován: 02.02.2012, 12:07
CenTrio internet: nemám
CenTrio televize: nemám
CenTrio telefon: nemám

Re: IP adresy TV stanic

13.03.2012, 07:59

Tak už jsem to konečně rozchodil a běží mi pouze ten program který je zrovna na STB.
Nebo je ještě jiná možnost jak spustit programy aniž by běžel STB???
A ještě řeším jeden problém jak byt zároveň na mé vlastní síti (Router) a zároveň na síti (switch) od centria (abych mohl koukat na TV na PC)…… asi jedině dvě síťovky…..
Obrázek Obrázek

no avatar
blackwire
Příspěvky: 102
Registrován: 01.03.2012, 16:38
CenTrio internet: nemám
CenTrio televize: nemám
CenTrio telefon: nemám
Bydliště: Jižní město - Horní Roztyly / Chodov

Re: IP adresy TV stanic

13.03.2012, 08:43

Naklonuj si Mac Adresu (nastav stejnou jako má STB), pak se můžeš koukat i při vypnutém STB.

No vím o dvou možnostech.
1) Mít dvě síťovky - dnes už to není problém, každá základní deska má 2 síťovky v základu.Problém je samozřejmě s notebookem ;) Ale tam to jde řešit wifinou :geek:
2) Forwardovat si IGMP stream do své vlastní sítě - na netu se dají najít návody jak to zprovoznit, jeden mám rozepsaný.Chce to ale trošku lepší router, který umí routovat na jednotlivé porty.Přesněji řečeno dobrý firmware (např. DD-WRT).

Prozatím používám první možnost a funguje to parádně.Pokud chci do mé vnitřní sítě, zapnu příslušnou síťovku.

Uživatelský avatar
x-rated
Administrátor
Příspěvky: 1293
Registrován: 10.01.2012, 10:13
CenTrio internet: 1000/500 Mb/s
CenTrio televize: mám
CenTrio telefon: mám
Bydliště: Praha 8 Kobylisy
Kontaktovat uživatele:

Re: IP adresy TV stanic

13.03.2012, 17:42

tak sem natáhnul kábl ze switche do druhý síťovky v kompu, změnil mac podle prvního stb a stejně nic :cry: ip adresu mám přidělenou, všechno se tváří dobře, ale ani po přetažení playlistu do okna vlc se nic neděje :cry: takhle vypadá nastavení...
vyzkoušel sem přes můj novej televizní kabel (ze switche) net a funguje, i když jenom 0,5/0,5 :D
Obrázek

tak sem zjistil, že když si otevřu např. čt1, mám datovej přenos kolem 6 Mb/s, ale vidim úplně kulový :? když přehravač zavřu, klesne to na 0... zkusil sem nainstalovat k-lite codec pack a stejně nic :?
Obrázek
x-rated
CentrioZone.cz admin
admin@centriozone.cz
Obrázek
tak přesně takhle už centrio internet nejede :(

no avatar
blackwire
Příspěvky: 102
Registrován: 01.03.2012, 16:38
CenTrio internet: nemám
CenTrio televize: nemám
CenTrio telefon: nemám
Bydliště: Jižní město - Horní Roztyly / Chodov

Re: IP adresy TV stanic

13.03.2012, 19:32

Zkus si tu druhou síťovku disablovat, mě to taky nejde když mám obě povolené.

Uživatelský avatar
x-rated
Administrátor
Příspěvky: 1293
Registrován: 10.01.2012, 10:13
CenTrio internet: 1000/500 Mb/s
CenTrio televize: mám
CenTrio telefon: mám
Bydliště: Praha 8 Kobylisy
Kontaktovat uživatele:

