logo

Novy router

Problémy a pomoc s jejich řešením
rolls
Příspěvky: 1
Registrován: 28.09.2015, 10:17
CenTrio internet: nemám
CenTrio televize: nemám
CenTrio telefon: nemám

Novy router

Příspěvekod rolls » 28.09.2015, 10:26

Dobry den, vcera jsem prinesl domu novy wifirouter, do te doby jsme meli pouze switch. Po zapojeni internet a wifi funguji naprosto bez problemu, ale nejde televize :( Zapojeni centrio kabel do routeru a z routeru kabel do set-top boxu.
Set-top box pise, ze neni opravnen k prijmu poskytovanych sluzeb prostrednictvim IPTV.
Nevi nekdo co s tim ?

Uživatelský avatar
x-rated
Administrátor
Příspěvky: 1287
Registrován: 10.01.2012, 10:13
CenTrio internet: 1000/500 Mb/s
CenTrio televize: mám
CenTrio telefon: mám
Bydliště: Praha 8 Kobylisy
Kontaktovat uživatele:

Re: Novy router

Příspěvekod x-rated » 28.09.2015, 15:37

ten switch tam nechej a router strč až do něj :)
x-rated
CenTrioZone.cz admin
admin@centriozone.cz
Obrázek
tak přesně takhle už centrio internet nejede :(

daakon
Příspěvky: 7
Registrován: 04.10.2015, 22:04
CenTrio internet: nemám
CenTrio televize: nemám
CenTrio telefon: nemám

Re: Novy router

Příspěvekod daakon » 04.10.2015, 22:30

Dobrý den, nechci zakládat nové vlákno a proto píšu sem. Mám wifi router pro sdílení internetu na několika PC. Po nainstalování nového firmwaru jsem vše nastavil jako v době, kdy všechno šlapalo jak má. Od té doby se nemůžu dostat k přidělení veřejné IP adresy (TV běží v pohodě). Orig. MAC adresa routru nefunguje, mnou vymyšlené MAC adresy taky ne, až naklonovaná z PC ze kterého jsem routr konfiguroval zafungovala, ale asi jen do doby, než jsem se pokusil natvrdo přiřadit IP adresy ve vnitřní síti (192.168.0.100....) k MAC adresám opakovaně připojovaných PC. Pak zase nic. Tak jsem tam naklonoval druhou z druhého PC a zatím to funguje, ale rád bych použil Address Reservation, ale nechci to už pokoušet.Mám otázky: - je možné dostat ban na určitou MAC adresu?
- kde bych mohl dělat chybu v nastavení routru?

Uživatelský avatar
x-rated
Administrátor
Příspěvky: 1287
Registrován: 10.01.2012, 10:13
CenTrio internet: 1000/500 Mb/s
CenTrio televize: mám
CenTrio telefon: mám
Bydliště: Praha 8 Kobylisy
Kontaktovat uživatele:

Re: Novy router

Příspěvekod x-rated » 04.10.2015, 22:37

to je teda zvláštní, protože přidělování veřejnejch a neveřejnejch adres závisí na lokalitě a typu připojení :o co je to za router a za fw? zkusils ho ještě před nastavením vyresetovat? ono někdy to pak může dělat blbosti, pokud se po aktualizaci neobnoví výchozí nastavení
x-rated
CenTrioZone.cz admin
admin@centriozone.cz
Obrázek
tak přesně takhle už centrio internet nejede :(

daakon
Příspěvky: 7
Registrován: 04.10.2015, 22:04
CenTrio internet: nemám
CenTrio televize: nemám
CenTrio telefon: nemám

Re: Novy router

Příspěvekod daakon » 04.10.2015, 22:41

Je to TP-LINK TL-WDR4300
Firmware Version:
3.14.3 Build 150518 Rel.70901n
Hardware Version:
WDR4300 v1 00000000
resetoval jsem to dost často

Uživatelský avatar
x-rated
Administrátor
Příspěvky: 1287
Registrován: 10.01.2012, 10:13
CenTrio internet: 1000/500 Mb/s
CenTrio televize: mám
CenTrio telefon: mám
Bydliště: Praha 8 Kobylisy
Kontaktovat uživatele:

Re: Novy router

Příspěvekod x-rated » 04.10.2015, 22:45

btw z jaký části prahy seš? :o
veřejná ip adresa musí normálně fungovat bez klonování, to s tim ani nemá nic společnýho
když tak zkus na pár minut odpojit switch
x-rated
CenTrioZone.cz admin
admin@centriozone.cz
Obrázek
tak přesně takhle už centrio internet nejede :(

daakon
Příspěvky: 7
Registrován: 04.10.2015, 22:04
CenTrio internet: nemám
CenTrio televize: nemám
CenTrio telefon: nemám

Re: Novy router

Příspěvekod daakon » 04.10.2015, 22:47

Praha-5 Stodůlky

peter30
Příspěvky: 92
Registrován: 18.02.2015, 21:03
CenTrio internet: nemám
CenTrio televize: nemám
CenTrio telefon: nemám

Re: Novy router

Příspěvekod peter30 » 04.10.2015, 22:50

V tomhle se nevyznám, ale už 2x dnes za večer jsem tu měl taky ve Stodůlkách výpadek internetu. Třeba to taky může být ten problém.
Wifi router (AirLive GW300NAS) mám za switchem od Centria.

