novy STB

Odpovědět
no avatar
fischlk
Příspěvky: 184
Registrován: 31.03.2012, 12:35
Centrio internet: nemám
Centrio televize: nemám
Centrio telefon: nemám
Bydliště: Petrovice

novy STB

11.07.2012, 19:43

Uz mate nekdo ten novej malej zazrak ? (novy stb, prej je vyrazne rychlejsi nez puvodni Svedska ocel)

Uživatelský avatar
x-rated
Administrátor
Příspěvky: 1380
Registrován: 10.01.2012, 10:13
Centrio internet: 1000/500 Mb/s
Centrio televize: mám
Centrio telefon: mám
Bydliště: Praha 8 Kobylisy
Kontaktovat uživatele:

Re: novy STB

11.07.2012, 21:28

on je nějakej novej, jo? :shock:
x-rated
CentrioZone.cz admin
admin@centriozone.cz
nejsem zaměstnanec společnosti CentroNet

no avatar
fischlk
Příspěvky: 184
Registrován: 31.03.2012, 12:35
Centrio internet: nemám
Centrio televize: nemám
Centrio telefon: nemám
Bydliště: Petrovice

Re: novy STB

11.07.2012, 21:31

prej jo, ted se mi tu byl predstavit novej obchodak co bude prudit lidi v dome a ten mi to rekl at si zajistim vymenu pokud z te uzasne rychlosti rostu :-)

Uživatelský avatar
x-rated
Administrátor
Příspěvky: 1380
Registrován: 10.01.2012, 10:13
Centrio internet: 1000/500 Mb/s
Centrio televize: mám
Centrio telefon: mám
Bydliště: Praha 8 Kobylisy
Kontaktovat uživatele:

Re: novy STB

11.07.2012, 21:33

to bude mít možná něco společnýho s těma funkcema time shift a pause tv :)
x-rated
CentrioZone.cz admin
admin@centriozone.cz
nejsem zaměstnanec společnosti CentroNet

no avatar
fischlk
Příspěvky: 184
Registrován: 31.03.2012, 12:35
Centrio internet: nemám
Centrio televize: nemám
Centrio telefon: nemám
Bydliště: Petrovice

Re: novy STB

11.07.2012, 21:37

az to z nich dostanu, poslu report.

Ale timeshift podle toho co vim ma byt "server" side - ne na hdd ale ze to zastavej primo oni podle definice co jsem nekde cetl.

no avatar
fischlk
Příspěvky: 184
Registrován: 31.03.2012, 12:35
Centrio internet: nemám
Centrio televize: nemám
Centrio telefon: nemám
Bydliště: Petrovice

Re: novy STB

12.07.2012, 13:06

btw, nova info od Mr. Kuby - nove stb zatim neumi nahravat na externi disk.

Uživatelský avatar
x-rated
Administrátor
Příspěvky: 1380
Registrován: 10.01.2012, 10:13
Centrio internet: 1000/500 Mb/s
Centrio televize: mám
Centrio telefon: mám
Bydliště: Praha 8 Kobylisy
Kontaktovat uživatele:

Re: novy STB

12.07.2012, 16:47

jo ty ses ptal přímo jeho :D já taky, ten bude mít radost :lol:
x-rated
CentrioZone.cz admin
admin@centriozone.cz
nejsem zaměstnanec společnosti CentroNet

no avatar
fischlk
Příspěvky: 184
Registrován: 31.03.2012, 12:35
Centrio internet: nemám
Centrio televize: nemám
Centrio telefon: nemám
Bydliště: Petrovice

Re: novy STB

04.08.2012, 22:48

tak mam doma ten novej STB.