Re: IP adresy TV stanic

13.03.2012, 20:04

už to jedeeeeeeeeee!!!!!!!!!!!!!!! ježiš já mám radost :D díky moc za pomoc ;)
x-rated
CentrioZone.cz admin
admin@centriozone.cz
Obrázek
tak přesně takhle už centrio internet nejede :(

no avatar
blackwire
Příspěvky: 102
Registrován: 01.03.2012, 16:38
CenTrio internet: nemám
CenTrio televize: nemám
CenTrio telefon: nemám
Bydliště: Jižní město - Horní Roztyly / Chodov

Re: IP adresy TV stanic

13.03.2012, 20:12

Super, :D mám taky radost, že ti to frčí ;)

no avatar
fischlk
Příspěvky: 184
Registrován: 31.03.2012, 12:35
CenTrio internet: nemám
CenTrio televize: nemám
CenTrio telefon: nemám
Bydliště: Petrovice

Re: IP adresy TV stanic

01.04.2012, 16:54

zkouseli jste z toho taky nahravat bez aktualniho sledivani? co pripadne nahravat vice kanalu soucasne?

ja jsem to zatim zkousel jen ve virtualnu takze "performance" nic moc, tak nez zacnu pripravovat poradny HW tak bych rad vedel zda s tim nekdo ma pozitivni zkusenost.

Uživatelský avatar
x-rated
Administrátor
Příspěvky: 1293
Registrován: 10.01.2012, 10:13
CenTrio internet: 1000/500 Mb/s
CenTrio televize: mám
CenTrio telefon: mám
Bydliště: Praha 8 Kobylisy
Kontaktovat uživatele:

Re: IP adresy TV stanic

01.04.2012, 19:18

nahrávat na kompu? zatim ne, ale taky s k tomu chystám :)
x-rated
CentrioZone.cz admin
admin@centriozone.cz
Obrázek
tak přesně takhle už centrio internet nejede :(

no avatar
blackwire
Příspěvky: 102
Registrován: 01.03.2012, 16:38
CenTrio internet: nemám
CenTrio televize: nemám
CenTrio telefon: nemám
Bydliště: Jižní město - Horní Roztyly / Chodov

Re: IP adresy TV stanic

02.04.2012, 13:20

Chvilku jsem si s tím hrál, nahrával jsem ve VLC a naprosto bez problémů.Nezaznamenal jsem žádný pokles "performance".
Zkoušel jsem jak HD tak SD kanály.

no avatar
Monty70
Příspěvky: 13
Registrován: 06.06.2012, 00:37
CenTrio internet: nemám
CenTrio televize: nemám
CenTrio telefon: nemám

Re: IP adresy TV stanic

06.06.2012, 01:45

Jen pro pořádek.

Pochopil jsem to správně, že kanály AXN - Sci-Fi, Discovery a Spektrum, tedy kanály obsažené v balíčku STANDARD + TV v počítači nejedou?
To jsou totiž kanály kvůli kterým jsem ten druhej kabel od switche k PC tahal :D

Uživatelský avatar
x-rated
Administrátor
Příspěvky: 1293
Registrován: 10.01.2012, 10:13
CenTrio internet: 1000/500 Mb/s
CenTrio televize: mám
CenTrio telefon: mám
Bydliště: Praha 8 Kobylisy
Kontaktovat uživatele:

Re: IP adresy TV stanic

06.06.2012, 07:28

dou jenom ty, co sou uvedený v seznamu dole, pokud se něco nezměnilo :)
x-rated
CentrioZone.cz admin
admin@centriozone.cz
Obrázek
tak přesně takhle už centrio internet nejede :(

no avatar
blackwire
Příspěvky: 102
Registrován: 01.03.2012, 16:38
CenTrio internet: nemám
CenTrio televize: nemám
CenTrio telefon: nemám
Bydliště: Jižní město - Horní Roztyly / Chodov

Re: IP adresy TV stanic

06.06.2012, 20:43

Oni jdou, ale jsou zakryptované.Mimochodem v tom seznamu jsou i HD kanály, které si bez HD balíčku nepustíte (např. ČT1 HD atd. možná by to tam chtělo doplnit)

