Automatizovaný streamer a rekordér TV

no avatar
curlyboi
Příspěvky: 33
Registrován: 26.05.2013, 14:46
Nej internet: nemám
Nej televize: nemám

Automatizovaný streamer a rekordér TV

26.05.2013, 15:04

Ahoj spolucentriáci.

TESTOVACÍ VERZE:
http://tv.100dola.eu/public/

Mám teď rozjetý drobný projekt a zajímalo by mě, jestli by byl zájem to rozvádět a případně uveřejnit zdrojáky.
Jedná se o prográmek, který simuluje STB na PC. Dokáže nahrávat pořady do nativního streamu TS a také streamovat kanály přes Internet. Podmínky jsou .NET 4, VLC player a dvě síťové karty (jedna se chová jako STB, druhá normálně do Internetu, aby se na to dalo dostat odkudkoliv). Samotné jádro je napsané v C#.NET a operuje na PC jako backend, který dynamicky spouští procesy VLC a provádí potřebné akce. Druhá část je frontend v PHP, který umožňuje přidávat nahrávané úlohy a zobrazovat živý stream.

Co zatím nemám vyřešené (ale pracuji na tom) je jednak DRM některých kanálů a druhak automatizované tahání EPG (tam už jsem na dobré cestě).

Pokud vezmete PC se dvěma síťovkami, uděláte mezi nimi bridge, vypnete na bridgi všechny softwarové protokoly (IPv4, IPv6, Klient sítě Microsoft atd) a do jedné zapojíte STB a do druhé přívod od Centria, můžete sledovat veškerou komunikaci STB s Centrálním serverem MW1.CENTRONET.CZ. Z něj lze nejen stáhnout seznam všech kanálů, ale také získávat EPG. Dále je z něj možné odposlechnout tzv. ID settopboxu, které lze pak použít k vydávání se za tento STB a tahání STB i z jiného PC.

Co se týče DRM, vím, že STB mají implemetnovanou funkci Verimatrix, které je ale upravená tak, že odkaz na centrální francouzké servery Verimatrixu jsou přesměrované na lokální IP Centronetu, kde běží jejich vlastní ověřovací server, který poskytuje potřebný soukromý klíč k šifrování. Vzhledem k tomu, že když na jeden kanál koukají dva STB zároveň, posílá se jeden a ten samý stream, troufám si tvrdit, že získaný klíč není dočasný, ale permanentní a tudíž by měl fungovat všem, jakmile bude získán. Nevylučuji ovšem možnost, že pro různé kanály budou různé klíče.

Podařilo se mi odchytnout také firmware update HD settopboxu (bezdiskového) a rozbalit si adresářovou strukturu. Zdá se, že STB jsou postaveny na architektuře MIPS a běží jinak na linuxu. Pokud je tu někdo, kdo by dokázal dekompilovat ELF binárku pro architekturu MIPS a vyznat se v dekompilovaném kódu, dokázali bychom zpětně rozložit a zanalyzovat chování ověřovacího programu Verimatrix, a donutit ho, aby nám klíče někam vypsal. Odkud by mohly být vyextrahovány a použity ve VLC.

STB také poslouchají na portu 23 na Telnet příkazy z řídícího softwaru Centria. Pokud by se někomu povedlo odposlechnout toto přihlášení, měli bychom root přístup do STB a dekompilovaní by nemuselo být nutné.

Na závěr pár screenshotů z prototypu:
http://files.100dola.eu/1369573438
Naposledy upravil(a) curlyboi dne 25.07.2013, 14:53, celkem upraveno 2 x.

Uživatelský avatar
x-rated
Administrátor
Příspěvky: 1501
Registrován: 10.01.2012, 10:13
Nej internet: mám
Nej televize: mám
Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:

Re: Automatizovaný streamer a rekordér TV

26.05.2013, 17:51

ahoj,
ježkovy voči, to sou věci :o polovině z toho sice vůbec nerozumim, ale vypadá to zajímavě a pokud by se povedlo vytvořit nějaký uživatelsky přívětivý cosi, tak by to bylo super 8-)
jenom si nejsem jistej, jestli ti s tim bude schopen někdo odsud pomoct, protože to vypadá celkem složitě a asi to neni pro úplně každýho programátora :lol:
pak je taky otázkou, do jaký míry je to správný řešení z pohledu centronetu, mohlo by se stát, že se to někomu nebude líbit, vyjde nějaká aktualizace a fungovat by to přestalo...
hlavně se mi moc nezdá to, že by měli všichni přístup k nějakejm těm šifrovacím klíčům pro všechny nadstandardní kanály - to by si jako moh kdokoliv se základní televizní nabídkou pustit hbo? pokud by to ale fungovalo jenom těm, co si to platěj, tak by v tom snad problém bejt neměl, když se to bude tvářit a chovat jako standardní set-top box... těžko říct, já tomu prd rozumim, tohle už je trochu jinej level :D
9900K / G.Skill 32GB@4 GHz / MXI Formula / RTX 2080 Ti / Sabrent 4 TB NVMe / X-Fi THD / HD660S / G403 / G815 / UP2715K 5K IPS / HX1000i / Define R6 / EKWB full

no avatar
curlyboi
Příspěvky: 33
Registrován: 26.05.2013, 14:46
Nej internet: nemám
Nej televize: nemám

Re: Automatizovaný streamer a rekordér TV

26.05.2013, 18:03

To, jestli máš program zaplacený ovlivňuje, jestli ho vůbec "naladíš", tzn. jestli ti brána pustí stream.