No .... :-( je to rychlejsi, ale jinak je to takove nedodelane ... snad ani ta pomalost nevadila :-)

(vymenil jsem 2 co mam v loznici takze zas tak zklamanej nejsem)

Ale report chyb:

- nenahrava, p. Kuba tvrdil ze muzu pripojit HDD pres eSATA s XFS a pak to pujde, ale to jsem nerozbehal - xfs disk mam ale nic...
- blbost ale vada to je : kdyz se da detail o programu, a text je delsi nez obravka tak neni cim skrolovat- na nic to nereaguje.
- obcas na Cinemaxu davaj Eng filmy s titulkama - tento STB i kdyz se tvari ze titulky se zapnuly nic neukazuje ( ve stejnou chvili amio ukazovalo v pohode)
- nevypina signal kdyz se vypne - to me sere nejvic. mam misto televize LCD a starej stb kdyz se "vypl" tak ukoncil HDMI signal a monitor sel do sleepu,
tento novej hodi "uspornou" cernou obrazovku.... takze se musim zvednout a monitor vypnout rucne.
- hdd - nevypina ho v necinnosti (zatim, nevim zda mam FW kterej o tom disku vubec vi), ale toto beru taky jako big problem., sterej to umel vypnout po par minutach.
- no a asi 2x se mi poradilo ho zaseknout divnym zpusobem - vypnut/zapnout prepnout pg a pak to zacalo prepinat ale zvuj sel furt puvodni a cerno, po chvilce crash * zhasne a musi se vytahnot ze zasuvky)

- takze pokud nekdo ocekava novy STB jako spasu.... tak nejak nevim...

jinak rozhrani ma velmi podobne tomu staremu, ale je to vechno mesim pismem - vice se tam vejde ale koukat ze 2 metru na 24" LCD Full Hd uz je problem na cteni :-(

Uživatelský avatar
x-rated
Administrátor
Příspěvky: 1380
Registrován: 10.01.2012, 10:13
Centrio internet: 1000/500 Mb/s
Centrio televize: mám
Centrio telefon: mám
Bydliště: Praha 8 Kobylisy
Kontaktovat uživatele:

Re: novy STB

04.08.2012, 23:40

hm, jak je vidět, ještě to chce poladit... co je to zač, máš fotku? :)
x-rated
CentrioZone.cz admin
admin@centriozone.cz
nejsem zaměstnanec společnosti CentroNet

no avatar
fischlk
Příspěvky: 184
Registrován: 31.03.2012, 12:35
Centrio internet: nemám
Centrio televize: nemám
Centrio telefon: nemám
Bydliště: Petrovice

Re: novy STB

06.08.2012, 14:16

je to male cerne. konektory vzadu. vyfotim to a uploadnu :-)

nema to zadne LCD jen modre/cervene svitive tlacitko. Material je takovy "prumyslova ocel" :-) proste pekna plechova bedynka.

Uživatelský avatar
x-rated
Administrátor
Příspěvky: 1380
Registrován: 10.01.2012, 10:13
Centrio internet: 1000/500 Mb/s
Centrio televize: mám
Centrio telefon: mám
Bydliště: Praha 8 Kobylisy
Kontaktovat uživatele:

Re: novy STB

06.08.2012, 14:20

a je tam někde nějakej název? :shock: by moh bejt zajímavej doplněk 8-)
x-rated
CentrioZone.cz admin
admin@centriozone.cz
nejsem zaměstnanec společnosti CentroNet

Uživatelský avatar
Spirit
Příspěvky: 18
Registrován: 01.09.2012, 09:30
Centrio internet: nemám
Centrio televize: nemám
Centrio telefon: nemám

Re: novy STB

01.09.2012, 11:45

Je to Albis Scenegate 8000 ... rychlejší a s menšími písmenky :)

Uživatelský avatar
x-rated
Administrátor
Příspěvky: 1380
Registrován: 10.01.2012, 10:13
Centrio internet: 1000/500 Mb/s
Centrio televize: mám
Centrio telefon: mám
Bydliště: Praha 8 Kobylisy
Kontaktovat uživatele:

Re: novy STB

07.09.2012, 15:30

dík za info, tady je stránka produktu a přímo tady specifikace :)
x-rated
CentrioZone.cz admin
admin@centriozone.cz
nejsem zaměstnanec společnosti CentroNet

no avatar
informer
Příspěvky: 56
Registrován: 11.12.2012, 10:04
Centrio internet: nemám
Centrio televize: nemám
Centrio telefon: nemám

Re: novy STB

02.01.2013, 13:27

Zdravím,
tak jsme se dočkali a konečně se můžeme těšit na nový, lepší a rychlejší vzhled toho Albise. Prý už počátkem příštího týdne, tak jsem na to zvědav. :)
Snad k tomu dodají i manuál.

no avatar
fischlk
Příspěvky: 184
Registrován: 31.03.2012, 12:35
Centrio internet: nemám
Centrio televize: nemám
Centrio telefon: nemám
Bydliště: Petrovice

Re: novy STB

02.01.2013, 13:30

ja ho mam vypnutej v loznici... ma cenu to zapinat? Uz to umi nahravat na disk?

Kvuli nahravani mam porad ten starej telecom co reaguje na povely jak ceska posta :-)

no avatar
informer
Příspěvky: 56
Registrován: 11.12.2012, 10:04
Centrio internet: nemám
Centrio televize: nemám
Centrio telefon: nemám

Re: novy STB

02.01.2013, 13:37

Nahrávat to prý zatím neumí, ale má to nPVR. Lze si pustit na vybraných programech pořad ze záznamu na síťovém disku, nebo dát pauzu.

no avatar
fischlk
Příspěvky: 184
Registrován: 31.03.2012, 12:35
Centrio internet: nemám
Centrio televize: nemám
Centrio telefon: nemám
Bydliště: Petrovice

Re: novy STB

02.01.2013, 13:42

to nahravani resej asi pul roku... celkem trapne dlouho :-(

no avatar
informer
Příspěvky: 56
Registrován: 11.12.2012, 10:04
Centrio internet: nemám
Centrio televize: nemám
Centrio telefon: nemám

Re: novy STB

02.01.2013, 13:44

to jo trvá jim to, otázka, jestli to kdy vůbec bude. ale je fakt, že na to nPVR je celkem v klidu a dostačující(alespoň pro mě), funguje tam už teď. Sice ne na všech kanálech, ale na většině těch podstatných jo.

Uživatelský avatar
x-rated
Administrátor
Příspěvky: 1380
Registrován: 10.01.2012, 10:13
Centrio internet: 1000/500 Mb/s
Centrio televize: mám
Centrio telefon: mám
Bydliště: Praha 8 Kobylisy
Kontaktovat uživatele:

Re: novy STB

02.01.2013, 13:46

taky by se mohla vyřešit rychlost těch sweeden telecom stb, pořád to neni ono :?
a jak to vůbec vypadá s arrisama (dřív motorola)? sou taky tak pomalý? některý provozovatelé je využívají, tak nevim...
x-rated
CentrioZone.cz admin
admin@centriozone.cz
nejsem zaměstnanec společnosti CentroNet

no avatar
fischlk
Příspěvky: 184
Registrován: 31.03.2012, 12:35
Centrio internet: nemám
Centrio televize: nemám
Centrio telefon: nemám
Bydliště: Petrovice

Re: novy STB

02.01.2013, 13:49

me mrzi u sweedish

a) pomalost - EPG je nepouzitelne.
b) nestabilita nahravani = tolik "nedokoncenych nahravani nebo chyb" co mam za tyden jsem nemel u UPC za 6 let co jsem mel PVR (mel jsem ho od zacatku co to nabizeli).
c) i ten PVR - mam tam cca 20-30 poradu a prochazet ten seznam to je taky sekundove prodlevy nic nejsou.