Uživatelský avatar
Spirit
Příspěvky: 15
Registrován: 01.09.2012, 09:30
CenTrio internet: nemám
CenTrio televize: nemám
CenTrio telefon: nemám

Re: IP adresy TV stanic

01.09.2012, 11:14

Byl by tedy nějaký podrobnější návod jak na to?
Spíš by mě zajímalo s tím připojením na router a přijímáním na PC (přes kabel) nebo přes wifi.
Otázkou je jestli to půjde přes "stařší" Linksys WRT54GS, kdyžtak bych koupil nový.
Obrázek

Uživatelský avatar
x-rated
Administrátor
Příspěvky: 1293
Registrován: 10.01.2012, 10:13
CenTrio internet: 1000/500 Mb/s
CenTrio televize: mám
CenTrio telefon: mám
Bydliště: Praha 8 Kobylisy
Kontaktovat uživatele:

Re: IP adresy TV stanic

01.09.2012, 13:01

na to tady asi ještě nikdo nepřišel, jak to rozjet přes router :? ale kdo má dva kábly, ten to má snadný :)
x-rated
CentrioZone.cz admin
admin@centriozone.cz
Obrázek
tak přesně takhle už centrio internet nejede :(

no avatar
MiraXP
Příspěvky: 2
Registrován: 15.05.2012, 12:42
CenTrio internet: nemám
CenTrio televize: nemám
CenTrio telefon: nemám

Re: IP adresy TV stanic

07.11.2012, 17:03

Tak jsem asi jelen, nebo spíš lama .... zkoušel jsem všechno, co tady radíte, ale obraz ani zvuk mi nejede. Ve VLC to vypadá jakože to streamuje, rozběhne se tam čas, ale tím to taky konči .... sakra .... :?

Uživatelský avatar
x-rated
Administrátor
Příspěvky: 1293
Registrován: 10.01.2012, 10:13
CenTrio internet: 1000/500 Mb/s
CenTrio televize: mám
CenTrio telefon: mám
Bydliště: Praha 8 Kobylisy
Kontaktovat uživatele:

Re: IP adresy TV stanic

07.11.2012, 17:22

no nevim, mně to funguje pořád stejně :| aspoň něco, když ten net tak zprasili :roll:
x-rated
CentrioZone.cz admin
admin@centriozone.cz
Obrázek
tak přesně takhle už centrio internet nejede :(

no avatar
fischlk
Příspěvky: 184
Registrován: 31.03.2012, 12:35
CenTrio internet: nemám
CenTrio televize: nemám
CenTrio telefon: nemám
Bydliště: Petrovice

Re: IP adresy TV stanic

07.11.2012, 17:39

nezkousel jste nekdo Centrio (pana Kubu) ukecat aby prodavali/davali samotnou MAC adresu? :-)
Tj abych nemusel klonovat a tak...

Uživatelský avatar
x-rated
Administrátor
Příspěvky: 1293
Registrován: 10.01.2012, 10:13
CenTrio internet: 1000/500 Mb/s
CenTrio televize: mám
CenTrio telefon: mám
Bydliště: Praha 8 Kobylisy
Kontaktovat uživatele:

Re: IP adresy TV stanic

07.11.2012, 17:44

nezkoušel, ale na něco kolem toho sem se ptal a prej tv v pc vůbec nepodporujou...
btw pan kuba je asi jedinej, kdo na tom info@centrio.cz sedí :lol:
x-rated
CentrioZone.cz admin
admin@centriozone.cz
Obrázek
tak přesně takhle už centrio internet nejede :(

no avatar
fischlk
Příspěvky: 184
Registrován: 31.03.2012, 12:35
CenTrio internet: nemám
CenTrio televize: nemám
CenTrio telefon: nemám
Bydliště: Petrovice

Re: IP adresy TV stanic

07.11.2012, 18:14

no, obavam se ze na infolince taky neni o moc vice lidi...

