HD balíček

Uživatelský avatar
x-rated
Administrátor
Příspěvky: 1501
Registrován: 10.01.2012, 10:13
Nej internet: mám
Nej televize: mám
Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:

Re: HD balíček

19.02.2015, 20:24

to chce pár dnů čas, aby zjistili, kde je problém :) řek bych, že stejně jako u film europe je problém na straně dodavatele programů :?
9900K / G.Skill 32GB@4 GHz / MXI Formula / RTX 2080 Ti / Sabrent 4 TB NVMe / X-Fi THD / HD660S / G403 / G815 / UP2715K 5K IPS / HX1000i / Define R6 / EKWB full

no avatar
centrio
Příspěvky: 107
Registrován: 08.04.2014, 19:19
Nej internet: nemám
Nej televize: nemám

Re: HD balíček

20.02.2015, 10:14

Dobrý den, prosím mohli by jste mi zaslat do soukormé zprávy na koho je napsána smlouva a adresu přípojky?
Děkuji a přeji hezký den
Centrio

Uživatelský avatar
x-rated
Administrátor
Příspěvky: 1501
Registrován: 10.01.2012, 10:13
Nej internet: mám
Nej televize: mám
Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:

Re: HD balíček

20.02.2015, 14:24

ještě taková drobnost :D
čt 24 hd asi neexistuje, že?
http://www.digizone.cz/clanky/ct-24-hd- ... st-studii/
v seznamu tv stanic na stb sice je, ale taky je tam jenom sd verze
tak sem trochu googlil, tenhle kanál snad v hd nevysílá, ani jinde ho nemají :o
a na wikipedii taky neni zmínka o hd verzi http://cs.wikipedia.org/wiki/%C4%8Cesk%C3%A1_televize
9900K / G.Skill 32GB@4 GHz / MXI Formula / RTX 2080 Ti / Sabrent 4 TB NVMe / X-Fi THD / HD660S / G403 / G815 / UP2715K 5K IPS / HX1000i / Define R6 / EKWB full

no avatar
centrio
Příspěvky: 107
Registrován: 08.04.2014, 19:19
Nej internet: nemám
Nej televize: nemám

Re: HD balíček

20.02.2015, 15:19

Dobrý den,

všechny uvedené programy jsou v HD kvalitě i když to v logu daného programu to není.
Vlastník streamu zasílá našemu dodavateli kanály ve studiové kvalitě, tak jak jsou a ten je pak přepočítává a kóduje do HD.

S přáním příjemného dne

CenTrio

Uživatelský avatar
x-rated
Administrátor
Příspěvky: 1501
Registrován: 10.01.2012, 10:13
Nej internet: mám
Nej televize: mám
Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:

Re: HD balíček

20.02.2015, 15:30

sem teď přepínal asi 5 minut a nevim, no... jestli je tam nějakej rozdíl, tak hodně malej :D ale teď je to možná způsobený vysílanym pořadem... holt na hbo tyhle český reklamní kanály nemaj :|
a co to čt 24? :o
9900K / G.Skill 32GB@4 GHz / MXI Formula / RTX 2080 Ti / Sabrent 4 TB NVMe / X-Fi THD / HD660S / G403 / G815 / UP2715K 5K IPS / HX1000i / Define R6 / EKWB full

no avatar
peter30
Příspěvky: 92
Registrován: 18.02.2015, 21:03
Nej internet: nemám
Nej televize: nemám

Re: HD balíček

20.02.2015, 16:01

centrio píše:Dobrý den,

všechny uvedené programy jsou v HD kvalitě i když to v logu daného programu to není.
Vlastník streamu zasílá našemu dodavateli kanály ve studiové kvalitě, tak jak jsou a ten je pak přepočítává a kóduje do HD.

S přáním příjemného dne

CenTrio
Tomu se mi nechce věřit. Jednou by to poslali s logem HD (Nova) a u zbývajících Nova Cinema a Fanda bez? To chcete tvrdit, že ostatním providerům zasílají jiný hd stream, když ty mají u všech loga HD? To stejné by platilo u Primy group.

Ještě bych prosil vysvětlení proč nevysíláte všechny zvukové stopy, které k programům ČT normálně na satelitu přidává? Nemůžete o ně poskytovatele zažádat?

Uživatelský avatar
x-rated
Administrátor
Příspěvky: 1501
Registrován: 10.01.2012, 10:13
Nej internet: mám
Nej televize: mám
Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:

Re: HD balíček

20.02.2015, 16:33

tak na síti upc mají cool i cinema v logu označení hd http://www.upczone.cz/viewtopic.php?f=10&t=5505 :shock: což je divný - proč by vlastník streamu v jiný distribuci hd verze to označení schválně skrejval :?

teď sem koukal na cool a přijde mi to skutečně úplně stejný jak u sd, tak hd :D minimálně logo, byť bez označení hd, by mělo vypadat líp, ale vypadá úplně stejně :|

edit: tak úplně stejný to neni, rozdíl tam je, ale vážně minimální, SDčko se zdá víc zkomprimovaný :) stejně je ale divný, že v tom logu neni hd :?
9900K / G.Skill 32GB@4 GHz / MXI Formula / RTX 2080 Ti / Sabrent 4 TB NVMe / X-Fi THD / HD660S / G403 / G815 / UP2715K 5K IPS / HX1000i / Define R6 / EKWB full

no avatar
peter30
Příspěvky: 92
Registrován: 18.02.2015, 21:03
Nej internet: nemám
Nej televize: nemám

Re: HD balíček

20.02.2015, 18:23

Jinak mám další poznatek. Člověk kouká na Primu Cool HD a starší Hvězdnou bránu. Na sd verzi je to ve správném formátu 4:3 a u hd mám obraz roztáhlý na 16:9. Kdepak se asi stala chyba? Pokud vám Prima dodává přímo HD signál tak by se to asi nestalo. Protože hd je sice vždy 16:9, ale u programů které jsou 4:3 se dodává už od poskytovatele černé pruhy na krajích aby se splnila specifikace hd signálu.

edit// Stejný poznatek platí i u Simpsonových. Zkusím to sledovat i u dalších hd programá, které nemají u loga HD značení.
Naposledy upravil(a) peter30 dne 20.02.2015, 18:37, celkem upraveno 1 x.

no avatar
peter30
Příspěvky: 92
Registrován: 18.02.2015, 21:03
Nej internet: nemám
Nej televize: nemám

Re: HD balíček

20.02.2015, 18:27

Dosud mne tyto nuance netrápili, ale teď co přijdu o satelit a Centrio se stane hlavním dodavatelem hd obsahu to prostě více sleduji a koukám za co to vlastně platím.

Uživatelský avatar
x-rated
Administrátor
Příspěvky: 1501
Registrován: 10.01.2012, 10:13
Nej internet: mám
Nej televize: mám
Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:

Re: HD balíček

20.02.2015, 18:56

sleduj, já napsal přímo do primy, proč u hd programů nemáme v logu hd jako to maj třeba u upc, jestli skutečně nejde o upscale (což už se taky bohužel považuje za hd) :D nějakej rozdíl tam bejt musí
9900K / G.Skill 32GB@4 GHz / MXI Formula / RTX 2080 Ti / Sabrent 4 TB NVMe / X-Fi THD / HD660S / G403 / G815 / UP2715K 5K IPS / HX1000i / Define R6 / EKWB full

Odpovědět