HBO OnDemand nebo Videoteka HBO opet nefunguje, jeste stahovani je legal :-)

no avatar
informer
Příspěvky: 56
Registrován: 11.12.2012, 10:04
Centrio internet: nemám
Centrio televize: nemám
Centrio telefon: nemám

Re: novy STB

02.01.2013, 13:57

U těch švédů se bojím, že to lepší nebude už nikdy :( , ale třeba nás překvapí.
Co se týče Motorol, tak jsem byl nedávnou kámoše, co má RIO, ti je používají a mě jednu starou a jednu novou, nová vcelku v pohodě, stará ještě větší plečka naž ten "náš" švédský model.

Uživatelský avatar
x-rated
Administrátor
Příspěvky: 1380
Registrován: 10.01.2012, 10:13
Centrio internet: 1000/500 Mb/s
Centrio televize: mám
Centrio telefon: mám
Bydliště: Praha 8 Kobylisy
Kontaktovat uživatele:

Re: novy STB

02.01.2013, 14:09

napad mě nápad :D asi blbej, protože kdyby to šlo, už by to tak někdo udělal, takže se spíš zeptám, proč to nejde: co využívat LAN port televize pro příjem bez stb? že by si zákazník zaregistroval MAC jako v případě routeru kvůli pevný IP a teklo by mu to ze switche rovnou do televize...

a k těm arrisům - nešlo by je zkusit? přece jenom je to celkem velká investice (jeden namakanej typ stojí snad 10 tisíc, mám dojem), tak aby se vybralo nějaký dlouhodobě kvalitní řešení, než se třeba nakoupěj tyhle nový albis 8-)
x-rated
CentrioZone.cz admin
admin@centriozone.cz
nejsem zaměstnanec společnosti CentroNet

no avatar
fischlk
Příspěvky: 184
Registrován: 31.03.2012, 12:35
Centrio internet: nemám
Centrio televize: nemám
Centrio telefon: nemám
Bydliště: Petrovice

Re: novy STB

02.01.2013, 14:12

vlc integrovane v tv by bylo pekne. co si pamatuju tak pan Kuba neco rikal o nejakem extra kodovani (proto nektere programy nejdou chytat v vlc)

no avatar
informer
Příspěvky: 56
Registrován: 11.12.2012, 10:04
Centrio internet: nemám
Centrio televize: nemám
Centrio telefon: nemám

Re: novy STB

02.01.2013, 14:30

albisy už podle mě koupené určitě mají(a nejspíš jich budou mít pár skladem, nový bude jen vzhled.
co se týče motorol, ono to není tak jednoduché. každý nový box musí být něčím řízen(nějakým serverem a programem, který těm stb říká, co mají dělat, takže to není jen o tom, co je nahrané jen v STB. A zaimplementovat to asi nebude žádná levná sranda.

ohledně toho vlc v TV. tak čistě teoreticky by to mohlo jít, samozřejmě, že mají blokované resp povolené kanály na přípojce jen co mám koupené a některé kanály jsou šifrované, takže také nepůjdou bez kostiček přehrát ani v PC, ani v TV s LAN.
Vy umíte nahrát VLC(nebo jiný přehrávač) do TV? máte nějaký návod? K jaké TV?

no avatar
informer
Příspěvky: 56
Registrován: 11.12.2012, 10:04
Centrio internet: nemám
Centrio televize: nemám
Centrio telefon: nemám

Re: novy STB

07.01.2013, 10:32

už to nasadili...:)
žádná sláva, na to, jak to dělali dlouho, ale proti tomu, co tam bylo předtím, tak rozhodně výrazně rychlejší a i ten vzhled je příjemnější. Konečně dali pryč tu rudou...:)
jen ten slibovanej manuál na stránkách pořád nemají.

no avatar
fischlk
Příspěvky: 184
Registrován: 31.03.2012, 12:35
Centrio internet: nemám
Centrio televize: nemám
Centrio telefon: nemám
Bydliště: Petrovice

Re: novy STB

07.01.2013, 12:38

a co to nahravani na eSATA? nevis o tom neco?