cele centrio je v mych ocich takova vetsi garazovka :-D

Uživatelský avatar
x-rated
Administrátor
Příspěvky: 1293
Registrován: 10.01.2012, 10:13
CenTrio internet: 1000/500 Mb/s
CenTrio televize: mám
CenTrio telefon: mám
Bydliště: Praha 8 Kobylisy
Kontaktovat uživatele:

Re: IP adresy TV stanic

07.11.2012, 18:22

ale jo, to je fajn, aspoň neutrácej za manažery manažerů, manažery manažerů manažerů a manažery manažerů manažerů manažerů jako v upc :?
tak mě napadá, můžete někdo zjistit ip adresy těch novejch televizních stanic? fanda, pětka, možná ještě něco :oops:
x-rated
CentrioZone.cz admin
admin@centriozone.cz
Obrázek
tak přesně takhle už centrio internet nejede :(

no avatar
fischlk
Příspěvky: 184
Registrován: 31.03.2012, 12:35
CenTrio internet: nemám
CenTrio televize: nemám
CenTrio telefon: nemám
Bydliště: Petrovice

Re: IP adresy TV stanic

07.11.2012, 18:44

si pichni kabel do switche a dej wiresharka - zapni ten kanal a koulej kde je nejvetsi prenos :-)

Uživatelský avatar
x-rated
Administrátor
Příspěvky: 1293
Registrován: 10.01.2012, 10:13
CenTrio internet: 1000/500 Mb/s
CenTrio televize: mám
CenTrio telefon: mám
Bydliště: Praha 8 Kobylisy
Kontaktovat uživatele:

Re: IP adresy TV stanic

07.11.2012, 19:05

kabel od netu do switche?
x-rated
CentrioZone.cz admin
admin@centriozone.cz
Obrázek
tak přesně takhle už centrio internet nejede :(

no avatar
fischlk
Příspěvky: 184
Registrován: 31.03.2012, 12:35
CenTrio internet: nemám
CenTrio televize: nemám
CenTrio telefon: nemám
Bydliště: Petrovice

Re: IP adresy TV stanic

07.11.2012, 19:45

zed - privod ----------> switch

do switch mas pichlej router
a pak settoboxy.
(a predpokladam ze i VLC) - druha sitovka...

takze tam prdni jeste narimo notebook a tam pust wiresharka a zacni monitorovat aktivitu (nebo to pust na tom stroji co mas VLC - melo by to videt trafic na switchi od Centria)
na STB nalad ty kanaly co chces.... a pak uvidis masivni trafik z nejake adresy/portu - to je ono - pro overeni tam dej CT1 a porovnej se seznamem.

EDIT:
kanaly se posilaj jako broadcast nebo co to je... leze to na vsechny cilove zarizeni - muj router mi pak ukazuje mesicni trafik v terabytech :-)

Uživatelský avatar
x-rated
Administrátor
Příspěvky: 1293
Registrován: 10.01.2012, 10:13
CenTrio internet: 1000/500 Mb/s
CenTrio televize: mám
CenTrio telefon: mám
Bydliště: Praha 8 Kobylisy
Kontaktovat uživatele:

Re: IP adresy TV stanic

07.11.2012, 20:06

takže ten kabel, co mám teď nataženej ze switche (kvůli tv v kompu), použiju na pomalej internet ze switche, pustim wireshark, pustim tv s požadovanou stanicí a budu sledovat 8-)
no asi to zkusim :lol:

btw nemá někdo zkušenosti s prográmkem Octopus+? teoreticky by to mohlo vyřešit připojení televize a internetu najednou :shock:
x-rated
CentrioZone.cz admin
admin@centriozone.cz
Obrázek
tak přesně takhle už centrio internet nejede :(

no avatar
bojer
Příspěvky: 10
Registrován: 26.12.2012, 17:53
CenTrio internet: nemám
CenTrio televize: nemám
CenTrio telefon: nemám