Já jsem vyjadřoval odhad, že všichni klienti, kteří mají kanál zaplacený, používají stejný klíč. Nejde tu tedy o nějaké prolomení kanálu, který bys neměl mít možnost vidět, ale naopak zpřístupnění již korektně zaplaceného obsahu, pouze na jiném hardwaru. To není nic nezákonného, mohlo by to být ovšem porušení podmínek, mám tušení, že je tam nějaká klauzule o provozování neschváleného hardwaru.

Uživatelský avatar
x-rated
Administrátor
Příspěvky: 1501
Registrován: 10.01.2012, 10:13
Nej internet: mám
Nej televize: mám
Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:

Re: Automatizovaný streamer a rekordér TV

26.05.2013, 18:15

aha, dobrý :)
otázkou je, co je neschválenej hardware a jak přesně je to tam napsaný, např. na net má taky každej svůj vlastní router :)
9900K / G.Skill 32GB@4 GHz / MXI Formula / RTX 2080 Ti / Sabrent 4 TB NVMe / X-Fi THD / HD660S / G403 / G815 / UP2715K 5K IPS / HX1000i / Define R6 / EKWB full

no avatar
curlyboi
Příspěvky: 33
Registrován: 26.05.2013, 14:46
Nej internet: nemám
Nej televize: nemám

Re: Automatizovaný streamer a rekordér TV

26.05.2013, 18:37

Pravda, pamatuju si, že na to přišla řeč, když jsem tam byl před několika lety na pracovním pohovoru kvůli těm svým hackům :))

Uživatelský avatar
x-rated
Administrátor
Příspěvky: 1501
Registrován: 10.01.2012, 10:13
Nej internet: mám
Nej televize: mám
Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:

Re: Automatizovaný streamer a rekordér TV

26.05.2013, 18:40

a pročpak si tě nenechali? :o
9900K / G.Skill 32GB@4 GHz / MXI Formula / RTX 2080 Ti / Sabrent 4 TB NVMe / X-Fi THD / HD660S / G403 / G815 / UP2715K 5K IPS / HX1000i / Define R6 / EKWB full

no avatar
curlyboi
Příspěvky: 33
Registrován: 26.05.2013, 14:46
Nej internet: nemám
Nej televize: nemám

Re: Automatizovaný streamer a rekordér TV

26.05.2013, 18:44

Na nějaký čas nechali. Byla to taková příjemná pomaturitní brigádka. Ale pak jsem šel na VŠ, takže nebyl čas. A na to, že to byl v podstatě fulltime, tak to taková bomba (finančně) nebyla...

no avatar
curlyboi
Příspěvky: 33
Registrován: 26.05.2013, 14:46
Nej internet: nemám
Nej televize: nemám

Re: Automatizovaný streamer a rekordér TV

29.05.2013, 14:55

Update situace:

Backend už je prakticky hotový - dokáže streamovat i nahrávat libovolný počet kanálů najednou.
Zároveň jsem rozlouskl EPG, takže už mám funkční grabber údajů o pořadech ze sítě Centria
do databáze programu.

Teď se snažím to nějak napasovat na XBMC (aby to nebylo jen jako sada streamů, ale plnohodnotné
PVR s možností sledování, co kde běží a možností vytváření nahrávacích úloh přímo z GUI).

Dekódování šifrovaných streamů jsem zatím odložil na neurčito, bude to ještě oříšek.

Uživatelský avatar
x-rated
Administrátor
Příspěvky: 1501
Registrován: 10.01.2012, 10:13
Nej internet: mám
Nej televize: mám
Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:

Re: Automatizovaný streamer a rekordér TV

29.05.2013, 15:03

šikula, jen tak dál :) hlásim se k dobrovolnýmu testování, až to bude možný, dvě síťovky mám 8-)
jinak teda taky mi domů vedou dva kabely - jeden čistě na net (neprochází switchem) a druhej na televizi a telefon, odtud mám nataženej kabel do druhý síťovky...
9900K / G.Skill 32GB@4 GHz / MXI Formula / RTX 2080 Ti / Sabrent 4 TB NVMe / X-Fi THD / HD660S / G403 / G815 / UP2715K 5K IPS / HX1000i / Define R6 / EKWB full

no avatar
curlyboi
Příspěvky: 33
Registrován: 26.05.2013, 14:46
Nej internet: nemám
Nej televize: nemám

Re: Automatizovaný streamer a rekordér TV

29.05.2013, 17:45

Tak mně vede jen jedna, ale mám ze switche vytažené dva kabely, to bohatě stačí... Ale to je taky tím, že mám jen 50Mb. Už to budou 4 roky, co nám to zapojili :)

Zamčeno