Wifi router na streamování TV - IGMP streamem

Odpovědět
no avatar
Monty70
Příspěvky: 13
Registrován: 06.06.2012, 00:37
Centrio internet: nemám
Centrio televize: nemám
Centrio telefon: nemám

Wifi router na streamování TV - IGMP streamem

07.06.2012, 15:22

Prolézal jsem forko a v jednom příspěvku se BlachWire zmiňuje o tom, že přepravuje návod na přeposílání IGMP streamu, ale návod jsem nenašel. Tak se chci zeptat jak na to.

jaký wifi router pro IGMP streaming koupit
jak ho nastavit
No a pokud už si někdo dá práci s návodem, tak to moc prosím zkuste napsat jako rpo blbečky, myslím že nejsem jediný koho to bude zajímat a zároveň nemá s IGMP streamem zkušenosti a odborné znalosti.

Předem děkuji

no avatar
blackwire
Příspěvky: 104
Registrován: 01.03.2012, 16:38
Centrio internet: 100/100 Mb/s
Centrio televize: mám
Centrio telefon: nemám
Bydliště: Jižní město - Horní Roztyly / Chodov

Re: Wifi router na streamování TV - IGMP streamem

08.06.2012, 13:21

Ahoj,
ano máš pravdu, bohužel času mám málo, ale pokud by o to byl opravdu zájem, můžu zkusit něco sepsat ;)
Jenom podotýkám, praktické zkušenosti s tím nemám, takže nejdříve bych si to chtěl zprovoznit a "ošahat".
Pořídil jsem nový NTB, který zvládá už Nkovou Wifi a tam už to má smysl.

no avatar
Monty70
Příspěvky: 13
Registrován: 06.06.2012, 00:37
Centrio internet: nemám
Centrio televize: nemám
Centrio telefon: nemám

Re: Wifi router na streamování TV - IGMP streamem

15.06.2012, 16:08

Tak tedy já bych zájem určitě měl.
Mám v plánu si koupit jako domácí wifi router Mikrotik RB751U-2HnD, který by měl IGMP bez problému zvládat.

no avatar
_LinS_
Příspěvky: 3
Registrován: 26.03.2013, 11:44
Centrio internet: nemám
Centrio televize: nemám
Centrio telefon: nemám

Re: Wifi router na streamování TV - IGMP streamem

26.03.2013, 11:48

Tento návod by zajímal i mne. Řeším právě stejný problém, že mi přes můj stávající router (Tenda W311R) neproleze stream do televize, respektive do set-top-boxu. Vybral jsem si tento router ( http://www.czc.cz/d-link-dva-g3671b_2/8 ... as9c7hjb0a ), u kterého je uvedeno, že by měl zvládat stream. Rozchodím to s ním? S přenosem streamu bohužel nemám zkušenosti, takže se raději ptám, abych nekoupil něco, co mi můj problém nevyřeší.

Děkuji.

LinS.

Uživatelský avatar
x-rated
Administrátor
Příspěvky: 1380
Registrován: 10.01.2012, 10:13
Centrio internet: 1000/500 Mb/s
Centrio televize: mám
Centrio telefon: mám
Bydliště: Praha 8 Kobylisy
Kontaktovat uživatele:

Re: Wifi router na streamování TV - IGMP streamem

26.03.2013, 14:00

aby moh router šířit televizní signál, musí to podporovat jeho firmware :) problém tohohle D-Linku ale je, že je pro DSL :!: tzn. nemá klasickej RJ45 WAN konektor, ale jenom RJ11...
tv stream podporuje např. Asus RT-N56U za dvojku, kterej mám já, do bytu mi ale vedou dva kabely - jeden na net a jeden na televizi, a tu funkci nevyužívám...
dobrý taky je, že má všechny porty gigabitový, takže až bys měl net nad 100 Mb/s, nebudeš muset kupovat novej :cool:
x-rated
CentrioZone.cz admin
admin@centriozone.cz
nejsem zaměstnanec společnosti CentroNet

no avatar
_LinS_
Příspěvky: 3
Registrován: 26.03.2013, 11:44
Centrio internet: nemám
Centrio televize: nemám
Centrio telefon: nemám

Re: Wifi router na streamování TV - IGMP streamem

17.04.2013, 09:20

Omlouvám se, že píšu až teď, ale nějak se řešení tohoto problému odsunulo.