Re: IP adresy TV stanic

26.12.2012, 17:54

Zdravim. Len tak pre poriadok. Nie som z CZ nemam nic od Centrione ci ako sa to vola a ta vasa TV mi ide krasne. Zdar bulíci :lol:
Diky za HBO HD, HBO2 a HBO Comedy :lol:

Uživatelský avatar
x-rated
Administrátor
Příspěvky: 1293
Registrován: 10.01.2012, 10:13
CenTrio internet: 1000/500 Mb/s
CenTrio televize: mám
CenTrio telefon: mám
Bydliště: Praha 8 Kobylisy
Kontaktovat uživatele:

Re: IP adresy TV stanic

26.12.2012, 18:01

ahoj,
to nějak nechápu :lol: tak máš nebo nemáš? :shock:
x-rated
CentrioZone.cz admin
admin@centriozone.cz
Obrázek
tak přesně takhle už centrio internet nejede :(

no avatar
fischlk
Příspěvky: 184
Registrován: 31.03.2012, 12:35
CenTrio internet: nemám
CenTrio televize: nemám
CenTrio telefon: nemám
Bydliště: Petrovice

Re: IP adresy TV stanic

26.12.2012, 18:11

to jako neoverujou nejen predplatne ale ani cilovou skupinu IP? sila.

no avatar
bojer
Příspěvky: 10
Registrován: 26.12.2012, 17:53
CenTrio internet: nemám
CenTrio televize: nemám
CenTrio telefon: nemám

Re: IP adresy TV stanic

26.12.2012, 18:19

Mam, ale nechapem preco to ide. Mozne je len to, ze mozno berie od Vaseho poskytovatela signal na telku. Uff same mozno :-)
Ale i tak mi chybaju niektore kanaly ktore mam normalne aktivne od svojho poskytovatela a zase mam aj take co nemam vobec aktivne.

no avatar
fischlk
Příspěvky: 184
Registrován: 31.03.2012, 12:35
CenTrio internet: nemám
CenTrio televize: nemám
CenTrio telefon: nemám
Bydliště: Petrovice

Re: IP adresy TV stanic

26.12.2012, 18:34

EDIT:

aha, no tak to bych rekl ze tvuj poskytovatel pouziva stejne IP adresy pro IPTV.

Jedna se o tzvc MULTICAST rozsah - rezorvnovane, rerouteovatelne IP adresy pro tento ucel. Takze mozna tvuj i nas provider pouziva nejaky "by default" rozsah a trefili se :-)
Naposledy upravil(a) fischlk dne 26.12.2012, 18:37, celkem upraveno 1 x.

no avatar
bojer
Příspěvky: 10
Registrován: 26.12.2012, 17:53
CenTrio internet: nemám
CenTrio televize: nemám
CenTrio telefon: nemám

Re: IP adresy TV stanic

26.12.2012, 18:36

Nikto mi nic neprevadi co blaznis :lol:
Ale po case Googlovania som si vsimol ze Vase udp streamy sa pouzivaju aj v ProgDVB programe.
Naposledy upravil(a) bojer dne 26.12.2012, 18:37, celkem upraveno 1 x.

no avatar
fischlk
Příspěvky: 184
Registrován: 31.03.2012, 12:35
CenTrio internet: nemám
CenTrio televize: nemám
CenTrio telefon: nemám
Bydliště: Petrovice

Re: IP adresy TV stanic

26.12.2012, 18:37

(beru zpet o tom proxy a tak... uz to chapu)

aha, no tak to bych rekl ze tvuj poskytovatel pouziva stejne IP adresy pro IPTV.

Jedna se o tzvc MULTICAST rozsah - rezorvnovane, rerouteovatelne IP adresy pro tento ucel. Takze mozna tvuj i nas provider pouziva nejaky "by default" rozsah a trefili se

no avatar
bojer
Příspěvky: 10
Registrován: 26.12.2012, 17:53
CenTrio internet: nemám
CenTrio televize: nemám
CenTrio telefon: nemám

Re: IP adresy TV stanic

26.12.2012, 18:53

No mozne to je....
Nemam ziadny router aby som odychtil na akych IPckach fici ta telka tak netusim, ale kvalita vacsiny SD kanalov je omnoho horsia ako umna na TV. Tak neviem no...

