HD balíček

no avatar
peter30
Příspěvky: 92
Registrován: 18.02.2015, 21:03
Nej internet: nemám
Nej televize: nemám

HD balíček

18.02.2015, 21:22

Nevíte proč propagované hd programy nejsou hd? Prima HD, Prima COOL HD, Nova Cinema HD, Barrandov HD nejsou totiž vysílány v nativním rozlišení, ale do hd jsou jen přepočítávané (centriem?)? U uvedených programů totiž chybí v logu HD příznak, který tam má být a u jiných providerů (SkyLink, UPC), které je vysílají v nativu ho mají?

Uživatelský avatar
x-rated
Administrátor
Příspěvky: 1501
Registrován: 10.01.2012, 10:13
Nej internet: mám
Nej televize: mám
Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:

Re: HD balíček

18.02.2015, 21:53

no vážně to tam neni :o to sou věci :| co sem tak rychle projel, jenom čt sport má u sebe hd, ale díval sem se jenom na několik z nich
teď jak koukám na čt24 sd/hd, tak tam nevidim vůbec žádnej rozdíl :shock: a to tam dávaj nějakej přenos ze studia, tam by to mělo bejt znát :?
9900K / G.Skill 32GB@4 GHz / MXI Formula / RTX 2080 Ti / Sabrent 4 TB NVMe / X-Fi THD / HD660S / G403 / G815 / UP2715K 5K IPS / HX1000i / Define R6 / EKWB full

no avatar
peter30
Příspěvky: 92
Registrován: 18.02.2015, 21:03
Nej internet: nemám
Nej televize: nemám

Re: HD balíček

18.02.2015, 22:24

Zbytek balíčku ČT1, ČT2, ČT4-Sport, Doma, JOJ, JOJ+, Markíza, Nova, Nova Sport, STV1 a STV2 už v hd je včetně příznaku u loga. ČT24 není v hd vůbec odbavováno na Kavkách a u TA3 nevím.

no avatar
peter30
Příspěvky: 92
Registrován: 18.02.2015, 21:03
Nej internet: nemám
Nej televize: nemám

Re: HD balíček

18.02.2015, 22:38

Jinak mám nový STB HyBroad a oproti Sweden telecom tu rozdíl moc nevidím. Snad proto, že jsem na kabelovku moc nekoukal. Má to podobné menu, přepínání o trochu rychlejší. Hlavní pro mne je, že konečně to snad nahrává na externí hdd bez chyb v hd nahrávkách. Bohužel však stále jen jeden program, ale na na další jde aspoň koukat a lze nahrávání použít jako timeshift. Ještě jsem si všiml, že ext. 2,5¨hdd po připojení stále jede a neuspává se. Což u SWT se uspával společně se stb. Zajímavé ještě je, že jednou má Centrio u ČT1 je jen jedna zvuková stopa (samo, že českou) a na ČT1HD je i druhá s případným originálním zvukem. U ČT2 a ČT2HD je to opačně.

Uživatelský avatar
x-rated
Administrátor
Příspěvky: 1501
Registrován: 10.01.2012, 10:13
Nej internet: mám
Nej televize: mám
Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:

Re: HD balíček

18.02.2015, 22:48

v těch HD programech je evidentně nějakej binec, to by mě zajímalo, jak dlouho :?
9900K / G.Skill 32GB@4 GHz / MXI Formula / RTX 2080 Ti / Sabrent 4 TB NVMe / X-Fi THD / HD660S / G403 / G815 / UP2715K 5K IPS / HX1000i / Define R6 / EKWB full

no avatar
peter30
Příspěvky: 92
Registrován: 18.02.2015, 21:03
Nej internet: nemám
Nej televize: nemám

Re: HD balíček

18.02.2015, 23:02

no minimálně už před10 měsíci co kabelovku mám jsem si všiml, že ne vše co má být hd je skutečné hd přímo od vysílatele
teď jsem chtěl řešit hlavně to nahrávaní a tak jsem pohrozil výpovědí a do týdne jsem měl doma nový stb a vše levnější, pokud by však i nový stb nahrával s chybami tak to neprodloužím, zatím to budu zkoušet

Uživatelský avatar
x-rated
Administrátor
Příspěvky: 1501
Registrován: 10.01.2012, 10:13
Nej internet: mám
Nej televize: mám
Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:

Re: HD balíček

18.02.2015, 23:15

10 měsíců? :shock: :shock: :shock: ježišmarja
9900K / G.Skill 32GB@4 GHz / MXI Formula / RTX 2080 Ti / Sabrent 4 TB NVMe / X-Fi THD / HD660S / G403 / G815 / UP2715K 5K IPS / HX1000i / Define R6 / EKWB full

no avatar
peter30
Příspěvky: 92
Registrován: 18.02.2015, 21:03
Nej internet: nemám
Nej televize: nemám

Re: HD balíček

18.02.2015, 23:25

já jen doufám, že si rozumíme
samozřejmě to má rozlišení 1920x1080, jen prostě podle mne vysílají přepočítávaný sd kanál i když prima, nova i barrandov to už odbavuje plně v hd a poskytuje to dále, i když v nativu toho mají pomálu
já to začal plně řešit poté co budu muset sundat parabolu z balkonu a tohle jsou mé poznatky

Uživatelský avatar
x-rated
Administrátor
Příspěvky: 1501
Registrován: 10.01.2012, 10:13
Nej internet: mám
Nej televize: mám
Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:

Re: HD balíček

18.02.2015, 23:41

já tam teda nevidim rozdíl žádnej :? na rozlišení sem zatim nekoukal, ale vizuálně to vypadá stejně :|
a vlastně to dává smysl - na vyšší rozlišení přepočítanej sd program vypadá stejně jako normální sd program na televizi s full hd rozlišením
9900K / G.Skill 32GB@4 GHz / MXI Formula / RTX 2080 Ti / Sabrent 4 TB NVMe / X-Fi THD / HD660S / G403 / G815 / UP2715K 5K IPS / HX1000i / Define R6 / EKWB full

no avatar
peter30
Příspěvky: 92
Registrován: 18.02.2015, 21:03
Nej internet: nemám
Nej televize: nemám

Re: HD balíček

19.02.2015, 20:15

Tak mám další poznatek k hd programům České televize. Ani jeden nevysílá duálně. Pokud je připojena 2. zvuková stopa jde též o českou verzi. Tedy nejde přepnout na originální zvukovou stopu i když ji ČT na satelitu vysílá. Jedině kde jsem tuhle stopu nalezl je sd verze ČT2, ale už u sd verze ČT1 je jen jedna zvuková stopa. Kam mám na Centrio spíše poslat své dotazy, na klientské centrum nebo technickou podporu?

Odpovědět