logo

výpadky Kobylisy

Problémy a pomoc s jejich řešením
Uživatelský avatar
x-rated
Administrátor
Příspěvky: 1280
Registrován: 10.01.2012, 10:13
CenTrio internet: 1000/500 Mb/s
CenTrio televize: mám
CenTrio telefon: mám
Bydliště: Praha 8 Kobylisy
Kontaktovat uživatele:

výpadky Kobylisy

Příspěvekod x-rated » 02.12.2014, 12:33

stalo se to, čeho sem se bál, když se tu nedávno PRE šťouralo v zemi :roll: je to pár dnů, co tady byl od odpoledne až do noci výpadek elektřiny, páč se v PRE rozbil nějakej převod z vysokýho na nižší napětí nebo co, a od tý doby dochází k výpadkům tv signálu, konkrétně už ke druhýmu za těch pár dnů :evil: restart switche a set-top boxů to sice řeší, ovšem to neřeší celej ten problém, že než to tady PRE tak úžasně po*****, tak všechno fungovalo bezchybně :x co může bejt v háji? :? internet je v pořádku a bez výpadků
mám tu jeden switch navíc (GS-108S, kterej nikdo nechce zpátky) od instalace gigabitu, tak přinejhorším bych ho vyměnil místo ES-315, ale aby se něco nepotento ještě víc :(
x-rated
CenTrioZone.cz admin
admin@centriozone.cz
Obrázek
tak přesně takhle už centrio internet nejede :(

Uživatelský avatar
x-rated
Administrátor
Příspěvky: 1280
Registrován: 10.01.2012, 10:13
CenTrio internet: 1000/500 Mb/s
CenTrio televize: mám
CenTrio telefon: mám
Bydliště: Praha 8 Kobylisy
Kontaktovat uživatele:

Re: výpadky TV od výpadku PRE

Příspěvekod x-rated » 04.12.2014, 08:45

tak zase :roll: vyměnil sem teda ten switch za GS-108S a funguje to, tak uvidíme, jak dlouho :|
x-rated
CenTrioZone.cz admin
admin@centriozone.cz
Obrázek
tak přesně takhle už centrio internet nejede :(

Uživatelský avatar
x-rated
Administrátor
Příspěvky: 1280
Registrován: 10.01.2012, 10:13
CenTrio internet: 1000/500 Mb/s
CenTrio televize: mám
CenTrio telefon: mám
Bydliště: Praha 8 Kobylisy
Kontaktovat uživatele:

Re: výpadky TV od výpadku PRE

Příspěvekod x-rated » 08.12.2014, 12:21

ne že bych to chtěl zakřiknout, ale zdá, se že ta výměna pomohla, už 4 dny žádnej výpadek :o
x-rated
CenTrioZone.cz admin
admin@centriozone.cz
Obrázek
tak přesně takhle už centrio internet nejede :(

Uživatelský avatar
x-rated
Administrátor
Příspěvky: 1280
Registrován: 10.01.2012, 10:13
CenTrio internet: 1000/500 Mb/s
CenTrio televize: mám
CenTrio telefon: mám
Bydliště: Praha 8 Kobylisy
Kontaktovat uživatele:

Re: výpadky TV od výpadku PRE

Příspěvekod x-rated » 24.03.2015, 04:54

tak nevim, no... včera začal divně artefaktovat obraz (nejblíž je tomu asi obrázek 10, jenom na větší ploše a i šikmo), tak sem prohodil set-top boxy a byl klid... teď v noci se obraz pro změnu zasekával - asi tak na sekundu až dvě, zvuk šel normálně, a ten obraz pak po tý době pokračoval ze správnýho místa, ale po pár sekundách se tahle situace pořád opakovala, tak sem vyměnil gigovej switch za ten původní stomegovej (se kterym to naposledy začalo blbnout - viz předminulej příspěvek) a zdá se, že je to zase dobrý, tak sem zvědavej, na jak dlouho :? jinak internet je perfektní, telefon sem před pár dny zkoušel taky a taky dobrý :) jenom s tou televizí a výměnou switchů je to nějaký divný... no uvidíme, jestli bude zase delší dobu klid :o

teď sem si ještě uvědomil jednu věc - že sem den před tim zkoušel ten telefon (kvůli ověření plošnosti poruchy tady :D) a následující den potom (tj. včera) to začalo takhle blbnout :o že by tam byla nějaká souvislost? :o jak byl ten celosídlištní vypadek PRE, tak se asi obnovovaly konfigurace a nejspíš i telefon začal bejt aktivní, byť ne kvůli telefonování, a tak by to s tim vážně mohlo souviset :o nechám to pár dnů, pak zkusim zavolat a sem zvědavej, jestli to zase začne :D
x-rated
CenTrioZone.cz admin
admin@centriozone.cz
Obrázek
tak přesně takhle už centrio internet nejede :(

Uživatelský avatar
x-rated
Administrátor
Příspěvky: 1280
Registrován: 10.01.2012, 10:13
CenTrio internet: 1000/500 Mb/s
CenTrio televize: mám
CenTrio telefon: mám
Bydliště: Praha 8 Kobylisy
Kontaktovat uživatele:

Re: výpadky TV od výpadku PRE

Příspěvekod x-rated » 26.03.2015, 22:38

jak sem měnil ten switch, tak teď se pro změnu stává, že úplně přestane jít signál, jenom menu v stb funguje, takže přepínání jakoby frčí, ale všude černo a ticho :| včera jednou (někdy hluboko v noci) se to po pár minutách probralo, a pak dneska právě teď - tentokrát sem na nic nečekal a rovnou vyměnil switch zpátky za gigovej :? internet jede naplno a telefon má normálně tón

tak mám teď takhle dva switche připravený u sebe a přehazuju podle toho, přes kterej to zrovna frčí :D http://screenshot.cz/K367N/centrio.jpg
aspoň že mám i ten druhej, to bysme byli v háji :o

jinak teda veškerej hw je přímo od centria, tzn. oba zyxely, oba hybroady a voip brána, v ní telefon (internet de samostatně mimo switch)

možná bych zainvestoval do nějakýho cisco switche, třeba by si to s nim rozumělo líp :shock: http://switche.heureka.cz/cisco-sg100d-05/
x-rated
CenTrioZone.cz admin
admin@centriozone.cz
Obrázek
tak přesně takhle už centrio internet nejede :(

Uživatelský avatar
x-rated
Administrátor
Příspěvky: 1280
Registrován: 10.01.2012, 10:13
CenTrio internet: 1000/500 Mb/s
CenTrio televize: mám
CenTrio telefon: mám
Bydliště: Praha 8 Kobylisy
Kontaktovat uživatele:

Re: výpadky TV od výpadku PRE

Příspěvekod x-rated » 25.04.2015, 16:01

http://www.centriozone.cz/_img/blikani.mp4 (zase dole ten barevnej pruh na videu je projev mýho zabugovanýho systému v telefonu :D)
dělo se tak jenom u jednoho ze dvou stb, vypnutí a zapnutí stb / switche nepomohlo, vyřešilo se to až po jejich prohození :roll: kabely povytažený nebyly (HDMI de celkem ztuha a UTP má zacvakávátko)...
ta centriácká televize je vážně za trest :| s internetem od začátku nikdy žádný potíže nebyly (kromě tý konektivity na starý síti, ale to měli snad všichni), ale kvůli televizi sem píšu každou chvíli - duben, březen, prosinec... :roll:
a těžko říct, jestli tohle mohlo bejt switchem, když problém byl jenom u jednoho stb, ale stačilo je prohodit :| já asi vážně nějakej koupim, jenomže jakej :| ty cisca už mají EOL a další stojej 3+ :? možná HP by ještě nemuselo bejt špatný http://switche.heureka.cz/hp-procurve-1410-8g/
nebo ještě je tady možnost http://routerboard.com/RB260GS, ten má dokonce i sfp :)
x-rated
CenTrioZone.cz admin
admin@centriozone.cz
Obrázek
tak přesně takhle už centrio internet nejede :(

Uživatelský avatar
x-rated
Administrátor
Příspěvky: 1280
Registrován: 10.01.2012, 10:13
CenTrio internet: 1000/500 Mb/s
CenTrio televize: mám
CenTrio telefon: mám
Bydliště: Praha 8 Kobylisy
Kontaktovat uživatele:

Re: výpadky TV od výpadku PRE

Příspěvekod x-rated » 16.07.2015, 01:04

jenom tak pro info - od posledně žádnej zámrz ani výpadek :o už je to čtvrt roku a bez problému :) to sem ještě ani nezkoušel mikrotik :D tak do toho nebudu šťourat a snad sem to nezakřiknul :lol:
x-rated
CenTrioZone.cz admin
admin@centriozone.cz
Obrázek
tak přesně takhle už centrio internet nejede :(

Uživatelský avatar
x-rated
Administrátor
Příspěvky: 1280
Registrován: 10.01.2012, 10:13
CenTrio internet: 1000/500 Mb/s
CenTrio televize: mám
CenTrio telefon: mám
Bydliště: Praha 8 Kobylisy
Kontaktovat uživatele:

Re: výpadky TV od výpadku PRE

Příspěvekod x-rated » 12.08.2015, 23:37

tak sem to skutečně zakřiknul, výpadky už se zase dějou :)
x-rated
CenTrioZone.cz admin
admin@centriozone.cz
Obrázek
tak přesně takhle už centrio internet nejede :(

Uživatelský avatar
x-rated
Administrátor
Příspěvky: 1280
Registrován: 10.01.2012, 10:13
CenTrio internet: 1000/500 Mb/s
CenTrio televize: mám
CenTrio telefon: mám
Bydliště: Praha 8 Kobylisy
Kontaktovat uživatele:

Re: výpadky Kobylisy

Příspěvekod x-rated » 01.12.2015, 15:22

dneska zase nějakej nějakej neplánovanej výpadeček, právě teď :( restart switche ani stb nepomáhá
tak po pár minutách se to samo nějak vzpamatovalo
x-rated
CenTrioZone.cz admin
admin@centriozone.cz
Obrázek
tak přesně takhle už centrio internet nejede :(


Zpět na „Technická podpora“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Bing [Bot] a 1 host

cron
Máte dotazy nebo připomínky? Rádi Vám poradíme.
Zdarma se přihlásit