Uživatelský avatar
x-rated
Administrátor
Příspěvky: 1293
Registrován: 10.01.2012, 10:13
CenTrio internet: 1000/500 Mb/s
CenTrio televize: mám
CenTrio telefon: mám
Bydliště: Praha 8 Kobylisy
Kontaktovat uživatele:

Re: IP adresy TV stanic

26.12.2012, 19:26

bych řek, že to bude spíš náhoda, protože např. hbo comedy v počítači na centriu nefunguje :)
x-rated
CentrioZone.cz admin
admin@centriozone.cz
Obrázek
tak přesně takhle už centrio internet nejede :(

no avatar
bojer
Příspěvky: 10
Registrován: 26.12.2012, 17:53
CenTrio internet: nemám
CenTrio televize: nemám
CenTrio telefon: nemám

Re: IP adresy TV stanic

26.12.2012, 19:39

Co som skenoval tie IPcky tak asi 110 kanalov mi ide celkovo. Niektore ktore tu ale pisete nema nas poskytovatel vobec v ponuke. Napriklad Barandov HD, Prima Cool HD, CBS Reality a ine...
Aby som nezabudol tie streamy idu len ak som pripojeny na "kabel" settopboxu a mam nastavenu jeho MAC adresu. Inac to nejde. Takze asi to mame spolocne len nechapem preco niektore programy ktore mam normalne v STB tuna nejdu a zase co mi ide na PC nemam ani predplatene.

:x OVH Hosting

no avatar
fischlk
Příspěvky: 184
Registrován: 31.03.2012, 12:35
CenTrio internet: nemám
CenTrio televize: nemám
CenTrio telefon: nemám
Bydliště: Petrovice

Re: IP adresy TV stanic

26.12.2012, 20:00

centrio a tvuj poskytovatel nema nic spolecneho - proste jen pouzivaji stejne nastaveni.
A predpokladam ze tvuj poskytovsatel resi pritupy jen distribuci playlistu. a ne pak nasledne MAC filtraci zda na to mas pravo nebo ne.

U nas zas nektere porady nejdou pres VLC z duvodu nejakeho dodatecneho kodovani.

no avatar
bojer
Příspěvky: 10
Registrován: 26.12.2012, 17:53
CenTrio internet: nemám
CenTrio televize: nemám
CenTrio telefon: nemám

Re: IP adresy TV stanic

27.12.2012, 14:55

Tak som zistoval priamo u poskytovatela a vyuzivaju tak isto tieto streamy len niektore kanaly co tu mate mi nejdu a pritom ich mam predplatene tak tipujem, ze musia ist asi na inych IPckach alebo portoch.

Uživatelský avatar
x-rated
Administrátor
Příspěvky: 1293
Registrován: 10.01.2012, 10:13
CenTrio internet: 1000/500 Mb/s
CenTrio televize: mám
CenTrio telefon: mám
Bydliště: Praha 8 Kobylisy
Kontaktovat uživatele:

Re: IP adresy TV stanic

27.12.2012, 15:12

tady to už taky bude chtít aktualizovat, někdy začátkem ledna se do toho budu muset pustit :(
x-rated
CentrioZone.cz admin
admin@centriozone.cz
Obrázek
tak přesně takhle už centrio internet nejede :(

no avatar
curlyboi
Příspěvky: 33
Registrován: 26.05.2013, 14:46
CenTrio internet: nemám
CenTrio televize: nemám
CenTrio telefon: nemám

Re: IP adresy TV stanic

29.09.2013, 14:27

HBO HD je jako jedno z mála filmovejch kanálů nešifrovaný protože to nestíhaj šifrovací servery v reálným čase šifrovat :))

Odpovědět