Uživatelský avatar
x-rated
Administrátor
Příspěvky: 1380
Registrován: 10.01.2012, 10:13
Centrio internet: 1000/500 Mb/s
Centrio televize: mám
Centrio telefon: mám
Bydliště: Praha 8 Kobylisy
Kontaktovat uživatele:

Re: novy STB

07.01.2013, 12:59

informer píše:rozhodně výrazně rychlejší a i ten vzhled je příjemnější
ve srovnání s novym arrisem je na tom jak? :o sice sem ji nikdy neviděl v akci, ale budu předpokládat, že ta je hodně rychlá 8-)
udělejte někdo fotku, ať můžu aspoň slintat a doufat, že ve švédsku dojde k zázraku a snad se taky něco změní (aspoň v rychlosti) :oops:
btw na kolik vyjde třetí set-top ke kemplet+? že bych si ho prsknul k monitoru, co má repro, přes HDMI :D
x-rated
CentrioZone.cz admin
admin@centriozone.cz
nejsem zaměstnanec společnosti CentroNet

no avatar
everlast1
Příspěvky: 9
Registrován: 06.12.2012, 12:50
Centrio internet: nemám
Centrio televize: nemám
Centrio telefon: nemám
Bydliště: Praha 13

Re: novy STB

08.03.2013, 16:13

Na 49Kč._________________________________________________

no avatar
informer
Příspěvky: 56
Registrován: 11.12.2012, 10:04
Centrio internet: nemám
Centrio televize: nemám
Centrio telefon: nemám

Re: novy STB

10.06.2013, 10:30

Tak jsou prý zas nové boxy. Nějaké "hajbroudy". Umí nahrávat na externí disk, ale umí i nPVR jako albisy a start je do minuty. Prý také umí přehrávat obrázky a filmy z připojené flash. řekl jsem si o něj, ale prý je to jen zatím testovací. tak uvidíme.

Uživatelský avatar
x-rated
Administrátor
Příspěvky: 1380
Registrován: 10.01.2012, 10:13
Centrio internet: 1000/500 Mb/s
Centrio televize: mám
Centrio telefon: mám
Bydliště: Praha 8 Kobylisy
Kontaktovat uživatele:

Re: novy STB

10.06.2013, 10:44

já vážně nechápu, proč s tim takhle experimentujou :shock: dyť na ty arrisy, co používá a1m nebo netbox, si snad stěžuje úplný minimum lidí :? chjo...
x-rated
CentrioZone.cz admin
admin@centriozone.cz
nejsem zaměstnanec společnosti CentroNet

no avatar
informer
Příspěvky: 56
Registrován: 11.12.2012, 10:04
Centrio internet: nemám
Centrio televize: nemám
Centrio telefon: nemám

Re: novy STB

10.06.2013, 11:13

podle mě je to o penězích. když už jednou něco máš, tak se dost blbě přechází jinam a nejde ani tak o boxy, ale o ten jejich řídící systém na serveru, který podporuje jen něco. A nejspíš, kdyby koupili ty arrisy, nebo motoroly, tak by museli mít ten systém úplně jiný, ten stávající by to nejspíš nepodporoval a ten nový by zas asi nepodporoval ty staré boxy. Alespoň co jsem tak vyrozuměl. Navíc to má co do činění s jejich systémem na platby, to také musí být nějak propojené. ale nejsa programátorem, tak nevím.

Uživatelský avatar
x-rated
Administrátor
Příspěvky: 1380
Registrován: 10.01.2012, 10:13
Centrio internet: 1000/500 Mb/s
Centrio televize: mám
Centrio telefon: mám
Bydliště: Praha 8 Kobylisy
Kontaktovat uživatele:

Re: novy STB

10.06.2013, 11:32

to vypadá, že všechny značky a jejich výrobky jsou se současnym systémem kompatibilní, jenom arris ne :cry: jestli by ale nakonec nevyšlo levnějc všechno předělat a upravit, než pořád zkoušet jiný stb :roll:
btw na těch čínskejch set-topboxech, co sem tahá sweden telecom, už dlouho nedošlo k žádnýmu zrychlení, na tom by taky mohli zamakat :? jestli to teda ještě de :|
x-rated
CentrioZone.cz admin
admin@centriozone.cz
nejsem zaměstnanec společnosti CentroNet

Uživatelský avatar
Spirit
Příspěvky: 18
Registrován: 01.09.2012, 09:30
Centrio internet: nemám
Centrio televize: nemám
Centrio telefon: nemám

Re: novy STB

10.06.2013, 12:10

BTW. taky se vám seká TimeShift na Albisech?