Je jasný, že ten co jsem vybral, je blbost, nevšiml jsem si, že není na LAN vstup, ale na ADSL... Nyní je pro mně favorit Western Digital My Net N750 ( http://www.czc.cz/wd-my-net-n750/112057/produkt ), u kterého to i prezentují na svých webovkách ( http://www.wdc.com/cz/products/products.aspx?id=720 ). Tak snad bude vše fungovat jak má.

Nicméně díky za rady. Kdyby měl někdo zkušenosti přímo s tímto routerem, byl bych vděčný za každý postřeh :) .

LinS.

PS: O gigabitu samozřejmě uvažuju, nekupuju router na půl roku nebo na rok, takže si opravdu nejspíše přidám nějakou kačku a bude nějaká ta přenosová rychlost do foroty. Otázkou zůstává, co 802.11ac, ovšem to už je opravdu moc peněz navíc...

Uživatelský avatar
x-rated
Administrátor
Příspěvky: 1380
Registrován: 10.01.2012, 10:13
Centrio internet: 1000/500 Mb/s
Centrio televize: mám
Centrio telefon: mám
Bydliště: Praha 8 Kobylisy
Kontaktovat uživatele:

Re: Wifi router na streamování TV - IGMP streamem

17.04.2013, 09:24

nemělo by to dlouho trvat a bude 802.11ad, takže s ac bych to nehrotil :cool:
x-rated
CentrioZone.cz admin
admin@centriozone.cz
nejsem zaměstnanec společnosti CentroNet

no avatar
bojer
Příspěvky: 10
Registrován: 26.12.2012, 17:53
Centrio internet: nemám
Centrio televize: nemám
Centrio telefon: nemám

Re: Wifi router na streamování TV - IGMP streamem

17.04.2013, 15:11

Ty chces akoze cez WiFi sa pripajat na tie streamy ci normalne cez kabel?
Ja som IPTV na SetTopBoxe + PC rozbehal cez klasicky switch D-LINK DES-1005D ale ta starsia revizia ( http://im9.cz/sk/iR/importprodukt-orig/ ... 204edf.jpg )

no avatar
_LinS_
Příspěvky: 3
Registrován: 26.03.2013, 11:44
Centrio internet: nemám
Centrio televize: nemám
Centrio telefon: nemám

Re: Wifi router na streamování TV - IGMP streamem

18.04.2013, 09:23

bojer:
ee, stačí mi přes kabel, nepotřebuji přes wi-fi. A to jsi to rozběhal na routeru bez podpory přenosu streamu? Můžu se zeptat na nastavení, respektive co je třeba povolit, aby to prolezlo? Když to připojím přes můj stávající router Tenda W311R, tak se prostě ip-set-top-box nepřipojí. Pokud by to pomohlo, napsal bych, co stb hlásí. Nastavení routeru mám pro LAN klasické, bez žádných velkých restrikcí... Tady jsou jeho specifikace: http://tenda.cz/?q=pro-domacnost/wifi-r ... x-lan-1x-e .

Díky!

no avatar
bojer
Příspěvky: 10
Registrován: 26.12.2012, 17:53
Centrio internet: nemám
Centrio televize: nemám
Centrio telefon: nemám

Re: Wifi router na streamování TV - IGMP streamem

18.04.2013, 15:41

Do bytu mam natiahnuty 8zilovy UTP kabel. 4 su pre net a 4 pre IPTV. Mam to natiahnute az do izby kde mam rozdvojku z ktorej ide kabel ku mne do PC a do STB. Samozrejme v PC mam dve sietovky aby sme si rozumeli. Zapojenie je jednoduche: IPTV kabel od providera som zapojil do switcha port 1. Port 2 som zapojil kabel z STB a do portu 3 som zapojil PC (tu druhu sietovku). IPTV nabehla ihned po zapojeni kabla do switcha. Samozrejme aby mi to fungovalo na PC som naklonoval MACku STBcka na sietovke. Nic zlozite.

Odpovědět