Uživatelský avatar
x-rated
Administrátor
Příspěvky: 1287
Registrován: 10.01.2012, 10:13
CenTrio internet: 1000/500 Mb/s
CenTrio televize: mám
CenTrio telefon: mám
Bydliště: Praha 8 Kobylisy
Kontaktovat uživatele:

Re: Novy router

Příspěvekod x-rated » 04.10.2015, 22:52

ve stodůlkách musí jít normálně veřejná
tak zkus ten switch na chvíli vypnout, pro jistotu i router (veškerý klonování v něm taky vypnout) a po pár minutách zase zapnout :)
by mě zajímalo, jak moh ten router dostat neveřejnou adresu, když to neni stb nebo voip brána :? možná to nějak souvisí s tim výpadkem :D
x-rated
CenTrioZone.cz admin
admin@centriozone.cz
Obrázek
tak přesně takhle už centrio internet nejede :(

daakon
Příspěvky: 7
Registrován: 04.10.2015, 22:04
CenTrio internet: nemám
CenTrio televize: nemám
CenTrio telefon: nemám

Re: Novy router

Příspěvekod daakon » 04.10.2015, 23:05

Omlouvám se za použití slova "veřejná adresa", možná jsem vás tím zmátl, je to jen můj výraz pro položku v nastavení routeru s názvem IP Address. Teď jsem zkusil vrátit MAC adresu routeru zpátky a restaroval ho a zase nic nepřidělenýho. Tak jsem naklonoval PC MAC adresu a jede to.

Uživatelský avatar
x-rated
Administrátor
Příspěvky: 1287
Registrován: 10.01.2012, 10:13
CenTrio internet: 1000/500 Mb/s
CenTrio televize: mám
CenTrio telefon: mám
Bydliště: Praha 8 Kobylisy
Kontaktovat uživatele:

Re: Novy router

Příspěvekod x-rated » 04.10.2015, 23:14

jo takhle, takže wan adresa :) všechno na wan musí mít nastavení dhcp (nebo taky automatická ip), jinak to žádnou adresu nepřidělí
x-rated
CenTrioZone.cz admin
admin@centriozone.cz
Obrázek
tak přesně takhle už centrio internet nejede :(

daakon
Příspěvky: 7
Registrován: 04.10.2015, 22:04
CenTrio internet: nemám
CenTrio televize: nemám
CenTrio telefon: nemám

Re: Novy router

Příspěvekod daakon » 04.10.2015, 23:18

mám tam Dynamic IP, ale díky tomu, že mě to na nějakou MAC adresu přidělí a na jinou ne jsem se ptal, jestli je možný dát ban na určitou MAC adresu.

Uživatelský avatar
x-rated
Administrátor
Příspěvky: 1287
Registrován: 10.01.2012, 10:13
CenTrio internet: 1000/500 Mb/s
CenTrio televize: mám
CenTrio telefon: mám
Bydliště: Praha 8 Kobylisy
Kontaktovat uživatele:

Re: Novy router

Příspěvekod x-rated » 04.10.2015, 23:22

možná se jenom tim klonováním vyčerpal počet přidělovanejch ip adres pro jednu domácnost, tak to s nějakou mac funguje a s nějakou už ne :)
x-rated
CenTrioZone.cz admin
admin@centriozone.cz
Obrázek
tak přesně takhle už centrio internet nejede :(

daakon
Příspěvky: 7
Registrován: 04.10.2015, 22:04
CenTrio internet: nemám
CenTrio televize: nemám
CenTrio telefon: nemám

Re: Novy router

Příspěvekod daakon » 04.10.2015, 23:58

Tak jsem ještě vyzkoušel zadat MAC adresu druhýho PC a ta přiděleno dostala a pro zajímavost jsem na webu našel generátor a druhá vygenerovaná taky dostala.

Uživatelský avatar
x-rated
Administrátor
Příspěvky: 1287
Registrován: 10.01.2012, 10:13
CenTrio internet: 1000/500 Mb/s
CenTrio televize: mám
CenTrio telefon: mám
Bydliště: Praha 8 Kobylisy
Kontaktovat uživatele:

Re: Novy router

Příspěvekod x-rated » 05.10.2015, 00:09

to je zvláštní, že ta jedna tak přestala fungovat :) jinak mac neni třeba nijak extra generovat, stačí zadat náhodný hexadecimální znaky, tj. 0 až 9 a A až F
x-rated
CenTrioZone.cz admin
admin@centriozone.cz
Obrázek
tak přesně takhle už centrio internet nejede :(

daakon
Příspěvky: 7
Registrován: 04.10.2015, 22:04
CenTrio internet: nemám
CenTrio televize: nemám
CenTrio telefon: nemám

Re: Novy router

Příspěvekod daakon » 05.10.2015, 07:53

Tak dnes ráno po zadání routrový MAC adresy to už zase jede.

Uživatelský avatar
x-rated
Administrátor
Příspěvky: 1287
Registrován: 10.01.2012, 10:13
CenTrio internet: 1000/500 Mb/s
CenTrio televize: mám
CenTrio telefon: mám
Bydliště: Praha 8 Kobylisy
Kontaktovat uživatele:

Re: Novy router

Příspěvekod x-rated » 05.10.2015, 07:55

divný věci se občas dějou, hlavně že se to zase hodilo do klidu :)
x-rated
CenTrioZone.cz admin
admin@centriozone.cz
Obrázek
tak přesně takhle už centrio internet nejede :(


Zpět na „Technická podpora“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 host

cron
Máte dotazy nebo připomínky? Rádi Vám poradíme.
Zdarma se přihlásit