Uživatelský avatar
x-rated
Administrátor
Příspěvky: 1380
Registrován: 10.01.2012, 10:13
Centrio internet: 1000/500 Mb/s
Centrio televize: mám
Centrio telefon: mám
Bydliště: Praha 8 Kobylisy
Kontaktovat uživatele:

Re: novy STB

10.06.2013, 12:24

mně se teď pro změnu jen tak z (_!_) restartoval číňan :roll: fw je 2.2.639
x-rated
CentrioZone.cz admin
admin@centriozone.cz
nejsem zaměstnanec společnosti CentroNet

Uživatelský avatar
Spirit
Příspěvky: 18
Registrován: 01.09.2012, 09:30
Centrio internet: nemám
Centrio televize: nemám
Centrio telefon: nemám

Re: novy STB

10.06.2013, 12:47

Celý mi to přijde jako velká beta verze :D

Uživatelský avatar
x-rated
Administrátor
Příspěvky: 1380
Registrován: 10.01.2012, 10:13
Centrio internet: 1000/500 Mb/s
Centrio televize: mám
Centrio telefon: mám
Bydliště: Praha 8 Kobylisy
Kontaktovat uživatele:

Re: novy STB

10.06.2013, 12:59

no mně taky, poslední dobou je ta televize nějaká zhulená, dřív bez problému :?
x-rated
CentrioZone.cz admin
admin@centriozone.cz
nejsem zaměstnanec společnosti CentroNet

Uživatelský avatar
x-rated
Administrátor
Příspěvky: 1380
Registrován: 10.01.2012, 10:13
Centrio internet: 1000/500 Mb/s
Centrio televize: mám
Centrio telefon: mám
Bydliště: Praha 8 Kobylisy
Kontaktovat uživatele:

Re: novy STB

28.06.2013, 09:32

btw ten další novej stb je úplně přesně a konkrétně čínskej Hybroad Z205...
x-rated
CentrioZone.cz admin
admin@centriozone.cz
nejsem zaměstnanec společnosti CentroNet

no avatar
stodulky
Příspěvky: 1
Registrován: 08.10.2013, 21:44
Centrio internet: nemám
Centrio televize: nemám
Centrio telefon: nemám

Re: novy STB

08.10.2013, 21:55

vymenil jsem STB za ten novy zazrak ALBIS - nema hodiny na predni strane - s tim se nejak srovnam - je znatelne rychlejsi nez ten predchozi, ale porad ma dost velke rezervy oproti konkurenci (u znamych maji UPC a ten reaguje okamzite na vsechny povely)
potrebuju poradit - nema nekdo zkusenosti se zapojenim zvuku pres hifi vez? jak ten starsi tak i tento novy STB jen vrci... :cry:

Uživatelský avatar
x-rated
Administrátor
Příspěvky: 1380
Registrován: 10.01.2012, 10:13
Centrio internet: 1000/500 Mb/s
Centrio televize: mám
Centrio telefon: mám
Bydliště: Praha 8 Kobylisy
Kontaktovat uživatele:

Re: novy STB

08.10.2013, 22:16

hifi věž nemám, ale co se týká rychlosti, tak tam si nemůžu stěžovat :o kdysi sme měli taky upc, ale je pravda, že mezitim sme si prošli peklem v podobě toho čínskýho šmejdu, takže srovnání hned po sobě nemám...
x-rated
CentrioZone.cz admin
admin@centriozone.cz
nejsem zaměstnanec společnosti CentroNet

Odpovědět